Hvor er aktiviteten i Alternativet?

Hej :smiley:

Jeg er ny aktivt medlem af Alternativet og syntes det er super fedt at der er et forum I alternativet, jeg undres dog over at der er meget lidt aktivet herinde og de fleste indlæg herinde har i gennemsnit 0 svar.

Er det fordi kommunikation sker i andre forums eller medier, eller er der bare ikke mere aktivitet online?

Mvh Kevin

8 Synes om

Hej Kevin og velkommen! :wink:

Jeg tror – desværre – at det meste aktivitet online sker i andre medier (Facebook og Twitter primært).

Der er mest aktivitet her på Dialog, når der er stillet konkrete politiske forslag via AlleOs, eller når der skal debatteres visioner.

1 Synes om

Hvis det er rigtigt er det lidt oversigtvækkende, at ens primære kommunikation ligger på et media som man ikke selv har kontrollere, og har meget dårlig historik :slight_smile: med mindre det er features man gerne vil have :sweat_smile:

Kun 3 af disse indlæg har haft kommentarer i Marts?
image

Og er det rigtigt at der kun findes 3 visioner som er fra 2019 og ingen fra 2018? Alt er fra 2017 og 2016?

Jeg er en smule forvirret :sweat_smile:

2 Synes om

Hvis det er rigtigt er det lidt oversigtvækkende, at ens primære kommunikation ligger på et media som man ikke selv har kontrollere, og har meget dårlig historik

Ja, jeg er helt enig.

Og er det rigtigt at der kun findes 3 visioner som er fra 2019 og ingen fra 2018? Alt er fra 2017 og 2016?

Ja, det ser sådan ud. Visioner er en sjælden vare – og endnu mere sjældne i takt med at de politisk områder fyldes ud. Og jeg kan også se, at en del af dem muligvis ikke er helt opdateret i forhold til deres status. Måske @majken.mac ved mere om det?

Jeg er en smule forvirret :sweat_smile:

Det kan jeg godt forstå :slight_smile:

Hej Kevin, hvis du opretter dig/har oprettet dig på alleos.alternativet.dk bliver du formodentlig kontaktet af din lokalforening. Lokalforeningerne er et af de steder, den politiske debat og proces kan starte.
velkommen til.

1 Synes om

Hej Kevin

Supplement til Thomas og Jørgen:

 1. Jeg er 100% enig i kritik af Facebook som internt medie

 2. Til Thomas og Jørgen: Vi mangler introkurser for (nye)medlemmer i brug af Alternativets digitale platforme

 3. Til Kevin:
  Opret dig som medlem på AlleOs - dvs www.alleos.alternativet.dk
  Du skal bruge din mail og dit medlemsnummer. Medlemsnummeret fremgår af hver mail, vi / du får om betaling for medlemsskab.
  På AlleOs er der en profil for hvert medlem - du kan selv styre, hvem der må se hvor meget (helt offentlig / kun andre medlemmmer / kun admin)
  Du kan finde medlemmer og bestyrelser i din lokalforening og din storkreds. Og meget vigtigt: Via “Kalenderen” kan du finde en masse arrangementer, som du kan deltage i. Hvis du vil tilmelde dig et arrangement, skal du være logget ind - dvs at du skal have oprettet din profil.

 4. Var punkt 3 relevant eller irrelevant for dig, Kevin?

Hilsen Christine

1 Synes om

Supplement til de andre udmærkede indlæg: Man har simpelthen forsømt at tage en beslutning om, at partiets ledelse skal bruge dette medie. Der er simpelthen stort set ingen folkevalgte eller hovedbestyrelsesmedlemmer der har deltaget herinde de sidste 4 år - HB’s fravær har været meget markant, da her ofte har været kritiske røster ang. deres ageren - som der så ikke er nogen der kommenterer på.

10 Synes om

Til orientering: Alle medlemmer er medlem af AlleOs – det er vores medlemssystem :slight_smile:

Thomas, sådan er det da ikke set udefra. Vi kan kun se dem, der opretter sig personligt.

@anon80988335 Jeg er oprettet på alleos og er ikke blevet kontaktet, men det forventede jeg heller ikke. Jeg har forstillet mig at deltage aktivt online, men som sagt så kan jeg ikke se hvor det sker. Jeg havde tænkt at se mødereferater og ideer blive debatteret online :slight_smile:

Alt bruger input linker fra AlleOs til Dialog, det var sådan jeg fandt dialog igennem AlleOs. Men jeg ser ikke nogen kommunikation ud over events på AlleOs?

Men du kan ikke kommentere på events? Eller sige at du deltager på events? Og der findes pt. kun 2 events i København, og der er meget kort horisont på begge events. Er der nogen planer for Maj?

Det lyder meget ærgeligt, det vil da give meget værdi at snakke til sine partimedlemmer? Ellers er alt kommunikation spredt ud på hver politiker facebook side? Det virker lidt som egoitisk umiddelbart.

Jeg havde faktisk den ide at hvis jeg meldte mig ind i Alternativet ville jeg blive næsten overfaldet af opmærksomhed og kram så det ville være svært at undgå :green_heart::sweat_smile: sådan havde jeg synet set udefra, men jeg er positiv over de tilbagemedlinger her på tråden, det giver da lidt ideen tilbage!

5 Synes om

Kevin og Thomas:

Kevins profil er ikke synlig på AlleOs - og jeg ér logget ind. Kan I løse det?

Kevin:

Vedr Kalender, så fjern alle hak, så er der nemmere at se, hvad der er.

Du kan også deltage i aktiviteter udenfor Kbh.

Eller du kan melde dig som frivillig i valgkampen her:

https://alternativet.dk/

Det er her fokus er p.t.

