Alternativet er med i finansloven for 2024

Alternativet er med i finansloven for 2024!

Det har været svære forhandlinger, og vi var meget tæt på ikke at gå med, fordi der har været meget lidt i forhandlingsreserven. Det vigtige for os har været, at vi kunne sætte et bæredygtigt aftryk, og det synes vi, at vi til sidst, er lykkedes med.

Vi har nemlig forhandlet midler til Danmarks første handlingsplan for reparationer. Det initiativ kommer direkte fra vores reparationsudspil, som partiet lancerede på Green Friday i fredags. Tusind tak til Erhvervsfagrådet for deres arbejde med udspillet! Det er virkelig ægte alternativt, at medlemmerne kan udarbejde et udspil, hvoraf et af initiativerne bagefter bliver vedtaget i finansloven. I kan finde udspillet her.

Og så har vi fået midler til udvikling af bæredygtige uddannelser rettet imod landets gymnasier. Det har været et ønske fra Den Grønne Ungdomsbevægelse, elev-og studenterbevægelsen og uddannelserne selv. Det er vigtigt, at gymnasierne i højere grad kan tilbyde undervisning, som afspejler den klima-, natur- og biodiversitetssituation, som Danmark og resten af verden står i og går i møde. Samtidig er vi glade for, at der kommer midler til en akutplan for havmiljøet, midler til hurtigere udtagning af lavbundsjorde og penge til flere psykologer rettet mod børn og unge under 18 år (PPR). Herudover har vi løftet tilskud til en række organisationer.

Det er bestemt ikke en finanslov, der endegyldigt tager Danmark ind i en bæredygtig fremtid. Der har vi afgjort brug for en anden regering og en helt anderledes mandatfordeling i Folketinget. Men det er en finanslov, der investerer betydeligt mere i velfærd og i det grønne sammenlignet med andre finanslove. Og det har været vigtigt for folketingsgruppen. I kan se hele aftalen her.
Mange hilsner fra Alternativets folketingsgruppe!

11 Synes om

Fedt. Tak for opdateringen.

1 Synes om

Godt i er gået med i finansloven, selv selv om vores ønsker kunne havde været meget mere. Gode indspark i har fået med, og måske har vi fået nye alliancer partnere på enkel områder rundt i folketingets forskellige grupper.
Midler til Reparationsområdet er et vigtig signal fra os, det bliver spændende at følge arbejdet i udmøntningen af området.

Ja, vi kunne bestemt have ønsket mere. Vi er tilfredse med det aftryk vi i sidste ende fik forhandlet os til, når nu regeringen har det flertal de har. Vi har helt bestemt som ny folketingsgruppe fået både erfaringer med finanslovsforhandler men også nye samarbejdspartnere hos de andre partier, så det er bestemt brugbart for partiet! Vi glæder os også til at følge arbejde med handlingsplanen. Planen skal senest udmøntes efter sommerferien i 2024, så det ser vi frem til!

Jeg kan forstå at handlingsplanen for reparationer først skal udarbejdes i løbet af det næste år. Men hvor mange penge blev der afsat til det?

Der er afsat 40 mio. kr. fordelt på 4 år.

1 Synes om

Fint med finanslovsdeltagelse.
Noget helt andet: Hvad er status med Torsten Gejl??

1 Synes om

Torsten har det gradvist bedre. Vi forventer, at vi snart får af vide, hvornår han vender tilbage fra sygeorlov

1 Synes om

Fedt? Imponerende!

Indspark? Det er godt nok nogle imponerende, flotte bidrag til finansloven.

Imponerende, hvad Å kan udrette.