• Økologiske og lokalproduceret råvarer
• Garanteret vegansk tilbud
• Animalske tilvalg
Beskrivelse:
Vores børn fortjener den bedste kost, når de er i de kommunale rammer, som daginstitutioner og skoler.
De fleste Københavnske børn spiser 1 til 2 hovedmåltider i institutionerne, og er derfor afhængige af, at denne kost lever op til høje ernæringesmæssige og sensoriske krav.
Samtidig er den plantebaseret kost et udtryk for, at kommunen anerkender sit ansvar i kampen om at bekæmpe klimaforandringerne og aktivt bidrager til dette.
Den økologiske plantebaseret kost, er baseret på grøntsager, bælgfrugter, fuldkorn, frugt, frø og nødder, og er videnskabelig bevist rig på antioxidanter, fibre og sunde fedtsyrer, der har en sundhedsfremmende virkning på det enkelte barns daglige velvære og udvikling.
Med et fælles plantebaseret udgangspunkt for alle institutioner, skal det være op til den enkelte institution at tilvælge de animalske produkter, de finder nødvendige .
Det ernæringsvejledende og udøvende køkkenpersonale skal have en efteruddannelse i plantebaseret kost, a la det økologiske køkkenløft, hvilke skal garantere kostens høje niveau.
Børnene er fremtiden, og hvis vi kan implementere en adfærdsændring der, hvor basiskosten er plantebaseret, og animalske produkter bliver enkelte tilvalg fremfor hverdagskost, skaber det en langtsigtet adfærdsændring med gavnlig effekt på både folkesundhed og klimaaftryk fremover.