Værtsfamilier til flygtninge

Københavns Kommune modtager flygtninge, ligesom alle andre kommuner, og i de kommende år kommer antallet til at stige.

KK tilbyder allerede en portal til firmaer og borgere, som frivilligt vil hjælpe til med at integrere flygtninge i København. Men jeg mener, at integrationen kan forbedres endnu mere, hvis vi havde værtsfamilier til individuelle flygtninge.
Ligesom der eksisterer værtsfamilier til udenlandske studerende, så foreslår jeg at vi skaber rammer og incitament for familier i Københavns Kommune til at modtage og integrere flygtninge.

Flygtninge er ofte traumatiseret og har svært ved at forholde sig til nye samfundsnormer – den bedste måde at lære dem om disse samfundsnormer er ved at tilbyde dem en plads i en familie, som kan lære dem om hverdagen i København. Alt fra madvaner og trafikregler til sprog og sociale normer. Det er ting, som man ikke kan læse sig frem til – det er ting, som skal indleves.

Ligesom værtsfamilier til udenlandske studerende, så skal værtsfamilierne for flygtninge modtage et symbolsk beløb - men den vigtigste funktion fra Kommunen er at facilitere og skabe rammerne for, at interesserede familier kan påtage sig opgaven som værtsfamilie.