Nyhedsbrev 29.November 2015

**Happy Birthday to us all!**

*Skrevet af Kathrine Lauritzen, bestyrelsen* I år faldt Black Friday sammen med Alternativets to-års fødselsdag. Det betød, at man enten kunne vælge at kaste sig frådende ind i forbrugshysteriet, eller man kunne smutte forbi Kattesundet og synge Niels-Simon Larsens fantastiske partisan. Jeg valgte det sidste. De her dage, kommer der nemt til at gå lidt for meget tid med mails, planlægning, overbliks-skabnings-forsøg og andre skrivebordsaktiviter, i bestræbelserne på, at løfte organisationen ind i næste fase. Og derfor er det så fedt, at være i et rum fyldt med boblende cava, citronmåner (er det blevet parti-kagen?) og en stemning som kun findes, fordi vores fællesskab er grundfestet i de samme værdier og ønsker for en grønnere verden. Og så elsker jeg, at nysgerrige ikke-Alternativister dropper ind, fordi det ligner en fest, man gerne vil være med til!

I bestyrelsen vil vi gøre vores til, at vi i Alternativets tredje år lykkes med at styrke organisationen med lokalforeninger, bydelsgrupper og glade, grønne initiativer. Men mest af alt, er det den glæde og kærlighed i det rum, som vi alle skal dyrke. Og faktisk er det super enkelt. Elisa Kragerup modtog i år kronprinseparrets kulturpris. I sin tale gav hun den simple opskrift - her frit citeret efter hukommelsen: "Der bliver mere af alt det gode, når bare man husker at dele ud af det”. Skål på det!
Og så får I også lige tredje vers af Niels-Simons sang, som for at fortsætte I det kongelige spor, skal synges på melodien “Kong Kristian stod ved højen mast”:

Men harmoni kan være drilsk
I længden træls
Man kommer hurtigt til at savne det, der si’r
Debat og fest – det høje gear.
Vi skal bringe fantasien til magt,
Så er det sagt.
Vi husker, hvad det handler om,
Og verden laver vi sgu’ om.
Når det er her det sner, så bliver vi fler’.

Læs referat fra det åbne bestyrelsesmøde og se videloggen her


**Å-Workshop: Alternative veje til debat, kommunikation og ledelse** Nyt fra bevægelsen

*Skrevet af Martin Dyrman Hansen* Inden d. 27. november 2013 var der ikke mange som så den store sammenhæng mellem mod, humor, ydmyghed, generøsitet, gennemsigtighed og empati, men netop den dag blev de sat sammen som Alternativets seks værdier. To år senere og med ni mandater i folketinget, er der sket meget godt. Politik er ikke bare noget, som sker på Christiansborg, det handler også om hvordan vi agerer i vores hverdag, hvordan vi taler sammen, og hvordan skaber nye institutioner, forretninger og foreninger.

I Kattesundet i København er der arrangementer næsten hver dag, medlemmer arrangerer strikkeklubber, loppemarkeder og demonstrationer og der bliver debatteret livligt hjemme i stuerne og ikke mindst på facebook. Selvom vi alle er enige omkring værdierne er det dog ikke altid nemt at holde sig til den gode tone i debatten, når man møder modstridende holdninger til EU, kødspisning, jagerfly eller noget helt fjerde. Det kan være svært at holde sig til debatdogmerne, når man er passioneret om et emne, og man må midlertidigt skyde en hvid pil efter den nye politiske kultur.

Læs hele indlægget om Å-workshops i Alternativet her


**Den Alternative Madklub - Fokus på grøn medbestemmelse i hverdagslivet!**

Den Alternative Madklubben er stablet på benene af frivillige kræfter fra Alternativets lokalkreds i København, der i forbindelse med COP21 havde et ønske om, at danne grobund for en grønnere medbestemmelse i københavnernes hverdagsliv ved at lave en mangfoldig madklub med grønne aktiviteter på dagsorden.

“I Den Alternative Madklub er formålet at aktivere borgerne til at tage kritisk stillingtagen til sit eget forbrug og gennem mangfoldigt samarbejde, grøn oplysning og hyggeligt samvær omkring et bæredygtig måltid mad, inspirere til at man aktivt tilvælger klimavenlige vaner i hverdagslivet”.
Magnus Hoff - tovholder for Den Alternative madklub

[Læs meget mere om den alternative madklub her][4]


Nogen gange gentager man ting til ære for den famøse 'Prins Knud'. Andre gang gentager man ting, fordi det indeholder en sevans god pointe eller har gentagelsespotentiale, der er værd at dele mere end én gang.

Vi tillader os derfor at gøre sidstnævnte her. For vi vil så gerne, at du kommer til vinsmagning og tager alle dine vinglade, naturglade, vidensbegærlige og julegavespekulerende venner og bekendte med dig under armen tirsdag d.8. december, og slår et smut forbi Kattesundet.

For denne tirsdag kl.17.30 vil bestyrelsen i Københavns Storkreds gerne indbyde til et arrangement i Kattesundet. Arrangementet er en kombination af fundraising og foredrag om den alternative ‘naturlige’ vin med revolutionære politiske tendenser.

Solfinn Danielsen tager sin naturvinsbutik (Rødder og vin fra Ravnsborgsgade) på Long-Johnen og sælger ud fra Kattesundet. 10-15% af salget går til det Alternative politiske arbejde i Københavnerafdelingen.

Andreas Wittus Skottfelt, cand.mag historie og statskundskab vil gennem foredrag/debat give et indblik i den kontroversielle naturvinsverden. Naturvinens verden kan ligesom Alternativet fortolkes som en bevægelse af mennesker. Naturvinsidealisterne fremsætter nye og kontroversielle holdninger til, hvad autentisk vin og vinproduktion betyder. De vil som mange andre dele af den ny fødevarekultur gøre oprør mod storproduktionens (fødevaremafiaens) monopollignende status.

Disse revolutionære tendenser vækker uundgåeligt debat, der derfor vil fylde en del af denne aftens politiske fortællinger.
Kom med og bliv klogere på en kun lidet kendt vinverden, og støt det politiske arbejde i storkredsen ved at købe en julegave eller to.

[Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her][5]


Pssst… Fik du ikke åbnet det forrige nyhedsbrev, så er der stadig håb.
Du kan læse det på dialog.alternativet.dk

Det seneste nyhedsbrevet er blevet åbnet af:
1109 medlemmer
og 351 har klikket på nyhederne.

Og så er vi nu 2996, der følger Alternativet København Facebook-siden og
2870 der følger Alternativet - lokalgruppe københavn.

God læselyst derude!

1 Synes om