Fødevareproduktion i byerne samt besøgstilskud

Forslagets tekst

Vi vil understøtte dyrkningen af fødevarer lokalt i byerne. Mange bymennesker ønsker kontakt med mere natur og indsigt i, hvordan fødevarer fremstilles på en bæredygtig måde. Derfor er der en stor social og kulturel værdi i, at taghaver og fødevarefællesskaber kan få plads og lov til at blomstre. Vi vil eksempelvis udbygge den lokale fødevareproduktion gennem skolehaver og byhaver. Vi vil samtidig støtte udviklingen af lokale fødevarefællesskaber, der fungerer som distributører, men som også løser sociale opgaver samt skaber fællesskaber og et styrket tilhørsforhold til den omkring mad vedkommende spiser mad.

Derudover vil vi give besøgstilskud til de mindre brug, så folk kan komme ud og opleve det. I dag er det ofte for dyrt for små brug pga. administrationsomkostninger mv.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs

Hvad med at tilføje, at der skal laves et styrket samarbejde til de små og diverse økologiske landbrug, der ligger tæt på byerne, evt. så forbrugerne kan købe andele i jord eller dyr?

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.