Fuld fart på politikudviklingen

Kære medlem
Vi udvikler politik til den helt store grønne medalje. Både overordnede visioner og konkrete forslag. Men skal vi sikre, at den udviklede politik har så høj kvalitet som muligt, har vi brug for at du, kære medlem, bruger lidt tid på at komme med input til, hvordan den bliver endnu bedre.

I dette nyhedsbrev har vi derfor valgt at fokusere på vores politikudvikling. Du vil blive præsenteret for en overordnet vision, som er i høring nu. Derefter vil du støde på konkrete politiske forslag som er på forskellige stadier i vores politikudviklingsproces:

 1. Nogle er i høring og søger input.

 2. Andre har været i høring og søger nu 50 medlemmers opbakning for at kunne blive en del af vores Politiske Katalog, som er der, hvor politikerne kan hente forslag og bruge dem i udspil, politiske pakker eller i Folketingssalen.

 3. Dernæst er der forslag, som har samlet opbakning og nu ligger i det Politiske Katalog på AlleOs. Disse forslag kan alle medlemmer løbende vurdere ud fra bl.a. hvordan, man tror de påvirker henholdsvis den sociale, den miljømæssige og den økonomiske bundlinje.

Men vi har naturligvis også et par andre ting, som vi gerne vil informere om.
Fx om besøg på det politiske sekretariat (den grønne gang), om den nye hjemmeside og så en vis Hr. Grøndreng, som ramte den danske musikscene her i februar …

God læsning – og god vinterferie til dem, som har det lige om lidt.

Kærlig hilsen

Landssekretariatet

En af vores værdier i Alternativet er ‘gennemsigtighed’, og vi vil derfor gerne give vores nye medlemmer (medlemmer, der har været med længe er selvfølgelig også velkomne) muligheden for at besøge den del af Alternativet, der til dagligt holder til på Christiansborg.

Vores folketingsmedlemmer vil på skift vise rundt, byde på en kop kaffe og lidt til den søde tand. Det er en oplagt mulighed, hvis du har spørgsmål til vores politik, er nysgerrig på dagligdagen for en Folketingspolitiker, eller bare gerne vil have en mere intim rundvisning på Christiansborg.

Datoerne er:

 • Mandag d. 20. februar, Christian Poll

 • Onsdag d. 15. marts, Pernille Schnoor

 • Onsdag d. 19. april, Ulla Sandbæk

 • Onsdag d. 10. maj, Josephine Fock

 • Onsdag d. 13. september, Rasmus Nordqvist

 • Onsdag d. 11. oktober, Torsten Gejl

 • Onsdag d. 8. november, René Gade

 • Onsdag d. 13. december, Uffe Elbæk

Rundvisningen foregår fra kl. 19 - 21.

Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle.

Tilmelding sker på: medlem@alternativet.dk

Ny hjemmeside – mere fokus på AlleOs

Efter mange måneders arbejde har vi har fået en ny hjemmeside i Alternativet. Den gamle manglede fokus og var svær at vedligeholde, så der var behov for at få opgraderet til et bedre CMS-system, samt skabe en bedre integration mellem AlleOs (vores medlems- og organiseringsplatform) og vores hjemmeside. Det er sket nu, og vi har endnu meget i støbeskeen.

Vores nye hjemmeside har direkte integration med flere af AlleOs’ funktioner - blandt andet er kalenderen let tilgængelig, og vi sætter fokus på vores mange lokalforeninger, der før ikke havde en plads på hjemmesiden. Det gør vi med en søgefunktion direkte på forsiden. Hvis du er medlem og endnu ikke har set hvem, der er i din lokalforening, kan du med fordel prøve den funktion af.

