Nyhedsbrev & indkaldelse til opstillingsmøde | juli | Nordjylland

Lad os farve sommeren GRØN :parasol_on_ground:

Kære medlem af Alternativet i Nordjylland.

Ud over det dejlige vejr kan vi glæde os over Alternativets og Uffes melding om, at vi til folketingsvalget I 2019 stiller op med Uffe som kandidat til statsministerposten, og at vi er klar til at tage ansvar som et regeringsparti efter næste valg.

Vi er stolte og glade for denne beslutning, og har fået et ekstra energiboost til at gøre en indsats for at få det bedste resultat af vores valgkampagne og støtte op folketingskandidaterne, som er valgt her i nordjylland.

Vi håber selvfølgelig på, at rigtigt mange medlemmer, på samme måde får lyst til at tage aktivt del i aktiviteterne de kommende år. Sammen kan vi nå vores grønne mål.

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Indkaldelse til opstillingsmøde / folketingskandidater og Politisk Forum.

  • Informationsmøde for måske kommende folketingskandidater.

  • Opstillingsmøde / kandidater til EU-parlamentsvalget.

  • Naturmødet i Hirtshals

  • Donation

  • Pep talk fra forpersonen

Indkaldelse til opstillingsmøde / folketingskandidater og Politisk Forum.
Vi afholder opstillingsmøde i vores partilokale på Vesterbro 57, 9000 Aalborg

lørdag den 18. august fra klokken 14-16

Vi har allerede 4 herlige nordjyske folketingskandidater, men vil gerne udvide feltet, så vi bedre kan komme rundt i hver en nordjysk krog, og fortælle nordjyderne om vores fantastiske projekt og forhåbentligt tænde det grønne håb i mange flere hjerter.

Sidder du med et spirende folketingsmedlem i din mave? Så find modet og send os et opstillingsgrundlag til storkreds.nordjylland@alternativet.dk senest lørdag den 21. juli.

Vil du gerne vide mere, inden du træffer din beslutning om at stille op, har du mulighed for at deltage i et informationsmøde for måske kommende aspiranter tirsdag den 10. juli kl. 16-18, ligeledes i partilokalet. Kandidatudvalget står for dette møde, og kan kontaktes på mail amgertsen1@gmail.com eller bente.holm.villadsen@alternativet.dk

Vores to nuværende medlemmer af Politisk Forum har valgt at bruge deres kræfter andre steder i partiet. Vi søger derfor også to kandidater til at repræsentere Nordjylland i dette vigtige forum. Også her skal der indsendes opstillingsgrundlag senest 21. juli. Læs mere om Politisk Forums arbejde her.

Opstilingsgrundlag, dagsorden og yderligere information vil blive udsendt til alle medlemmer senest lørdag den 4. august.
Læs mere sidst i dette nyhedsbrev: Pep talk fra forpersonen.

Opstillingsmøde vedrørende EU-parlamentsvalget
Vi ved godt, at det er midt i sommerferien, men vi skal have valgt en nordjysk kandidat til EU-parlamentsvalget, og hvis du har muligheden, opfordrer vi dig til at møde op lørdag den 28. juli kl. 14-15 i partilokalet, Vesterbro 57, 9000 Aalborg.

Se indkaldelsen her

Der udsendes opstillingsgrundlag til medlemmer senest den 14. juli.

Naturmødet 2018 og 2019
Naturmødet i Hirtshals 2018 var på alle måder en stor succes.
Alternativet Nordjylland deltog med en stand ved havnen med temaet “Spirende Samtaler”, og i løbet af foråret har en gruppe af frivillige fra hele storkredsen haft travlt med at planlægge og forberede; vi har bl.a. lavet frøposer, samlet planter, urter, små træer og andre materialer til naturmødet.

