Sommernyhedsbrevet!

Nyt fra Alternativet

Sommernyhedsbrevet er landet i din indbakke!

Sommeren er over os, og det er tid til et sidste nyhedsbrev før en velfortjent og helt sikkert tiltrængt sommerferie rammer medlemmer, frivillige, tillidsvalgte og ansatte i Å. Det har været et begivenhedsrigt forår med masser af gode aktiviteter, som har givet yderligere grobund til den gryende optimisme og gejst, man fornemmer hele vejen rundt i vores dejlige parti og bevægelse.

Det er især skønt at mærke, hvordan vi kan samles om vores politik, og hvordan vores værdier udleves i stort og småt og står stærkere end længe. Det mærkede vi alle på Landsmødet i Odense i maj, hvor 125 af os samledes til, hvad mange beskrev som det bedste landsmøde længe. Velplanlagt af vores dygtige sekretariat blev der henover weekenden debatteret og stemt, snakket og grint, sunget, danset og hygget – og da forsamlingen sagde farvel søndag eftermiddag var det med smil på læberne og lys i øjnene trods træthed efter et par lange dage! Set fra vores stol virker det til, at alle gik derfra med en klar følelse af, at tilliden og troen på hinanden står stærkere end i lang tid!

Et vigtigt punkt på landsmødet var afstemning om forsvarsforbehold . Vi havde en god debat med afsæt i et veltilrettelagt oplæg fra POFO, hvor der respektfuldt og sagligt blev argumenteret for og imod. Debatten blev afsluttet på bedste demokratisk vis med en afstemning, som gav den politiske ledelse et klart mandat til at anbefale et ja; men også med enighed om en respekt for den tvivl, som også var tilstede hos en del medlemmer. Processen blev dermed måske det bedste eksempel på, hvordan vi er vokset og modnet som parti!

Markante begivenheder har også været vores deltagelse på Naturmødet i Nordjylland og det nyligt overståede Folkemøde på Bornholm. Vi er et lille parti med begrænsede ressourcer; men alligevel lykkedes med Franciska og Torsten i spidsen med støtte fra ansatte, frivillige og ikke mindst ÅU at sætte markante fodaftryk ved begge arrangementer. Se fotos fra dette års Folkemøde i Allinge i nærværende nyhedsbrev. Især fik vi megen synlighed på Folkemødet, lidt hjulpet på af vej aktivister fra Extention Rebellion, som med deres fredelige ’besættelse’ af scenen under DR’s Debatten viste de unges gejst og kampvilje for klimasagen.

Foto fra Folkemødet03

Foto fra Folkemødet02

Foto fra Folkemødet01

En vigtig aktivitet både nationalt og i storkredse har været forberedelserne til det kommende folketingsvalg senest til maj næste år, hvor genvalg for Å til Folketinget er vores fælles næste store mål! I løbet af foråret er der blevet holdt opstillingsmøder i de fleste storkredse, så vi indtil videre er oppe på mere end 60 kandidater landet over – og flere forventes at følge. Superflot af storkredsene og tak til de mange seje kandidater.

Parallelt med dette har sekretariatet via kvalificerede drøftelser i Folketingsvalgs-styregruppen udarbejdet forslag til handleplaner for efterårets forberedelser til FV-kampagnen , som Hovedbestyrelsen får til godkendelse på sidste HB-møde inden sommerferien. Disse planer tager afsæt i den strategi, som blev præsenteret på landsmødet. Næste skridt er så umiddelbart efter sommerferien at lave selve kampagneplanen, så vi er klar, hvis der skulle et hurtigt valg i løbet af efteråret. Meget mere om det efter sommerferien!

Inden da kan rigtig mange glæde os til Alternativets sommerhøjskole , som afholdes ved Kalø Vig på højskolen i uge 31 med deltagelse af 80-90 alternativister, oplægsholdere og familier. En gruppe af dygtige engagerede medlemmer har kastet tid, viden og hjerteblod i at lave de fedeste rammer for den bedste sommerhøjskole. Det bliver en fantastisk uge med samhørighed, oplæg, diskussioner, underholdning og alt det, som hører sig til en sommerhøjskole i Alternativet.