Hvis du derudover ikke allerede har været inde på AlleOs, så er den nye hjemmeside kun endnu en grund til at gøre det. Du finder din profil ved at klikke her og logge ind med dit medlemsnummer og adgangskode: alleos.alternativet.dk

Hjemmesiden ændrer ikke noget ved den måde AlleOs fungerer på, men er med til at øge folks opmærksomhed - så husk, at du altid selv er i kontrol over hvem, der kan se din profil. Men jo flere åbne profiler, jo flere viser vi står sammen omkring Alternativets projekt og jo nemmere har vi ved at kontakte hinanden og organisere os som bevægelse og organisation.

Vi håber, du tager godt imod den nye hjemmeside, og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe på landssekretariatet, hvis du har spørgsmål til de to platforme.

Sidste chance for at få indflydelse på vores politik om Digitale Frihedsrettigheder og IT

Vi lever i en verden, der hurtigt bliver mere og mere digital. Det har både fordele, ulemper, begrænsninger og åbner en masse døre. Men der er behov for, at vi har nogle principper, vi kan indrette vores samfund efter, når det kommer til It og digitale frihedsrettigheder. Igennem vores politiske laboratorier har vi nu udviklet en politik på dette. Men før politikken kan vedtages skal den nu i høring hos hele bevægelsen/partiet.

Det betyder, at det er NU, du skal bruge din stemme, hvis du vil have indflydelse på hvad Alternativets politik skal være på dette område. Den overordnede vision fylder **blot en enkelt side. **De næste 3 uger kan du læse og kommentere på den her: https://dialog.alternativet.dk/t/digitale-frihedsrettigheder-og-it/4537

Samtidig med at visionen er i høring, er der også en række konkrete forslag i høring.

Læs dem og kommentér her: https://alleos.alternativet.dk/catalog (klik i tjekboksen i venstre side ved det politiske emne “IT og Digitale Frihedsrettigheder” for kun at se de forslag der handler om dette).

Appgree

Som noget nyt har vi desuden oprettet en afstemning på vores medlemsinddragende app, Appgree, hvor du i høringsperioden kan vurdere visionen. Vi håber, I vil byde ind, da det giver arbejdsgruppen et værdifuldt fingerpeg om, hvor stor opbakning, der er. Du kan finde afstemningen i din Appgree4Biz app, eller i din browser ved at klikke her: http://bit.ly/2liUGqJ.

Og når du nu alligevel er inde på på, Appgree så kunne du jo lige kigge ind på vores skatteordfører, René Gades Appgree-kanal, hvor han bl.a. ønsker input til hvilke fordele og ulemper I ser ved at beskatte fortjenesten ved boligsalg (den såkaldte avanceskat). Giv din holdning til kende her: http://bit.ly/2liWfVu. Husk at du kan følge Renés Appgree-kanal ved at klikke på stjernen i øverste højre hjørne. Når stjernen er gul følger du hans kanal… og er blevet en del af hans Appgree-rådgiverteam.

17 forslag om landbrug og fødevarer er nu en realitet

Og mens der søges opbakning på forslag indenfor uddannelsespolitikken, kan vi samtidig glæde os over, at vi nu har 17 forslag omkring “Landbrug og fødevarer”, som alle er stemt ind i det Politiske Katalog.
De 17 forslag kan nu bruges af folketingsmedlemmerne i deres arbejde, udspil osv. Som nævnt ovenfor kan alle forslag i Politisk Katalog løbende vurderes af jer medlemmer. Så gå ind og se, hvilke forslag det drejer sig om, og vurdér dem ud fra de tre bundlinjer: https://alleos.alternativet.dk/catalog (klik ude i tjekboksen i venstre side under “Politisk Katalog”).

På mødet i Politisk Forum søndag d. 29. januar vedtog vi vores nye vision for “Et Sammenhængende Danmark”… med 100% opbakning!!!

Det er en meget gennemarbejdet vision, hvor der har været afholdt 15 politiske laboratorier rundt om i landet.

