Nye teknologier for kvælstoffastholdelse

Forslagets tekst

Vi vil fremme udviklingen af nye teknologier, som sikrer, at kvælstoffet bedre fastholdes i dyrkningssystemer og at nitraten opsamles, inden den når udi fjordene eller fordampes væk i spildevandsanlæg, og genanvendes på markerne. Det opsamlede kvælstof kan blive et alternativ til kunstgødning og supplere kløvergræsmarkerne.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs

En et udgiftsforslag: Har vi nogle ide om hvad det vi koste? Jeg ser vi har indtægter. Jeg håber virkelig at vi får lavet dette pengestrømsdiagram / oversigt.

Tænker, om det ikke er at sende gode penge efter dårlige, og om en sådan undersøgelse i værste fald vil forhale en bæredygtig udvikling. Rent fysisk, kender vi jo godt de elementære regler for kvælstof udnyttelse og udvaskning. Fra økologisk landbrug, hvor der holdes hus med kvælstoffet, ved vi også, at meget mindre kvælstof pr. ha., stadig kan give gode og fornuftige udbytter. Så måske pengene i stedet skulle bruges til en generel nedsættelse af kvælstofnormerne og evt. frikøb af de mest sårbare jorde? kh Birgit

Transportveje for udledning af pesticider kunne man tilføje

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.