Vi fik lavet en rigtig flot stand, som tiltrak masser af besøgende. Bl.a. uddelte vi gratis planter og frøbreve, vi bød på en hyggestund i hjørnesofaen; der var på et tidspunkt Ammestue, og ikke mindst havde vi travlt med rigtig mange og gode spirende samtaler.

Alle dage bød vi også på forskellige oplæg: Uffe Elbæk talte om Det Næste Danmark, Christian Poll holdt oplæg om Vildere Natur, Susanne Zimmer om insekter, og Ole Jonsson fra Frederikshavn fortalte om Frederikshavn kommunes planer om at etablere ophugning af boreplatforme på havnen, en miljøsag som Alternativet Frederikshavn er trådt aktivt ind i.
Vejret var med os, og vi havde et rigtig godt og sjovt samarbejde.

I 2019 afholdes Naturmødet 23.-25. maj, og vi håber, at endnu flere alternativister får lyst til at deltage i planlægning, afvikling eller blot et besøg på standen. For at være helt på forkant i forhold til folketingsvalget, som vi jo ikke ved hvornår udskrives, har vi besluttet at starte med første planlægningsmøde allerede i efteråret.

Hvis du er interesseret i at være med i næste års planlægning, kan du melde dig ind i denne Facebookgruppe.: Planlægning af Naturmødet.

Donation
Har du lyst til at bidrage økonomisk til Alternativets arbejde i Nordjylland, herunder folketingsvalg, så kan du donere på MobilePay 15301. Skriv “Donation”.
Tusind tak.

Pep talk fra forpersonen
Kære nordjyske alternativister

Vi har i Alternativet nu vist modet til at udfordre status quo, og gå efter at kickstarte den grønne omstilling og vende den stigende ulighed i samfundet. Med vores beslutning om at, som udgangspunkt, støtte vores egen politiske leder som statsministerkandidat, bryder vi ikke bare med årtiers blokpolitik, men tager også ansvaret over på vores skuldre.

Vi vil ikke bare pr. automatik støtte en statsminister, som har meldt ud, at hun vil fortsætte den inhumane og på lang sigt uholdbare flygtningepolitik, en regering der på papiret har halvambitiøse grønne planer, men når det kommer til at stemme, er med til at tillade højere kvælstofudslip i hav- og dambrug, fortsætte et olieeventyr i Nordsøen, og sågar at bygge et vildsvinehegn langs vores sydlige grænse. Vi mener ikke, vi kan stole på, at en regering ledet af Mette Frederiksen vil være med til at tilbagerulle mange af de forringelser på dagpenge og kontanthjælp, der er blevet indført, både under den nuværende regering, men sandelig også under Mettes forgænger, Helle Thorning. #DerforUffe

Vi mener, at vi har det bedste partiprogram i Danmark og for verden, og derfor at det er naturligt, at vi søger opbakning til dette hos et flertal af Danmarks befolkning. Det bliver en hård, sjov og lærerig rejse frem til valgdagen. Det starter op ad bakke, men vi er ikke bange for udfordringen. Det er på tide at mod og (k)ærlighed, ikke frygt, begynder at drive den politiske samtale i Danmark. Læs mere på www.alternativet.dk/politik og gør dig klar til en masse spændende samtaler med dine venner, familie, naboer, kollegaer og andet godtfolk.

For at føre disse planer ud i livet, har vi desuden brug for nogle fantastiske folketingskandidater, som har mod på at indgå i det nordjyske kandidatteam, fra nu og helt op til valget.

Derfor indkalder vi til opstillingsmøde lørdag den 18. august fra klokken 14-16.

Vi vil herefter gå en tur med Store-Å i Aalborgs gader og forhåbentligt falde i snak med en masse nysgerrige mennesker. Mødet vil blive afholdt i vores partilokale på Vesterbro 57, 9000 Aalborg.
Kom og bak vores kandidater op.

Se indkaldelsen længere oppe i denne mail.

Grøn hilsen

Jens Harder
forperson i Storkredsbestyrelsen
Alternativet Nordjylland