Vi er utroligt glade for at visionen blev vedtaget da den kommer til at danne grundlag for meget af den lokale og regionale politik, vi skal rulle ud op til kommunal- og regionsvalgene i november. Du kan læse visionen her: https://alleos.alternativet.dk/catalog/vision/view/26

Flere forslag i høring på AlleOs indtil 15. februar

Land/By-visionen bliver nu suppleret af en række konkrete forslag, som du kan finde her: https://alleos.alternativet.dk/catalog (klik evt. ude i tjekboksen i venstre side under “I høring” for kun at se de forslag der er i høring).

Efter den 15. februar bliver forslagene gennemskrevet på baggrund af det input, der er kommet i høringsfasen, hvorefter hvert enkelt forslag skal samle 50 medlemmers opbakning for at kunne blive en del af vores Politiske Katalog og dermed kan blive brugt i den “Land/By-pakke”, som vi planlægger at komme med i løbet af foråret.

Familiepolitiske input efterlyses

Af Carolina Maier

Kære alle

Vi vil meget gerne begynde at se på et samlet familiepolitisk udspil fra Alternativet. Og vi ved, at der i hele bevægelsen er godt gang i de politiske samtaler. Et af emnerne i KV17-regi er det gode og rige familieliv og alle mulige andre temaer, der relaterer dertil - ‘det gode børneliv’, ideer til nye barselsmodeller, institutionspolitik, med meget mere. De ideer og perspektiver, der udvikles rundt omkring, vil vi gerne høste. Derfor har vi oprettet en dialog-tråd på Alternativets diskussionsforum: https://dialog.alternativet.dk/t/familiepolitiske-input-efterlyses/4361

Det er tænkt som en “input” tråd, hvor alle, der har lavet lokale politiske laboratorier eller lignende, kan dele de ideer og perspektiver, der er fremkommet. Det er også en mulighed for alle til at suge inspiration til sig.

På den måde håber vi at høste alt den iderigdom, der foregår i hele Alternativet i hele Danmark til at sammensætte en familiepolitik, der tager udgangspunkt i lokale behov og tanker.

Kærligst fra

Carolina

Klik her: https://alleos.alternativet.dk/catalog

Konkrete forslag på uddannelsesområdet søger opbakning

I løbet af efteråret er der blevet udviklet politik på uddannelsesområdet på tværs af hele Danmark og med aktiv deltage fra mange af jer. Det er blevet til en række konkrete forslag, som hver især skal have 50 medlemmers opbakning for at blive en del af vores Politiske Katalog. I kan, i de kommende uger, give forslagene opbakning på AlleOs, hvis I ønsker. De første fem konkrete forslag ligger der allerede. Flere er på vej.
Find dem her: https://alleos.alternativet.dk/catalog (klik i tjekboksen i venstre side ved “søger opbakning”)

GRØNDRENG GØR MODEBRANCEN BLÆREDYGTIG

Af Altivisten, Oliver Riel.

Sangeren Grøndreng har sat bæredygtig mode på dagsordenen under Copenhagen Fashion Week med hans virale video "Blæredygtig”, der lige nu hitter på spillelisterne.

Grøndreng er en kampagne, der er lavet af Alternativets handlingsorienteret medie Altivisten for at sætte fokus på bæredygtig mode: https://altivisten.dk

Med denne kampagne håber vi at gøre folk bevidste omkring den enorme belastning, som tøjproduktion er for miljøet. Ligesom rigtig mange i dag spiser økologisk mad og cykler til arbejde, vil vi gøre det ligeså naturligt at købe bæredygtig tøj. Missionen er, at gøre det "blæredygtigt”, at være bæredygtig.

Vi opfordrer alle til at lægge et foto op på Instagram af bæredygtigt tøj og bruge #Blæredygtig

Sammen med Grøndreng kan du være med til at sprede det grønne budskab.

Hør sangen på Spotify: Blæredygtig - Single by Grøndreng | Spotify

Se videoen på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=7RUoqEJzbgA

Køb din "Blæredygtig” t-shirt: http://www.shåppen.dk


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
aktiv@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk