Forslagets tekst
Et sundt undervisningsmiljø bunder i et sundt socialt miljø. Derfor skal det sociale fællesskab sikres gennem etableringen af et socialt miljøråd på skolerne. Det sociale miljøråd kan være en del af elevrådet, men skal have særskilt fokus på det sociale fællesskab på den enkelte uddannelsesinstitution, og opgaven med det sociale miljø skal tænkes sammen med lærerens rolle som vejleder. Det sociale miljøråd skal arbejde kontinuerligt med at styrke og efter behov forbedre det sociale fællesskab på uddannelsesinstitutionen.
Udfordring forslaget skal løse
På Ungetouren hvor Uffe Elbæk og Carolina Magdalene Maier var på tur rundt og besøge og lave workshops med unge på 4 forskellige ungdomsuddannelsesinstitutioner rundt i landet, at det sociale miljø er afgørende for de unges trivsel.
Potentielle ulemper ved forslaget
Det kan være, at nogen vil synes det er ærgerligt, at der stilles krav til at elevrådene arbejder med en bestemt problemstilling og i et bestemt format, men det har været feedbacken fra eleverne rundt om i landet, at det sociale miljø ikke prioriteres, så dette forslag er et forsøg på at imødegå dette.
Hvordan forslaget er udarbejdet
Disse politiske forslag blevet til med initiativ fra rundt om i landet, der har været med til at udvikle politikken i en koordineret proces. Processen startede i sensommeren 2016 og består af en gruppe fra Alternativet Aarhus, herunder tovholder Katrine Vestergaard, uddannelsesordføreren Carolina Maier og hendes team, samt hjælp fra en gruppe i Aalborg.
Der er afholdt 5 politiske laboratorier om ungdomsuddannelserne. Først på 4 forskellige ungdomsuddannelser i Aalborg, Kolding, Herning og København. Ca. 120 unge deltog i den del af processen, samt ca. 25 voksne, ansatte og frivillige. Derudover har Alternativet Aarhus afholdt et politisk lab. om ungdomsuddannelser, hvor omkring 20 personer deltog.
Der er også afholdt tre politiske laboratorier om videregående uddannelser og forskning i henholdsvis København, Århus og Aalborg i løbet af september. I alt har omkring 60 personer deltaget i disse. Indeværende forslag bygger primært på laboratorierne, men nogle af dem er også fremkommet da visionerne var i høring i oktober. Imens ideerne blev udviklet opstod også ideer til grundskoleområdet. Dem har vi taget med her. Derudover henvises til det politiske idekatalog på folkeskoleområdet godkendt af politisk forum i foråret 2016.
Forslagsstillere
- Carolina Magdalene Maier
- Amalie Villesen
- Karen-Maria Slente Stubager
- Katrine Vestergaard
- Kim Hjerrild
- Linnea Winblad Madsen
- Mathias Høj Kristensen
- Pernille Schnoor
- Rebecca Berthelsen
- Tove Helene Egtved
Status på forslaget
Status: Politisk Katalog
Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.
Du kan vurdere forslaget på AlleOs