Søndagsnyheder nr. 7 | 10. dec. '17

De korte Nyheder

fra Redaktionen

 • Hvervsposter
  HUSK! Der er FRIST for at ansøge de resterende hvervsposter, som ikke kræver medlemskab af Borgerrepræsentationen, på tirsdag d. 12. december kl. 12.00. Mere information herom længere nede i nyhedsbrevet.

 • Konstituering på Rådhuset
  Størstedelen af konstitueringen blev endelig underskrevet i torsdags, da vores seks nye medlemmer af Borgerrepræsentationen indtog deres pladser i Borgerrepræsentationssalen på Københavns Rådhus.

 • Inddragelse i KV17-processen
  De seks nyvalgte har ligeledes valgt at invitere jer medlemmer til et åbent møde d. 19. december kl. 17.00 – 18.30 i Åbenrå 33, hvor man kan høre om processen op til valgaftenen, og inddrage jer i hvordan konstitueringsnatten forløb. Derudover vil de også gerne dele deres tanker, om hvordan de vil arbejde for at udbrede Alternativets Politik i København de næste 4 år: Inddragelse i KV17-processen


Fordeling af tillidsposter – en opdatering og en påmindelse

Bestyrelsen opfordrede tidligere i denne uge medlemmer til at ansøge de tillidsposter, der ikke kræver medlemskab af Borgerrepræsentationen.

Da bestyrelsen er mindst lige så nye i kommunalvalg, som det meste af resten af Alternativet, resulterede det også i en meget kort deadline, da de ikke var opmærksomme på, at alle udvalgsposter skulle være landet op til konstitueringsmødet d. 7. december. Deadlinen blev forkortet yderlig af, at systemet var 13 timer om at sende brevet ud til medlemmerne. Men det lagde nu ikke en dæmper på antallet af ansøgere med høje kvalifikationer. De to mest populære udvalg var Scenekunstudvalget med otte ansøgere, og Billedkunstudvalget med hele 13 ansøgere. De resterende udvalg, havde hver især tre ansøgere.

Et enigt udvalg (Rikke, Ulla, Ida, Jon & Magnus) endte med at pege på følgende:

Klik her for finde ud af, hvem det blev...
 1. Billedkunstudvalget – Nina Svane-Mikkelsen
  
 2. Grundlisteudvalget – Birgitte Kehler Holst
  
 3. Hjemmeværnets distriksudvalg – Johan Jacobsen
  
 4. Københavns Scenekunstudvalg – Michael Asmussen
  
 5. Valgudvalget – Lasse Emil Jensen
  

Det var ikke et nemt valg, da kvalifikationerne var så mange, men bestyrelsen blev hjulpet lidt på vej med følgende kriterier i baghovedet:

· Medlemskab af Alternativet København
· Faglig erfaring
· Bestyrelseserfaring
· Ansøgningens beskaffenhed
· At ansøgeren havde forholdt sig til, hvad opgaven gik ud på
· I tilfælde hvor flere ansøgere levede op til samtlige ovenstående krav, valgte udvalget den ansøger, hvis profil bedst bidrager til mangfoldighed blandt de fem valgte.

Der mangler stadig at blive udpeget repræsentanter til følgende ni tillidsposter:

· Herfra og Videre (HOV), Bestyrelsen for et værested
· Kunstnerkollegiet, ungdomsboliginstitutioner
· Lægeforeningens kollegium
· Miljøpunkt indre by og Christianshavn
· Rigshospitalets kollegium
· Scharlingske Studiegård
· Solbakkens Kollegium
· Ørestad Vandlaug
· Østerbrogårdens Kollegium

Palle Skov har været så sej at lave et dokument, hvor man kan se lidt mere om de forskellige udvalg og bestyrelsesposter. Du kan se det her: Udvalg og bestyrelsesposter

Fristen for at ansøge disse, er d. 12. december kl. 12.00 til kbh@alternativet.dk


Vedtægtsmøder og lidt om årsmødet

Husk at der i den kommende uge er blevet inviteret til to vedtægtsmøder i Åbenrå 33. Det drejer sig om mandag d. 11. december kl. 18.30 – 21.00, og onsdag d. 13. december kl. 18.30 – 21.00.

læs videre...

Bestyrelsen vil gerne fremsætte et forslag til et nyt sæt vedtægter, og det er disse, der bliver taget udgangspunkt i til møderne. Læs mere om møderne og vedtægterne her

Der er i øvrigt blevet fundet et sted, hvor vi i ro og mag kan få gennemført vores årsmøde d. 7. januar. Det bliver i Prismen på Amager, og vi håber at se rigtig mange af jer.

Vigtige datoer ift. Årsmødet er som følger:
11/12 – Kl. 18.30 – 21.00 – Vedtægtsmøde i Åbenrå
13/12 – Kl. 18.30 – 21.00 – Vedtægtsmøde i Åbenrå
24/12 – Kl. 08.00 – Frist for indsendelse af forslag til kbh@alternativet.dk
31/12 – Kl. 08.00 – Frist for indsendelse af opstillingsgrundlag til bestyrelsen.
31/12 – Frist for bestyrelsen for udsendelse af alle forslag samt information om kandidater til valg udsendes til medlemmerne senest en uge før mødets afholdelse.


Tak for nu :green_heart:
God søndag, god uge og glædelig jul :christmas_tree:

Få noget med i Søndagsnyheder
Hvis du gerne vil have noget med i Søndagsnyheder, kan du skrive til redaktionen på mail: kbh@alternativet.dk Skriv Søndagsnyheder i emnefeltet.