Resultater fra "Medlemsmandatet - forbud mod minkavl?"

Kære medlemmer (og andre der har deltaget i debatten)

I går aftes udløb fristen på vores aktuelle “Medlemsmandat - forbud mod minkavl?”

Stemmedeltagelsen var på 11% af medlemmerne, og stillingen er klar:
82% af jer ønsker et forbud imod minkavl i Danmark.
12% ønsker ikke forbuddet
5% ved ikke

Med 11% stemmedeltagelse fra medlemmerne er mandatet i afstemningen klar. Det er hermed vedtaget, at Folketingsgruppen skal stemme for et forbud mod minkavl i fald forslaget kommer til afstemning i salen. Læs om procedure og historik for Medlemsmandatet i Alternativet her.

Tak for det klare svar og tak for jeres deltagelse. Jeg har personligt stemt for forbuddet, så jeg får også nemt ved at formidle vores mandat.

Hvad er næste skridt?
Forslaget skal behandles i udvalget for miljø og fødevarer, hvorefter det skal til 2. behandling og muligvis afstemning i salen. I den forbindelse kan man vælge at skrive en betænkning eller en beretning. Begge dele er politiske standpunkter, man som parti kan skrive alene eller i fællesskab med andre partier. Da 1. behandlingen viste, at det kun er Enhedslisten og SF – og nu også os, der er for en udfasning af minkavl, vil det være naturligt, at vi tre partier skriver en tekst sammen. Dermed vil sagen være afsluttet, fordi der er meget langt til et flertal i folketinget for udfasning af minkavl.

Følg selve forslaget her.

Grønne hilsner,

På vegne af Alternativets Folketingsgruppe
Christian Poll

1 Synes om