Den lille skarpe til aftenkaffen - Storkreds KBH - 22 maj, 2016

Nyt fra Storkredsen

Denne udgave af storkredsens nyhedsbrev bliver ‘short’n sweet’. Vi ved at I, netop i disse dag, modtager en stor mængde information fra Å om det forestående årsmøde - information der er super relevant for det spændende nye kapitel, vi tager hul på om en lille uge i Odense.

Men derfor skal I ikke snydes for en lille ‘prokrastinerende’ snack, der kan nydes midt i vedtægtsforslag og gennemsyn af kandidatvideoer. For selvom turen går til Odense, og Folkemødet også lurer lige om hjørnet, så er der stadig liv og glade dage i Storkreds KBH… og fuldt blus på bevægelse og organisation.

Vi håber at se dig derude til nogle af alle de skønne aktiviteter, opstartsmøder, søndagsaloner, Å-workshops, stormøder, morgenfester m.m. Find din næste Å-oplevelse i bevægelseskalenderen lidt længere nede i dette brevet.

Den lille skarpe indeholder også nyt fra Alternativet KBH, en dejlig nyhed om en spæd opstart af en bydelsforening, ny viden om, hvordan du søger midler i Storkredsen, og en stor grøn tommelfinger.

Husk så også lige at tage et smut forbi AlleOs, og opdater din profil. Det vil komme os alle til glæde og gavn.

God læselyst!


Søg midler i Å’s aktivitetspulje

Måske går du rundt med gode idéer til grøn aktivisme? Måske har du en Å-fest i ærmet? Måske har du et færdigt koncept for videndeling, politiske laboratorier, samtalesaloner, podcasts, madklubber, cykelløb, klimatalks - you name it!

I Storkredsen har vi i årsbudgettet indlagt en aktivitetspulje, som vi meget gerne vil have ud og leve i bevægelsen. Aktivitetspuljen er tænkt som en støtte til alle de grønne projekter og aktiviteter, som flere af jer allerede har kastet jer ud i, og som styrker vores bevægelse og den grønne aktivisme i Storkreds KBH.
Aktivitetspuljen har 5 gode grundprincipper og lidt formalia, der skal være i orden for at opnå støtte.Dem kan du læse mere om her.

Vi ser frem til mange spændende nye tiltag og aktiviteter i Å-regi.


Alternativet Københavns første bestyrelse er konstitueret

I mandags mødtes den nyvalgte bestyrelse, som repræsenterer Alternativet i Københavns Kommune. Dermed er grundstenen lagt til det store og spændende arbejde med at sikre, at Alternativet bliver stærkt valgt ind til Bogerrepræsentation ved kommunalvalget i november 2017.

Alternativister i København besluttede til et stiftende møde d. 26. april at bakke op om forslaget om, at makkerpar kan stille op til bestyrelsen. På samme møde blev bestyrelsen valgt: 6 makkerpar og 3 enkeltopstillede. Et makkerpar består af to personer, men har kun ét mandat ved afstemninger. Formålet med makkerparkonceptet er at øge chancen for mangfoldighed i bestyrelsen. I øvrigt giver det bestyrelsesmedlemmerne mere fleksibilitet, og flere gode kræfter kan involveres i bestyrelsesarbejdet.

Særligt makkerparkonceptet var til debat på det 6 timers lange bestyrelsesmøde i mandags. Det er et spændende eksempel på ny politisk kultur – men hvordan sikrer vi, at en bestyrelse med relativt mange medlemmer er effektiv?

I workshops og i plenum blev makkerparkonceptet diskuteret, og på den baggrund kunne bestyrelsen konstituere sig med følgende valg: forpersoner er (makkerparret) Martin Boserup + Lars René Petersen. Næstforpersoner er (makkerparret) Ulla Manel Berghagen + Jonas Slotorub. Kasserer er (makkerparret) Karen-Maria Slente Stubager + Ida Blinkenberg Lidell.
Suppleanter er Jens Fogh og makkerparret Ida Rytoft Rask + Theis Krarup Hansen.

Bestyrelsen vil fremover mødes hver 14. dag og kan kontaktes på kbh@alternativet.dk.Kom og vær fødselshjælper til Indre By

Den 12. maj kl. 19.30 er du indbudt til et åbent møde med henblik på at skabe en ny bydelsforening i Alternativet. København er en stor by, og vi ønsker blandt andet at drøfte, hvad der rører sig i KBH K, og hvad vi kunne tænke os at påvirke og skabe sammen - nu og frem mod kommunalvalget i 2017. Vi skal både tale om stiftelsen af bydelen, men også hvordan vi skaber grøn aktivisme.

