Nyhedsbrev december 2023

Kære alternativister i Storkreds København

Året 2023 rinder ud, men stemningen er mere fremad hos vores meget aktive politiske repræsentanter, der endnu en gang er kommet forrest på den grønne bølge. Præcis som vi ønsker. Lidt mere om det nedenunder. Til sidst nyt fra Folketinget.

For også her i december, er der gang i den uden for Borgerrepræsentationens mødesal. Her er vores 3 spændende medlemsmøder.

Alternativets bogklub i København mødes igen tirsdag d. 19. december. AlleOs // Alternativet

Bogen, som bliver omdrejningspunkt for aftenen, er “Tvivl, håb & handling - opfordring til en venlig revolution” af Uffe Elbæk. Og ikke nok med det: Uffe Elbæk kommer selv forbi for at præsentere og diskutere hans nye bog. Vi håber, du har lyst til at være med!

Politisk laboratorium(Pola) om seksual undervisning

Skal du være med til at forme københavnske børn og unges seksual undervisning?

Alternativet København er i gang med at udforme medlemsforslag til uge 6.

Det vil vi i Alternativets Unge København gerne give vores inputs til, så vi kan være med til at styrke københavnske unges seksualundervisning.

Emil Sloth Andersen, der sidder i Borgerrepræsentationen for Alternativet, vil være der og tage imod inputs.

Er du fyldt med gode idéer, god viden eller blot nysgerrig?

Så er du meget velkommen.

Det foregår d. 11 december kl 17-19 i Ungdommens Demokratihus.

Se mere her: Redirecting...

Overse heller ikke Bag Rådhuset d. 12 december kl 19.30 til 21.00. Hver måned kan du her møde en af vores BR medlemmer, få en orientering om deres politiske arbejde og blive engageret i det partiarbejde, der tiltaler dig mest. AlleOs // Alternativet

Rådhuset og borgen finder genbrugsguldet

I november kørte BR gruppen og folketingsgruppen parløb på nogle nye stærke udspil for mere genbrug og reparation.

Det gav et super resultat, således at Alternativet indenfor den samme uge både fik reparationer med på finansloven og vores udspil vedtaget i Borgerrepræsentationen. For borgerne i Københavns Kommune betyder det, at kommunen i fremtiden betaler tilskud til reparation. En model der med succes allerede er anvendt i Wien. Samtidig skal Repair Cafe´erne have tilskud, så de har mere lokaleplads og flere ressourcer til at uddanne københavnerne i reparation. På finansloven blev der bevilliget 40 mio. kr. Men det er regeringen som i 2024 skal komme med et forslag til handlingsplan for reparationer.

Vi hejser nu det grønne flag for tiltag, der faktisk ser ud til at kunne skubbe til vores forbrugerkultur. Stærkt gået af vores repræsentanter i Folketinget og på Rådhuset, at de giver os alle mere rum til - mens de grønne reformer ellers næsten er gået i stå - selv at handle klimavenligt.

For jer der er borgere i Tårnby, Dragør og Frederiksberg, er der måske her nogle emner til inspiration? Som en del af noget mere lokalt partiarbejde, kunne man tænke sig.

Endelig er Reparationsudspillet et rigtig godt eksempel på, hvordan Alternativets medlemmer kan bidrage til gennemarbejdede forslag som også bliver til faktisk vedtaget politik.

Nyt fra storkredsens medlemmer i Folketinget

Julestemningen har ramt Christiansborg. Christiansborgs indendørsarealer har nemlig fået flot julepynt, kæmpe juletræ og endda en falsk pejs. Der er dog ikke meget julestemning over det parlamentariske arbejde i Folketinget endnu. Vores to lokale medlemmer fra Storkreds København, Christina Olumeko og Franciska Rosenkilde, bruger tiden på diverse forhandlinger med regeringen.

Franciska deltager eksempelvis i forhandlinger om 2025-klimamålet. De forhandlinger foregår meget trægt og uden tegn på seriøs klimahandling fra regeringens side. Det går faktisk så langsomt i forhandlingerne, at Alternativet har slået sig sammen med fire andre partier i en kritik af regeringens klimanøl i forhandlingerne. Samtidig deltager Christina i forhandlinger om ”grøn” luftfart. Men regeringens udspil og særligt den foreslåede eklatant lave flyafgift tyder desværre ikke på, at aftalen bliver bæredygtig. Med udspillet, som det ligger nu, vil CO2-udledningerne fra luftfarten falde med kun omkring 2 pct. Der skal ske meget fra regeringens side, før Alternativet går med. Men vi gør vores bedste for at præge aftalen i en bedre retning.

Den helt store nyhed på forhandlingsbordet er, at Alternativet er med i finansloven for 2024. Det har Christina også skrevet om på Dialog, hvor I kan læse mere om, hvad vi fik igennem i aftalen.

Foruden det parlamentariske arbejde har Christina påbegyndt arbejdet med et nyt udspil om mere fritid. Udspillet har til formål at understrege, at vores tid tilhører os selv og ikke staten, samt at vores værdi for samfundet er meget andet end blot lønarbejde. Ideerne til udspillet bliver genereret af medlemmerne på Politiske Laboratorier i København, Aarhus og Aalborg. Tak til alle jer medlemmer, der deltog på laboratoriet i København i november. Alle laboratorierne er nu blevet afholdt, og nu er Christina i gang med at opsamle alle ideerne. Den næste medlemsinddragelse bliver på et virtuelt høringsmøde, hvor I vil have mulighed for at kommentere på de udvalgte ideer til udspillet. Det virtuelle høringsmøde vil blive lagt op på AlleOs og Facebook, så hold øje der.

Mange grønne hilsner fra bestyrelsen

1 Synes om