Udfasning af fossile brændsler i landbruget


(Alternativet) #1

Forslagets tekst

Vi vil arbejde for, at landbruget bliver fossilfrit inden 2030. Vi vil have en 100 procent udfasning af fossile brændsler til maskiner, køleanlæg mv. – og derfor vil vi fjerne fossile sær-subsidier i landbruget, herunder afgiftsfritagelsen på diesel, som resulterer i, at landbrugets skattebidrag i forbindelse med CO2-afgiften reelt er reduceret væsentligt. Derudover vil vi understøtte udskiftningen af diesel- og benzindrevne landbrugsmaskiner til el- eller biobaserede maskiner. Incitamentet til denne udskiftning kan øges, ved evt. at give tilskud til installeringer af egne vindmøller, solceller eller biogasanlæg.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs


(Birgit Bak) #2

Det er vel ikke markedsføringen, som fejler noget, men snarere de anprisninger, som sundhedsstyrelsen giver anledning til, når man anbefaler noget angående fødevarer…?


(Birte Skov Larsen) #3

Sundhedsstyrelsens anliggender hører ind under sundhedspolitik. Mht markedsføring har vi jo økologi mærket til at hjælpe med at fremme salget af de økologiske og mere bæredygtige produkter, så jeg ved ikke lige hvad det er som er konkurrence forvridende?


(Alternativet) #4

(Alternativet) #5

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.


(Alternativet) #6

#7

jeg støtter forslaget.


(Carl Bloch) #8

To spørgsmål:

a) Findes der el-drevne landbrugsmaskiner?
b) Hvorfor skal landbruget være fossilfrit før resten af landet?


(Alternativet) #9

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.


#10

Hej Carl

Et hurtigt svar på a)
Ja, der skal udvikles mere men det kommer nu. John Deere har lavet en traktor i 2016 og du kan læse mere på nettet. Og Fendt har også lavet et - se link her : fendt-e100-vario-battery-electric-compact-tractor/52276/
Andre maskiner vil følge efter.
Tesla har jo også lavet el-lastbil nu.
Elbiler rykker jo virkeligt nu og vi bør lave plan for landbruget samtidig med personbil- og lastbiltransport.

mvh
Anders