Fokus på mindre drivhusgasudledning i det offentlige

Forslagets tekst

Den intensive husdyrproduktion og jordbehandling belaster klimaet i høj grad, så derfor vil vi arbejde for at landbrugets primærproduktion bliver langt mere vegetabilsk end i dag. Derfor skal det offentlige gå foran med bl.a.:

 • en spis-grønt-dag i alle offentlige institutioner.
 • Mindre animalsk og mere grønt – efter årstiderne - i hjemkundskab i folkeskolen. Generelt lære børn og unge om bæredygtige madvaner, eksempelvis med alternative kilder til protein end kød.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs

Her ville det være rart med meget mere fokus på, at forskellige bæredygtige produktionsmuligheder med dyrehold kan have god effekt på drivhusudledningen. Det er i den forbindenlse også værd at have in mente, at jæger-samler-inspirerede diæter (grønt og kød) generelt er sundere end korn- og frøbaserede diæter fra efter landbrugskulturen introduceres.

Dokumentation/inspiration - desværre kan nye brugere kun indsætte 2 links!!:
http://www.direct-ms.org/pdf/EvolutionPaleolithic/Cereal%20Sword.pdf

1 Synes om

Generelt er det svært at opstille en enkel undervisningsmetode, som reelt giver børnene redskaber, de kan arbejde med, ved at fremme grønt frem for kød. Man skal derimod lære børnene om giftstoffer, om raffinerede fødevarer, om diverse spisevaner og om, hvor maden kommer fra. Desuden skal man udvikle redskaber, der styrker dem som selvstændigt tænkende væsner.

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det de politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.