Men først kalder sommerferien lige om lidt, som vi håber alle vil nyde og bruge til at få slappet af sammen med familie og venner. Vores hårdt arbejdende sekretariat holder velfortjent fri hele juli, det samme gør HB. Vi har et spændende år med det måske vigtigste valg i Alternativets historie foran os. Og der får vi brug for alle gode kræfter og alt den gejst, som vi kan mærke blomstre og spirer alle steder i organisationen. Det bliver sjovt, men også hårdt arbejde – så derfor ønskes alle en rigtig god sommer, og så ses vi igen til august :blush:

De grønneste sommerhilsner

Trine og Kristian
Forperson og næstforperson for Hovedbestyrelsen

Sekretariatets sommerlukning

Sekretariatet holder sommerlukket fra mandag den 27. juni til 1. august og svarer kun på vigtige pressehenvendelser i denne periode.

Vil du være med i Dialogrådet?

Maria Rasmussen og Hans Fonsbøl, som blev valgt til Dialogrådet på Landsmødet er nu i gang med at finde flere medlemmer til Dialogrådet. Kig på medfølgende invitation:

Invitation til dialogrådet.pdf

Og skriv til os på dialograad@alternativet.dk hvis du er interesseret i en spændende opgave. Gerne hurtigst muligt og senest d. 10.8.22.

Vi har allerede fået de første opgaver, hvor vi i efteråret skal informere om vores tilbud og lære medlemmer at kende.

Kærlig hilsen fra Maria og Hans
Dialogrådet

Faglighed gør stærk. Flere ved mere

I Alternativet har vi udnævnt en række eksterne ordførere, som sammen med Torsten, Franciska og vores byrådsmedlemmer tegner Alternativet udad til. På en række ordførerområder er der allerede i dag etableret fagråd, som har til formål at støtte Alternativet – både som parti og som bevægelse.

Sidder med du med ekspertviden eller har du på anden vis dyb indsigt i et af de mange ordførerområder, som Folketinget og Christiansborg og man ude kommunalt arbejder med – fx folkeskolen, transport, landbrug eller beskæftigelsesområdet, så ræk ud til den af de eksterne ordførere, som du tænker ligger nærmest dit ekspertfelt. Du finder listen over og kontaktoplysninger til vores ordførere her (https://alternativet.dk/personer/ordforer). Flere ved mere – og flere kan mere.

Sidder du med indsigt og viden på et område, hvor Alternativet ikke i dag har en ekstern ordfører, men vil du gerne bringe din viden i spil og styrke Alternativet alligevel, så ræk ud til tovholder på Alternativets fagråd, Peter Kjær Hansen, peter.kjaer.hansen@alternativet.dk.

Vision for dyrevelfærd

Alle medlemmer kan nu læse udkast til Alternativets vision for dyrevelfærd. Man er meget velkommen til at komme med input og spørgsmål, for det bidrager til at gøre visionen bedre, og det hjælper også Politisk Forum, når visionen behandles der. Læs og kommentér Vision for Dyrevelfærd på:

Visionen er udarbejdet af Fagrådet for Fødevarer og Dyrevelfærd, og bygger videre på elementer fra Alternativets første Vision for Dyrevelfærd. Fagrådet har involveret fagfolk, ordførere og Politisk Forum, og vores nyudpegede ordfører på området, Michael Monberg, har fortalt om arbejdet på landsmødet.

Fagrådet for Fødevarer og Dyrevelfærd består af: Wickie Holm, Jakob Berg Bredahl, Daniel Buus, Simon Nyborg Jensen, Karsten Noes og Michael Monberg.

Tryk på billedet nedenunder for at se Michael Monberg fortælle mere om visionen:

image

Tusind tak for et nuanceret og fantastisk sommerbrev - Og Alternativet er kommet for blive! Og med Støjbergs entre på en dag, hvor man egentlig skulle tro at hekseafbrænding var fortid - så tror jeg faktisk, at vi først får folketingsvalg den 5. juni 2023.

Kærlig hilsen
Gunhild