Nyhedsbrev 13.December 2015


En bog og Alternativet ser dagens lys

Tekst: Co-created af Stine Holmgaard & Jacob Fuglsang.

Han er en krudtugle, en ildsjæl der slår gnister, og en dreven herre ud i kunst og kultur. Og nu har han så lavet en bog - om Alternativet såmænd.

I anledning af udgivelsen af den nye bog, ‘Love is in the Air’, har vi fået lov til at trykke den gode superalternativist med Københavns flotteste cykel, Jacob Fuglsang, lidt kærligt på maven, så vi kunne få stillet lidt af nysgerrigheden omkring, hvad der kan forventes af den kommende bog.

Det er mundet ud i en fin lille Q&A omkring tankerne, idéerne, konceptet, processerne og læringen i og omkring bogprojektet.
Læs med her, hvis du vil have næsen i interviewet med Hr. Fuglsang og blive klogere på, hvorfor du bør læse og måske endda eje ‘love is in the air - Bogen om Alternativet’.

Der er lancering af bogen ‘Love is in the air’ d. 17. december kl. 16.00 i Dome of Visions, KBH.
Arrangementet vil foruden bogudgivelsen indeholde kunstudstilling, live musik, oplæsning fra bogen og Alternativets julehyggefest.

Lad os endelig kalde det en Alternativ julefest, med lidt godt at drikke og juleguf!

Læs mere om arrangementet i København og tilmeld dig her


Med Samtalebussen til Paris
Den her historiske klima-weekend bliver én af de weekender, som vi vil mindes med en hvis portion stolthed og ikke mindst med et håb for fremtiden.

Det er ikke hver dag, at verdens ledere indgår en klimaaftale, som stiler mod at begrænse temperaturstigningen til 2 grader. Det er et skridt i den rigtige retning.

Om det var det Alternative aftryk ved COP21 i forrige weekend, hvor flere Alternativister indtog Paris’ gader og floder, der inspirerede de gode politikere - ja det kan der kun gisnes om.

Det lader dog til, at de storkredsmedlemmer , der var med i Paris, har haft noget af en oplevelse. Flere er spottet i Alternativets storkreds-gemakker i Kattesunde summende af ny inspiration og grøn energi, hvilket har været både smittende og dejligt at mærke. Meget mere af det tak.

Kim Hjerrild fra storkredsbestyrelsen var med bussen til Paris. Han har været så god, at sætte lidt ord på sine oplevelser, så vi kan sprede den gode energi videre ud i storkredsen.

Læs Kims beretning her


Så flytter vi folkens

Vi har fået nøglerne til vores nye adresse, og kan næsten ikke ventet med at rykke ind i de nye lokaler. Adressen er Åbenrå. Her får vi masser af plads at boltre os på tæt på Nørrebro station og gode rammer for udfoldelse, udstilling, udforskning og udvikling af en ny politiske kultur.

Har du lyst til at hjælpe med at flytte til vores nye Lokaler i Åbenrå?

Kom glad i Kattesundet onsdag d.16. december, hvor vi hjælpes ad med at pakke ned og sætte ud på gaden. Flyttevognen kommer kl 12.
Gode muller og udpakningsevner er også velkomne senere i Åbenrå 33, st, 1124 kbh K hvor der skal bæres kasser ind og sætte på plads.

Læs mere og tilmeld dig Flyttedagen her


En lille alternativ Julesang
Med kærlig hilsen fra den gode Niels-Simon Larsen får du her en alternativ tekst til melodien ‘Juletræet med sin pynt’. Den kan passende synges når der jules og hygges i alternativt selskab.

Også her i denne jul
daler tanker ned i skjul
om et anderledes liv,
der kan redde barn og viv.
Kul og olie giver vi op,
omstilling skal helt i top.

Hvis vi ikke mere tyer
til at spise mad fra dyr,
og vi dæmper kødets lyst
samt begæret i vort bryst,
er det så den rette kur
til at redde mor-natur?

Håbet om fornyet vækst
holdes frem i ’dagens tekst’,
men hvor den skal komme fra,
mangler helt i ’dagens svar’.
Ydermere ved man jo,
vækst gi’r mere co2.

Ej kun dem med blakket ry
søger fred i skattely.
Også såkaldt pæne folk,
har en super penge-tolk,
der kan oversætte rapt,
hokus-pokus, intet tabt.

Liv er mer’ end dagens dont.
Der skal være horisont.
Højt til loft, og kælderdyb.
Vi er mennesker, ikke kryb.
Det har taget os mange år,
blive - som vi står og går.


Lidt tal fra Storkreds København
Fik du ikke åbnet nyhedsbrevet d.29. november, så kan du stadig læse de gode indlæg fra blandt andet Martin Dyrman Hansen og Den Alternative Madklub på dialog.alternativet.dk

Det seneste nyhedsbrevet er blevet åbnet af:
1107 medlemmer
og 117 har klikket på nyhederne.

Vi er 3040 (+44), der følger Alternativet København Facebook-siden og
2870 (+79) der følger Alternativet - Lokalgruppe københavn.

De mest aktive FB-tråde fra de forgangne 2 uger, kan du se her:

God læselyst derude!