Overordnet:
Der er rigtig mange elementer i det her spørgsmål. I min optik bør nedenstående problemstillinger adresseres for at skabe de bedste rammer for en udfoldelse af ny politisk kultur:
Helt overordnet: → KV17-processen bør tages hånd om med stor opmærksomhed fra bestyrelsernes side. Både Lokalbestyrelserne, Kredsbestyrelserne og Hovedbestyrelsen. Processen kan let løbe løbsk, fordi det hele er så nyt. Efter min mening, bør der meget hurtigt lægges en strategi for hvordan vi griber processen an. For forvirring, utilfredshed og følelser som for-fordeling kan lynhurtigt indfinder sig.
Lokalforeningerne:
Lokalforeningerne sættes fri: → Det er vigtigt at lokalforeningerne sættes fri - men også essentielt, at bestyrelsesmedlemmerne er super bevidste om, at de her som repræsentanter for medlemmerne har frihed under stort ansvar. Ikke mindst i forhold til at håndtere den svære opgave det er, når det omhandler en så person-relateret proces, som en valgkampagne.
Kandidat-læsegruppe: → En idé til lokalforeningerne kunne være, at lave kandidatlæsegrupper hvor kandidaterne opdeler nogen kommunale problemstillinger imellem sig, og holder oplæg for hinanden / updater hinanden. På den måde sikrer vi os maksimalt vidensdeling og fingren på pulsen ude i kommunerne - og ikke mindst styrker det samarbejdet kandidaterne imellem.
Kendisfaktor-snakken → Tag evt. kendisfaktor-snakken på forhånd. Hvad er lokalforenings-medlemmernes holdning til dette emne? Så undgår diskussionen at blive alt for personorienteret såfremt det sker.
Skrædder-syede kampagner → Min holdning til de lokale valgkampagner ude i kommunerne er, at lokalforeningerne bør overveje at skræddersy kampagnerne til kandidaternes personlighed… Overvej hvilket format der passer kandidaterne bedst. På den måde sikrer man trivsel og den bedst mulige repræsentation af kandidaterne og partiet. Nogen trives bedst på slap line, men er måske ikke så glade for at skrive lange læserbreve. Jeg mener ikke at vi skal lave en skabelon for, hvad en kandidat død og pine skal opfylde af krav. Man skal ikke tvinges til at chatte, hvis man er ordblind - men måske i stedet opmuntres til at lave videoblogs osv. Vi har brug for en bred vifte af personligheder. Vi skal opmuntre medlemmer der ønsker det til at engagere sig politisk.
Kredsbestyrelserne / KB:
Styring af midler → Kredsbestyrelserne bør efter min mening sørge for at lave en overordnet, økonomisk fordelings-nøgle hurtigst muligt. Det er lettere at blive enige og vise økonomisk generøsitet når der planlægges i overordnede idealistiske linjer. Der sker ofte noget i processen når tallet bliver konkret. Så bliver det pludselig meget tydeligt, hvor meget valgkampagne man kan få for de pengene… eller omvendt: alt det man ikke kan få, hvis de andre tager en større bid af kagen. Så jeg er klart fortaler for, at kredsbestyrelserne laver fordelingsprincipper på forkant. Det bør virkelig undgåes at lokalforeningerne slås om pengene. Fordelingsprincipperne kunne evt. være noget ala: flyers pr. indbygger i kommunen, kørepenge alt efter kommunens udstrækning, forplejningspulje alt efter indbyggertal, skal hver kommune have lige mange penge til annoncer? etc. etc.
Distribuering af praktiske kampagne-redskaber: → Reklamer, flyers, plakater etc. bør selvfølgelig være i bæredygtige materialer og så vidt muligt købes i shåppen.
Bindeled til landsledelsen: → Kredsbestyrelserne bør i høj grad have en rolle som formidlings-facilitatorer mellem HB og lokalforeningerne. Dette gælder begge veje. Kredsbestyrelserne vil derfor ligeledes være ansvarlig for at opdatere HB i god tid / være på forkant mht. mulige udfordringer ude i kredsene.
Konflikthåndtering: → Kredsbestyrelserne skal løbende holde sig orienteret om trivsel, mægling og konflikthåndtering internt i lokalbestyrelserne.
Hovedbestyrelsen / HB
Information og gennemsigtighed: → Hovedbestyrelsen skal efter min mening være meget opmærksom på vidensdeling i denne proces. Dette vil i høj grad betyde et kontinuerligt opsøgende arbejde i forhold til landsledelsen – og en insisteren på, at blive informeret grundigt og i god tid. Ikke mindst at insistere på maximal gennemsigtighed.
Konflikthåndtering: → HB skal være opmærksom på trivsel i kredsbestyrelserne, og være på forkant med konflikt-mægling.
Tilbud om kurser / HB & landsledelsen: → Lokalforeningerne bør kunne tilbydes at tilmelde deres kandidater til nationale KV17-kurser. HB bør være garanter for, at kredsene og lokalforeningerne har ro til at fokusere på deres lokal-politiske dagsordner. De bør i videst mulige omfang være fritaget for at bruge for meget krudt på overordnede rammer som f.eks kurser i mediehåndtering, træning i debatkultur etc. HB bør sikre at lokalforeningerne har de optimale rammer til at få en føling med lige præcis de ting der rører sig lokalt / i deres egen kommune.
National hot-line & KV17 sekretariat:
Alle kredse bør have adgang til en KV17 hotline og et par mindre, decentrale sekretariater.
MF deltagelse i kampagnerne:
HB skal være garanter for, at eventuelle repræsentationer af MF’ere til diverse arrangementer i de forskellige kommuner, er fair fordelt uanset indbyggertal (Oversat: Uffe for dælen - du skal ud i yderområderne som repræsentant for Å ligeledes som du gør i de mere folketætte kommuner! Tjep, tjep – ud af fjerene )
Altså, det lange af det lange - kort sagt: →
Planlægning, planlægning og atter planlægning! Så vi herigennem kan give lokalforeningerne og kredsene maksimal udfoldelsesmuligheder til frihed under ansvar. Det giver en decentral organisering af KV17 kampagnerne og ikke mindst kampagner der er som skræddersyet til hver kommune.
kh. tatjana