Forureneren betaler-princippet ved drikkevandsboringer

Forslagets tekst

Vi vil håndhæve princippet om, at forureneren betaler i forhold til drikkevandsboringer. Det skal derfor betales af landbruget, når sprøjtevandsboringer lukkes pga. sprøjtegifte. Ordningen kan indfries efter PSO-modellen, hvor udgifter til nye drikkevandsboringer dækkes af afgiftsprovenuet på sprøjtegifte.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs

Fint forslag men hvordan fordeles regningen: Hvad er “landbruget” i forslaget. Er det en kompensations fond betalt af landbruget erhvervet eller er det den enkelte landmand. Formentlig har den gældsramte landmand ikke pengene, han lukker bare og så står forbrugerne med regningen?

3 Synes om

Har samme betænkeligheder, som Niels Pou Dreyer. Forslaget er et godt indspark, men som skrevet, “hvem betaler”? Kunne man ikke forestille sig, at der i stedet skulle indbetales til en fond, hvis man har max. antal tilladte dyreenheder? Har man færre, end det tilladte max., bliver man fritaget mere og mere ned til en 0-grænse. Fondens midler skal bruges til at betale for den slags forureninger, hvor man ikke kan bevise, hvem forureneren er.

2 Synes om

Derudover skal man jo være sikker på hvor forureneingen kommer fra - der er også andre forurenere, industri, golfbaner osv. så det burde måske høre under miljøpolitik, da det ikke kun er landbruget som skal betale for at forurene.

1 Synes om

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.