Indkaldelse til Årsmøde i storkreds Nordsjælland

Årsmødet afholdes d 18.03.23 kl. 13 – 16 i Kedelhuset, Fredensvej 12C, Hillerød.

Der bliver serveret lidt godt til ganen undervejs.

Nyt fra Christiansborg

Vi får besøg af vores forperson, Franciska Rosenkilde, og vores lokale folketingsrepræsentant, Helene Liliendahl Brydensholt samt Nanna Høyrup, folketingskandidat fra Halsnæs (snart suppleant for Helene en periode).

De vil fortælle om det politiske arbejde efter den nye folketingsgruppes opstart i Folketinget og måske helt aktuelle emner.

Storkredsbestyrelsen

På årsmødet vil bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingerne præsentere sig. Hver lokalafdeling har valgt en repræsentant til Storkredsens bestyrelse på deres årsmøde.

Medlemmer fra kommuner uden lokalafdeling kan vælges på årsmødet jf. § 10 stk. 1 i vores vedtægter (opdateringen i 2022, se nedenfor).

Bestyrelsen konstituerer sig selv senest 14 dage efter årsmødet.

Formålet med arbejdet i Storkreds Nordsjælland er at samle og synkronisere Alternativets aktiviteter i Nordsjælland på tværs af lokalafdelingerne. Det giver et godt indblik i, hvad der sker i vores område og gode muligheder for at være aktiv på de områder, som man hver især interesserer sig for.

Folketingsvalget i 2022 blev en stor succes for samarbejdet. Det var sjovt og intenst. Vi lykkedes med at samarbejde på tværs af hele storkredsen, vi markerede os som et seriøst parti og det blev bemærket. Resultat: Vi fik en plads i Folketinget til en af storkredsens kandidater! Det blev Helene Liliendahl Brydensholt

Valg af repræsentanter

På årsmødet skal vi vælge medlemmer til Politisk Forum (to ordinære og en suppleant) samt et medlem til Dialogrådet (denne person behøver ikke at være medlem af Alternativet).

Hvis Politisk Forum er noget for dig, (se link), skal du sende et opstillingsgrundlag, hvori du fortæller om dig selv, og hvordan du vil arbejde med politikudvikling og vidensdeling i Nordsjælland. Politisk Forum 2

Som medlem af Dialogrådet (se link), er du med til at skabe nogle gode forudsætninger for det interne samarbejde i Alternativet. (se link). Skriv noget om dig selv til og fortæl hvordan du kan tænke dig at indgå i arbejdet. Dialogrådet 2

Vi skal endvidere vælge repræsentant til Hovedbestyrelsen. Vores nuværende repræsentant, Simon Riget, genopstiller.

Opstillingsgrundlag til alle ovenstående poster sendes til storkreds.nordsjaelland@alternativet.dk senest d. 25/2 2023

Forslag

Der er mulighed for at fremsende forslag til emner man ønsker behandlet på årsmødet. Forslag skal fremsendes senest d. 18/2 til: storkreds.nordsjaelland@alternativet.dk. Der skal være mindst 3 medlemmer, der bakker op om forslaget.

Du kan i øvrigt læse om Alternatives politik via link: Vores Politik

Vi glæder os til at se dig til vores årsmøde.

P v a

Alternativets Storkredsforening Nordsjælland

Ingrid W. Olsen

Uddrag af aktuelle vedtægter:

Stk 1 Storkredsforeningen ledes af Storkredsbestyrelsen bestående af 1 repræsentant fra hver kommuneforening og en repræsentant fra Alternativets Unges (ÅU) Lokalforening Nordsjælland, deriblandt en forperson, næstforperson samt en kasserer. Medlemmerne af storkredsbestyrelsen udpeges af de enkelte kommuneforeningers bestyrelser og ÅU’s Lokalforening i Nordsjælland for et år ad gangen. Yderligere medlemmer af storkredsbestyrelsen kan på årsmødet vælges hertil, så det maksimale antal medlemmer af storkredsbestyrelsen er lig med antallet af kommuner i storkredsen. Hvis ÅU’s lokalforening i Nordsjælland har udpeget et medlem til storkredsbestyrelsen, lægges 1 til det maksimale antal af medlemmer i storkredsbestyrelsen.

Kandidater til storkredsbestyrelsen fra kommuneforeninger uden udpegede medlemmer af storkredsbestyrelsen har fortrinsret hertil, før kandidater hvis egen kommuneforening allerede har udpeget et medlem til storkredsbestyrelsen.