Grønne obligationer

Forslagets tekst

Vi vil introducere grønne obligationer til medfinansiering af naturindsatser, bæredygtig produktion og arealerhvervelser. Vi vil lave grønne obligationer, der støtter omlægning til økologi og andre bæredygtige landbrugsformer. Investeringerne skal hjælpe unge landmænd med at få adgang til erhvervet med krav om en bæredygtig produktion. Grønne obligationer er en vej til en statslig form for crowd-funding og vi vil arbejde for, at investering i grønne obligationer bliver en folkesag for både private opsparinger/formuer og vores fælles pensionskasser mm. Vi ser grønne obligationer som en oplagt finansieringskilde til nye bæredygtige fødevareproducenter og produktionsfællesskaber, til naturprojekter og udvikling af bæredygtige teknologier og metoder. Samtidig vil grønne obligationer være en unik adgang til investering af private formuer, fonde og pensionskasser, som ønsker at understøtte en bæredygtig udvikling.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs

For hvem? De konventionelle industrier?

Synes det skal uddybes lidt mere.

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.