Man behøver ikke at være medlem af partiet for at dukke op. Er du nysgerrig, og har du lyst til at blive klogere på, hvordan du kan blive politisk aktiv med fokus på fællesskab og gå-på-mod, så mød op. Udgangspunktet er et ønske om fællesskab og bæredygtighed lokalt og globalt - så lad os samle ideer og kræfter og hilse på nye og måske kendte ansigter.

Mødet holdes i Alternativets lokaler, Åbenrå 33.

Tag gerne din nabo eller ven/veninde med. Flere ved og kan mere - vi glæder os til at møde jer.I denne udgave af ‘Den Grønne Tommelfinger’ kipper vi med den grønne kasket for initiativet, Headspace. Læs mere om det sympatiske initiativ i artiklen her.Den 23. maj: KV17 - 2# Iværksætteri, erhverv og beskæftigelse - Københavns Kommune
Den 24. maj: TTIP-tirsdag
Den 25. maj: Å-Workshop KBH - Integralteori med Michael Frost
Den 25. maj: Alternativet KV17 - Administration og Struktur 2
Den 25. maj: Spørge og lyttetime om årsmødet og vedtægter
Den 26. maj: Mød Alternativet
Den 30. maj: KV17 - 3# Iværksætteri, erhverv og beskæftigelse - Københavns Kommune
Den 28. maj: Årsmøde i Alternativet, Odense
Den 1. juni: Å-Workshop KBH - En økonomisk permakultur med Johan Tino Frederiksen
Den 2. juni: Vejen til Folketinget - Fyraftenssalon v/Carolina M. Maier
Den 4 -5. juni: Ejerskab i ny politisk kultur - Weekendseminar
Den 8. juni: [Å-Workshop KBH - Slow med Tanja Schjellerup]
(SLOW med Tanja Schjellerup)
Den 9.juni: Natursyns Salon
Den 11-12. juni: Ejerskab i ny politisk kultur - Weekendseminar
Den 12. juni: Peter Fischer-Møller i offentlig søndagssalon om religionspolitik
Den 22. juni: Arbejdsmøde i KV17 arbejdsgruppen ’ Mangfoldighed og repræsenation’
Den 23. juni: Dansk Socialrådgiverforening besøger Alternativet
Den 26. juni: Leg med Landbruget

Den 9. juli: Den alternative Sommerhøjskole

København Kommuneforening
Ingen annoncering

Nørrebro:
Ingen annoncering

Valby:
Ingen annoncering

Brønshøj, Husum, Vanløse og Tingbjerg:
Den 26. maj: Stiftende Årsmøde i Brønshøj-Husum, Vanløse og Tingbjerg

Tårnby:
Den 9. juni: Åbent møde med Skovhjælperne

Dragør:
Den 1. juni: Temamøde 2 om principprogram

Østerbro:
Den 29. maj: Åbent bestyrelsesmøde i Alt Ø

Frederiksberg:
Ingen annoncering

Bispebjerg/NV:
Ingen annoncering

Indre By:
Den 30. maj: Stiftelse af Lokalgruppe Indre By


Fik du ikke åbnet og læst det seneste nyhedsbrev, så fortvivl ej - du kan gå ombord i de tidlige breve til Storkredsen her:

Da vi er overgået til alle os, har vi endnu ikke fundet knappen, der kan fortælle os hvor mange åbninger det seneste nyhedsbrev har haft. Den vender vi stærkt tilbage på.

Vi er 3466 (+30), der følger Alternativet København Facebook-siden og
3541 (+34) der følger Alternativet - Lokalgruppe københavn.

De mest aktive FB-tråde fra de forgangne 2 uger, kan du se her:

Betina Katja Hansen: Ny øl-emballage skåner verdenshavene
Jonas Slotorup: Alternativets Unge på Højbro Plads
Nila Bay-Foged: Opstilling til Hovedbestyrelsen
Ulla Manel Berghagen: Update fra Alternativet København

Involver dig i dialogen omkring politikudvikling, bevægelsesprojekter, slyngelstue og meget mere. Kort sagt, så er det på https://dialog.alternativet.dk/ du skal indfinde dig, hvis du på dagligt basis vil blande dig i debatten om, hvor vi skal hen, og i hvilken retning vores bevægelse skal udvikle sig. Du kan også bare være med på en kigger, og holde dig opdateret på den seneste udvikling. Vil du nærlæse referater fra Storkredsbestyrelsen, så er disse tilgængelige på Alternativets Wiki.