NYHEDSBREV UGE 22 / Å på museum / Svær sag på vej om Moesgaard Allé / Demokrati og Jazz og andre gode tips

ÅAA_nyhedsbrev_U219 Nyhedsbrev uge 22 / 2022

VELKOMMEN TIL NYHEDSBREVET FOR ALTERNATIVET AARHUS

plakatmuseum

Efter et veloverstået EU-forbeholdsvalg kan vi puste ud og kigge fremad. Vores plakater er dog ikke helt klar til at blive pakket ned endnu - de ryger nemlig direkte fra lygtepælene og ind på museum. Fire legendariske EU-valgplakater er doneret til Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By i Aarhus. Plakaterne kan ses året ud som del af udstillingen “Danmark i Europa”.

Så gå en tur i Den Gamle by og bliv RICKROLLET – det synes vi er helt i top!
www.danskplakatmuseum.dk

Her giver vi ugens overblik over hvad der sker og hvad DU kan være med til. Velkommen!

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

MOESGAARD ALLE
Der er en svær sag på vej, som kræver omtanke for at finde en god løsning. Der er offentligt borgermøde den 24. august og vi vil gerne sørge for at Alternativets holdning til projektet er synkroniseret og velovervejet, så vi har brug for din hjælp. Har du noget specifik viden om sagen – har du lyst til at starte/deltage i en arbejdsgruppe som skal arbejde på sagen – eller vil du bare gerne dele en holdning?
Så skriv til Katrine-Skov Hansen som meget gerne vil høre fra dig.

:email: katr.sh05@gmail.com

Du kan læse mere om sagen her

delestreg

ET GRØNNERE AARHUS
Som en fin forlængelse af ovenstående emne forsøger vi at samle en arbejdsgruppe til at bevare Aarhus grøn – og ikke mindst gøre Aarhus GRØNNERE! Har du lyst til at deltage så bliv en del af arbejdsgruppen der kigger på hvordan vi helt konkret kan gøre noget ved det - så det ikke bare bliver ved snakken.
Kontakt Niels Christiansendelestreg hvis du vil være med.

:email: niels.christiansen25@gmail.com

delestreg

KUNST OG KULTURGRUPPEN
Det er ligeledes muligt at tage del i Alternativet Aarhus’ Kunst og Kulturgruppe. Der arbejdes på ideer og planer for en Alternativ kampagne i efteråret. En Alternativ Podcast, Tværpolitisk kultur-samtalesalon og Alternative budskaber på SoMe. Ønsker du at bidrage eller er du bare nysgerrig på gruppens arbejde så send en mail til Bodil Burian for at høre mere.

:email: bb@burian.dk
kaanst
delestreg

TROMMEGRUPPEN "DRUMS FOR LIFE"
Har du lyst til at styrke aktivismens stemme i Aarhus? Vil du være med til at skabe stemning og liv ved vigtige demonstrationer? Så meld dig til dette nye initiativ “Drums for Life”. Der er trommer klar til et gadeband og initiativtager Carsten Borup inviterer interesserede til en prøvesession. Kontakt Carsten Borup hvis du vil være med eller bare er nysgerrig på at høre mere. (Du behøver ikke at være medlem af Alternativet for at deltage).

Op på stikkerne!

:iphone: 20 80 69 00 / :email: carsten.borup.alternativet@gmail.com

delestreg

BLIV KANDIDAT
Folketingsvalget er lige om hjørnet og vi har pt. fire kandidater i storkreds Østjylland, så der er plads til flere. Har du overvejet at stille op og styrke Alternativets kommende folketingsvalgkamp så tag fat i Rasmus Rydahl som kan hjælpe dig i gang.

WE WANT YOU!

:email: rasmus@nomade.dk

ÅAA_nyhedsbrev_U215
det_sker

DEMOKRATI OG JAZZ (GRUNDLOVSDAG)
5. juni / N. J. Fjords Gade 2
Arrangeret af Sager der Samler / Aarhus Jazz Orchestra / Café Gaya

Mangler du et sted at fejre grundlovsdag? Kom til Sager der Samlers “morgenpolitik” – en snak med byrådsmedlemmer om punkterne på næste byrådsmøde. Der vil også være grundlovstaler, lyntaler, jazzkoncert samt “Democracy Drinks” – et super koncept, som også var er godt indslag til Alternativet Aarhus’ seneste fredagsbar.

Gå til facebookevent >

delestreg

CAMP “CLOSE THE CAMPS” (PROTEST)
19. juni / Kærshovedgård, Ikast
Arrangeret af Racismefri By - Aarhus for Mangfoldighed og Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus

Det er umenneskeligt, at afviste asylansøgere anbringes i udrejsecentre på ubestemt tid og uden rettigheder. Er du enig kan du være med til at markere FN´s Internationale Flygtningedag med en PROTEST-CAMP på P-pladsen ved Kærshovedgård. På programmet er bl.a. Stine Isaksen fra Alternativet Viborg der vil holder tale.

Vil du vide mere om arrangementet er du meget velkommen til at kontakte Lissi Bagge.

:email: lissibagge@hotmail.com

Gå til Facebook-begivenheden >

delestreg

GROBUND BYGGEFESTIVAL
Dato: 10. - 16. juli / Sted: Ebeltoft

Klør det i kontorfingrene? Så kom til byggefestival i et af Danmarks mest spændende grønne leve- og byggefællesskaber. Syv dage pakket med byggeglæde koncerter workshops camping strand fest farver sjov ballade gode mennesker natur kærlighed og masser af hygge!

Læs mere på www.byggefest.dk

Gå til Facebook-begivenheden >

ÅAA_nyhedsbrev_U217
til_sidst

BOLIGMANGEL I AARHUS
Alternativet Aarhus har som de fleste ved haft adresse i Jægergårdsgade, Aarhus C. Det har vi ikke længere, og har derfor brug for et nyt sted vi kan kalde hjem, og dyrke vores fede fællesskab. Så kender du til et oplagt sted så giv os endelig et praj. Send Karsten Fyhn en mail med dit tip.

:email: kfyhn1@gmail.com

delestreg

FØLG OS
Vi vil fremover sørge for at referater bliver lagt op på DIALOG (dialog.alternativet.dk), så alle der måtte ønske det kan følge med i bestyrelsens arbejde. Vi tilstræber desuden fra bestyrelsens side at øge kommunikationen via nyhedsbreve således at væsentlige informationer ikke kun deles via referater, men i stedet i vores nyhedsbrev.

Referat fra seneste bestyrelsesmøde møde kan nu findes på dialog

delestreg

ANBEFALING
Torsdag den 19. maj var der Alternativ Torsdagsfilm i Alternativet Aarhus. Det var en rigtig hyggelig aften. Deltagelsen bød på en fin blanding af ca. halvdelen fra Alternativet og anden halvdel gæster, som viste sig både vidende og reflekterede, som absolut berigede vores efterfølgende snak. Vores måde at dyrke jorden på er afgørende for hvor meget den holder på CO2 - når man kigger sig omkring, så lader det til at være fuldstændig overset, hvor stor betydning det har og hvilken forskel det kan gøre. Herfra en stor opfordring til at se filmen ‘Kiss the Ground’ som ligger på Netflix.

Gå til filmen på Netfilx >

KISSTG
delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

De bedste hilsner
Alternativet Aarhus / Bestyrelsen
ÅAA_nyhedsbrev_U2116
FØLG ALTERNATIVET AARHUS / AARHUS.ALTERNATIVET.DK / FACEBOOK / INSTAGRAM

ÅAA_nyhedsbrev_U2115