1 Synes om

Nej, der er “privat” kommunikation på AlleOs.

Hvis events kræver tilmelding, så kan man tilmelde sig. Men ellers, nej.

Mit indtryk er, at vælger-kommunikation prioriteres over medlems-kommunikation, når det handler om politiske hverv. Jeg kunne godt ønske mig, at de ikke var sådan og at specielt andre tillidsvalgte var her mere.

4 Synes om

Nej, men det kan Kevin selv, hvis han vil :wink:

1 Synes om

Nu er min profil medlem offentlig :slight_smile:

Det burde have været et spørgsmål, jeg vidste ikke noget om det

@Christine Tak for at du kiggede, var slet ikke klar over det!

2 Synes om

Thomas, får nye medlemmer ikke en opfordring om at oprette sig på alleos?

Thomas, får nye medlemmer ikke en opfordring om at oprette sig på alleos?

Alle er oprettet på AlleOs. Nye medlemmer får information om dette i en mail. Ved første login bliver der også opfordret til at tage stilling til privatliv og udfylde sin profil.

Profilen behøver jo ikke nødvendigvis være offentlig – man kan, som mange gør, også bare vælge at være synlig for andre medlemmer. Det vigtigste, mener jeg, er at udfylde interesser og kompetencer. På dén måde får man mere information og kan findes, når der er brug for ens kompetencer.

1 Synes om

så tror jeg bare, at der er en del, der aldrig når til første login. Det kunne indbygges en gang imellem i kvitteringen for betaling. Jeg savner at kunne orientere mig mere om Lokalforeningens profil, hvem er der egentlig. Især nu, hvor jeg er flyttet til en ny kommine (Odsherred), og fortsat tænker i en buttom up bevægelse (efter et års pause pga flytningen).

2 Synes om

Så vidt jeg kan se, er der flere nyindmeldte, som aldrig logger ind første gang. Man indser ikke betydningen af AlleOs, før nogen introducerer en til det.

Vi mangler “startpakker” til nye medlemmer. Gerne nationalt udviklede. København har (haft?) introduktionskurser. I Københavns Omegn (KOS) har vi været så overbebyrdede med arbejde, at vi ikke har haft tid / kræfter til at udvikle dem. Trods ønske og intentioner herom.

Som storkreds har vi i KOS ikke i tilstrækkeligt omfang haft ressourcer tilbage til at hjælpe lokalforeningerne efter KV17, hvor mange var drænede for energi.

Storkredsene har i mine øjne været sat i en slags mellemleder-rolle - (mis-?)brugt som arbejdskraft for HB - og overrulet i det, som burde være vores kompetencer - uden så meget at skulle have sagt. Set fra min side som bestyrelsesmedlem i KOS har dette kostet og koster os ufattelig meget arbejde, spildt arbejde og spildtid.

Vi i KOS’s bestyrelse bliver hele tiden ført væk fra det nedefra og op - arbejde, som vi ønsker og burde kunne varetage:

Topstyringen fra HB stjæler vores ressourcer og saboterer vores arbejde og medlemsdemokrati. Det går over medlemspleje og støtte til lokalforeninger og valgkamp.

Her og nu er vi nødt til at fokusere på det forestående valg. (Døgnet har kun 24 timer).

Men efter valget har vi forhåbentlig en lang valgfri periode. Der bør medlemspleje og medlemsdemokrati efter min opfattelse skulle have første prioritet. Der er en hel del her, der bør samles op på.

3 Synes om

Spændende og vigtige erfaringer, Christine. Lad os tale buttom up efter valget. Og måske til landsmødet. Der er en spændende workshop, og jeg vil starte en proces i Odsherred efter sommerferien:

Jeg er optaget af at skabe en Buttom Up bevægelse med udgangspunkt i de 90 Lokalforeninger.
Det er lokalforeningerne, der kan og skal binde parti og bevægelse sammen som en enhed.
Det er lokalforeningerne, der skal opsamle impulser, skabe netværk, inspirere og skabe.
jeg kalder mine tanker “Alternativet version 2”. der er lidt mere på min profil på alleos.

I øvrigt har partiet pr. 1. maj ansat Erla i en stilling som “Medarbejder til politisk koordinering og forvaltning” - stillingen handler om samarbejde mellem lokalforeningerne.

2 Synes om

Jeg er folketingskandidat for Å og vi har et nationalt forum på Facebook, som kun er for folketingskandidater. Jeg er også med i et forum for kandidater for Å i min storkreds. Jeg har min egen politikerside, og min private side på Facebook (du må gerne finde mig :slight_smile: Derudover har alle lokalforeninger deres facebooksider. Tjek kalender i AlleOs for at se, hvad der sker i dit område (vi prøver at poste begivenheder der). Der er også mange begivenheder (de fleste) som har en ‘begivenhed’ på facebook. Lige nu, op til er valg, så er der STOR aktivitet alle steder. Og der er STOR brug for din hjælp, hvis du ahr lyst. Find din lokalkreds og din storkreds og meld dig som aktiv. Så får du hurtigt fornemmelse af, hvad der sker. Meld dig som aktiv her: Aktiv i valgkampen

God valgkamp og velkommen til Alternativet! Det fedeste parti (vi har lige haft det mest fantastiske Landsmøde).

Meld dig til alle de Å-lokalforeninger du kan overskue på facebook, for at støtte op. Det giver en fornemmelse af, hvad der sker rundt omkring i landet.

Der foregår også politiksnak på twitter og udveksling på Instagram. Blot opret en profil, så sker det helt af sig selv at du kommer i kontakt med andre Å-medlemmer .-)

Måske ses vi!

Kh. Line Aaen

1 Synes om