Materiale til Ekstraordinært Landsmøde 2021

plvalg_nb

Kære medlem af Alternativet

Siden solhverv er dagen tiltaget med 1 time og 1 minut. Det går stærkt nu. Ud over at dagene er blevet lysere, er det også tegn på forårets komme. Noget nyt er på vej – det pibler frem i alle små sprækker, og om kort tid vil grønne spirer dukke op hist og pist - og snart allevegne. For os i Alternativet bliver det et symbol på nye tider med masser af projekter i startboksen. Og helt aktuelt står valget af en ny politisk leder, der skal tegne vores grønne samfundsforandrende projekt forrest.

Herunder får du først informationer om det ekstraordinære Landsmøde og længere nede om de digitale roadshows.

VALG AF POLITISK LEDER – HVOR, HVORNÅR OG HVORDAN

Her får du information og materiale til det Ekstraordinære Landsmøde indkaldt med henblik på valg af ny politisk leder. Dagsordenen finder du herunder, og i materialet kan du se en uddybning af programmet.

Mødet bliver streamet på YouTube og på Facebook d. 7. februar. Du kan følge med fra kl. 11.30 til 15.00. Linket offentliggøres i håndbogen her.

Grundet Covid-situationen er det desværre ikke muligt at have fysisk fremmøde og dermed heller ikke muligt at fejre valget på traditionel vis efterfølgende. Vi håber at kunne tage revanche på et senere tidspunkt i år.

For at kunne afgive din stemme på dagen, skal du være tilmeldt eventet på AlleOs inden d. 4. februar kl. 12:00. Når du er tilmeldt, vil du få tilsendt afstemningerne løbende under landsmødet. Du kan stemme på mail eller på sms. Du kan også gå direkte ind på AlleOs og afgive din stemme - men kun hvis du er tilmeldt eventet. For at være stemmeberettiget skal du have været medlem i min. 90 dage på valgdagen. Læs mere i håndbogen her.

Dagsorden for det ekstraordinære landsmøde

  1. valg af dirigent
  2. valg af stemmetællere
  3. valg af referent
  4. valg af politisk leder

Materiale

I materialet kan du se dagsorden, program og vedtægtsgrundlag for landsmødet, du kan læse samtalemanifestet, som denne gang er baseret på et streamet landsmøde, du kan blive klogere på afstemningsproceduren og stemmeberettigelse og sidst men ikke mindst, kan du læse kandidaternes opstillingsgrundlag.

Vi sender materialet som links. Hvis du har problemer med at åbne materialet, så skriv til os på medlem@alternativet.dk, så vi kan sende det til dig.

Du finder materialet her.

DIGITALE ROADSHOWS

Du får også information om de planlagte digitale roadshows. Her kan du se og høre kandidaterne folde deres kandidatur til posten som politisk leder ud. Vi har inviteret en gammel kending, David Trads, til at være interviewer og moderator. Vi kender David som både ven og hård kritiker af Alternativet, men først og fremmest som én der har fulgt os tæt gennem årene, og kender til vores projekt. Faktisk var han den første politiske kommentator, der så vores potentiale og ”dømte os inde” i 2015. Vi har valgt en moderator der har et nuanceret, men også kritisk syn på vores projekt, fordi vi tror det vil give nogle gode og interessante samtaler med og mellem kandidaterne.

Stil dit spørgsmål til kandidaterne på Dialog:

Du kan også selv bidrage med spørgsmål til kandidaternes roadshows på Dialog. Vi har oprettet en tråd til hver kandidat og én fælles. Her kan du stille spørgsmål til kandidaterne både individuelt og fælles. Du kan også stemme på de spørgsmål, du mener er vigtigst at få stillet. Vi sørger for at de 5 spørgsmål til hver kandidat, der får flest stemmer, bliver stillet på kandidaternes egne roadshows, og på det fælles garanterer vi, at 3 spørgsmål fra medlemmerne bliver stillet. Du kan finde alle trådene her eller links til hver nedenfor.

Tidsplan for roadshows:

Nu holder vi tungen helt lige i munden og lover, at nedenstående er både rigtige ugedage og måneder – et par enkelte tastenisser undslap åbenbart julen og drillede lidt i de sidste udsendelser. Det beklager vi.

De 3 roadshows bliver streamet på YouTube og Facebook.

Tirsdag d. 26. januar
19.30-20.15 Troels Christian Jakobsenstil et spørgsmål
20.15-21.00 Franciska Rosenkildestil et spørgsmål

Se med her.

Tirsdag d. 2. februar
19.30-20.15 Jan Kristoffersenstil et spørgsmål
20.15-21.00 Thor Clasen Jonasenstil et spørgsmål

Se med her.

Onsdag d. 3. februar
19.30-21.00 Troels, Franciska, Jan og Thor – stil et spørgsmål

Se med her.

Til sidst skal lyde en kæmpe tak til kandidaterne for at have stillet jer til rådighed og bidraget fantastisk til processen. Vi ønsker jer alle held og lykke med valget.

De grønneste hilsner
Hovedbestyrelsen

1 Like