Nyhedsbrev 11.November 2015

**Nye vinde blæser i Kattesundet** Det er med vemod, at vi nu har sagt farvel til vores to husalfe og power houses, Kristine og Signe, der i den seneste tid har haft deres daglige gang i huset i Kattesundet. Sammen har de løftet den gigantiske opgave, det har været, at nurse nye såvel som 'gamle' medlemmer i en tid med stor tilstrømning. Sammen har de varetaget og udviklet medlemskommunikationen for storkredsen, alt imens de kærligt og bestemt har hjulpet med at løfte den nye politiske kultur, og givet alle de spændende arrangementer og de gode relationer et puf i den rigtige retning.

Læs mere om, hvad deres daglige exit betyder for Kattesundet, og hvad der kommer til at ske fremover

**Nyt fra bestyrelsen** Bestyrelsen har fået godt gang i bestyrelsesmøderne i storkredsen, og er i fuld sving med at finde sig selv, hinanden og ikke mindst med at tænke tanker af de lidt større. De har også haft travlt med at sidde med på møder rundt om i både storkredsen og i andre afgrene af organisationen. Måske har du allerede mødt dem derude? Hvis ikke det er tilfældet, og har du lyst til at møde dem eller komme med konstruktive input eller vigtig information til dem, så send dem endelig en mail på: [storkreds.kbh@alternativet.dk][2]

Du kan også se den korte videohilsen fra bestyrelsen med en reflektion over det seneste møde, som blev afholdt i sidste uge. Videointerviewet er et format, som bestyrelsen har i sinde at indføre fremadrettet, så I får flere ord med på vejen om, hvad der optager bestyrelsen nu og her, og hvad der pusles med i kulissen.

Se videoen fra bestyrelsesmødet og læs handlingsreferatet her

Næste bestyrelsesmøde afholdes torsdag d.19.november i Kattesundet.

**Tirsdag d.8. december kl.17.3**0 vil bestyrelsen i Københavns Storkreds gerne indbyde til et arrangement i Kattesundet. Arrangementet er en kombination af fundraising og foredrag om den alternative 'naturlige' vin med revolutionære politiske tendenser.

Solfinn Danielsen tager sin naturvinsbutik (Rødder og vin fra Ravnsborgsgade) på Long-Johnen og sælger ud fra Kattesundet. 10-15% af salget går til det Alternative politiske arbejde i Københavnerafdelingen.

Andreas Wittus Skottfelt, cand.mag historie og statskundskab vil gennem foredrag/debat give et indblik i den kontroversielle naturvinsverden. Naturvinens verden kan ligesom Alternativet fortolkes som en bevægelse af mennesker. Naturvinsidealisterne fremsætter nye og kontroversielle holdninger til, hvad autentisk vin og vinproduktion betyder. De vil som mange andre dele af den ny fødevarekultur gøre oprør mod storproduktionens (fødevaremafiaens) monopollignende status.

Disse revolutionære tendenser vækker uundgåeligt debat, der derfor vil fylde en del af denne aftens politiske fortællinger.

Kom med og bliv klogere på en kun lidet kendt vinverden, og støt det politiske arbejde i storkredsen ved at købe en julegave eller to.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

**Å-familien vokser** De er her og der og alle vegne - de store Å'er. Der er stor efterspørgsel på deres tilstedeværelse, så på søndag d.15. november udvider vi Å-familien med 10 nye Å'er. Har du sy-fingrene skruet rigtigt på - eller har du bare lyst til at heppe - så mød op i Kattesundet på søndag og giv et nap med.

Kom og giv et nap med

**Skal du i biffen lørdag?** På lørdag d.14. november er Naomi Klein i byen for at vise filmen 'This Changes Everything/Intet Bliver Som Før' i Grand Teatret - og for at tage en snak med Uffe. Meget mere cool bliver det ikke! (Måske lige bortset fra, at Uffe havde et møde med Bernie Sanders i Washington i går) [Hør Uffe fortælle om 'This Changes Everything' her][7]

Filmen vises i en række københavnske biografer og bagefter vil debatten med Naomi Klein blive livestreamet til alle andre biografer, der viser filmen. Visningerne er udsolgt i tre biografer, men der er stadigvæk billetter at hente i København.
Find din billet her

**COP21 - Bussen er udsolgt!** COP21 nærmer sig og vi glæder os! Fredag den 27. november drager en flok friske alternativister til Paris, og busturen er nu udsolgt. Det bliver en fantastisk tur, er vi sikre på, og vi glæder os til at holde jer opdateret med nyheder og stemningsreportager fra den franske hovedstad via Facebook, hjemmeside, Twitter og Instagram, hvis du da ikke selv skal med :-)

Facebook:

Twitter:
https://twitter.com/alternativet_
Hjemmeside:
http://www.alternativet.dk/cop21/
Instagram:
https://www.instagram.com/alternativet_/

Har du spørgsmål til noget eller lyst til at blive (endnu mere) aktive i forhold til COP21, kan du tage kontakt til projektleder COP21: niko.grunfeld@ft.dk

**Klimamarch i København** Søndag den 29. november deltager vi i en gigantisk klimamarch i Paris. Men også i København kan du vise dit krav til og håb for en ambitiøs klimaaftale! Samme dag, som marchen løber af stablen i Paris, vil der være en i København. Vi vil gerne samle en stor gruppe fra Alternativet, der kan gå samlet i marchen. Har du lyst til at være med, må du meget gerne kontakte Johannes fra Landssekretariatet, som koordinerer vores deltagelse i marchen: [Johannes.t.jensen@alternativet.dk][10]

[*Se mere om marchen her*][11]

**Klimameditation i Dome of Visions** KOM OG VÆR MED TIL AT SENDE POSITIV ENERGI TIL KLIMAFORHANDLINGERNE I PARIS

Vi vil gerne invitere alle til at komme forbi Dome of Visions d. 29. november. Hvor vi sammen vil rette opmærksomheden på at skabe en venlig, kærlig og uegennyttig tilgang til klimatopmødet.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

**Run For Your Life** Run for your life, verdens største klima-performance kommer til Danmark. Løbet er et stafetløb for klimaet, der strækker over 4300 km og 5 lande med start d. 9 november 2015 i Kiruna i den arktiske region for at ende til COP21 i Paris d.30 nov 2015.

Fredag d.20 november passerer løbet gennem Københavns gader.

Vi vil opfordre alle med gode ben til at løbe for den gode sag. Løbet bliver filmet og live-streamet til Regnbuepladsen, så selv dem, der ikke er til kondisko og løbebuks kan være med i ånden og med på en kigger.

Hvis du vil med eller vide mere, kan du kontakte Ida Fich, der selv løber på dagen i en flot grøn Alternativet T-shirt. Hun træffes på idafich@gmail.com.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her