Fleksjob og iværksætteri

Jeg støtter fuldt op om Claus Janssons forslag om at sløjfe eller omformulere ovenstående citat. Fleksjobordningen er, efter min bedste overbevisning, ikke indrettet til at man skal generhverve sin fulde arbejdsevne.

Jeg vil også foreslå at forslagets tekst ændres lidt, så baggrunden for forslaget fylder mindre og selve forslaget lidt mere og måske udtrykkes lidt tydligere, fx “Vi foreslår…”.

Jeg ser måske også en ulempe i at nogle jobcentre ville bruge en sådan mulighed til at tvinge folk, med tilkendt fleksjobordning, men uden fleksjob, til at tilbyde deres arbejdskraft mod fakturering via Uber-agtige platforme inden fx rengøring (eller slå græs for naboen for den sags skyld).

Jeg undskylder på forhånd hvis min manglende viden på området, har ført til nogle ændringsforslag, der ikke er i trit med virkelighedens verden. Jeg håber at man kan yde noget til debatten, uden nødvendigvis at være ekspert på området. Det vil nogle gange give nogle “dumme” forslag, men (tror jeg) også til tider nogle alternative ideer, som “eksperterne” ikke lige havde tænkt på. :slight_smile:

2 Likes

Forslaget er under udvikling efter høringsprocessen. Gruppen af forslagsstillere tager input fra høringsprocessen og beslutter sig derefter for, hvad der skal ske med forslaget.

1 Like

Forslaget søger lige nu opbakning fra medlemmerne. Hvis forslaget får positiv opbakning fra medlemmerne, så kommer det i det politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

VIGTIGT
Selvfølgelig skal fleksjobbere kunne være iværksættere!

Hvis du vil støtte dette gode forslag, så

  • gå ind på alle os
  • vælg POLITIKUDVIKLING
  • derefter POLITISKE FORSLAG
  • derefter SØGER OPBAKNING

og stem for det
hurtigst muligt.

Opbakning, men hvor ville det fjerne meget administration og en hel masse juristeri, hvis vi indførte borgerløn.

1 Like

Som selvstændig giver dette lovforslag rigtig god mening - for personligt er jeg “lost” i systemmet … Hvor skal jeg gå hen og få et job som 61 årlig efter 30+ år i rengøringingsbranchen ?? NEJ … jeg har INGEN muligheder … og på vegne af branchen: VI - de små selvstændige erhverv - at dette “oplæg” bliver politik… men gør det ny?

1 Like

Dette forslag er annulleret.

Hvorfor er dette forslag annulleret???

Er det igen fordi Alternativet er ved at dø ud og ledelsen ikke (længere?) følger med herinde?
Jeg undrer mig meget!

Jeg tror det er fordi det ikke fik nok opbakning :slight_smile:

Ja, det er fordi, der ikke var nok medlemmer, der gav opbakning til forslaget. Selv om forslaget fik positiv opbakning, så var der “kun” 19 medlemmer, der stemte. Det kræver 40.

Det er ikke til at se på forslaget lige nu, da systemet afventer en opdatering – men derefter kan afstemningsresultatet igen ses på selve forslaget her: https://alleos.alternativet.dk/catalog/proposal/view/213

Systemet forsøger selv at gøre interesserede opmærksomme på et forslags eksistens, men ellers er det en god idé selv at reklamere for forslaget på forskellige medier.

Gad vide hvor mange forslag er reelt når helt gennem nåløjet med et krav på 40 støttere?
Det ville være rart at se en statistik herfor.
Jeg tvivler på, at det er ret mange af medlemmernes forslag som bliver til andet end forslag - og til sidst bliver “annulleret” uden at nå længere end til denne lukkede gruppe.

Det er ikke sådan jeg havde forestillet mig, at Alternativet ville arbejde.

Så jeg har besluttet mig for at melde mig ud.

Held og lykke med jeres parti fremover!

Langt de fleste forslag kom tidligere igennem med mere end 40 stemmeafgivelser. Det har ændret sig en del på det seneste, hvilket skyldes rigtig, rigtig mange ting – blandt andet færre medlemmer. Så tallet bør da justeres til at være en procentdel i stedet for fast.

Jeg skal være den første til at indrømme, at der mangler meget i forhold til den digitale politikudviklings-proces.

2 Likes

Thomas: Det er ikke kun Alternativets IT. Problemet er bredere. Alle ressourcer er gået til valgene, og vi har drænet os selv for kræfter.

Alternativets IT er genialt, når man har fundet ud af hvordan - men indlæringskurven er lodret, hvis man er helt uden hjælp.

Noget af det, som HB IKKE har haft prioriteret, er tillidsmandskurser m/k, og tilstrækkelig IT support. Det har hævnet sig

Selv mange af vores egne tillidsfolk kan ikke bruge Alternativets IT.

Og vi, der er tillidsfolk i kommuner og storkredse, har fået drænet kræfterne af 4 valg mellem november 17 og juni 19. 4 valg på 19 måneder: Kommune, Region, EP og FT.

I min storkreds har vi ikke haft kræfter nok til derudover også at række ud og få nye medlemmer til at føle sig velkomne. Også dette har hævnet sig.

Der er ingen af os, der har været i stand til at gøre alt, som vi gerne ville, så godt som vi gerne ville.

Vi er nye. Døgnet har kun 24 timer. Vi gør det bedre næste gang.

1 Like

Hejsa.

Er der mulighed for at stille dette forslag igen?

Det taler jo i den graf stadig ned i en kæmpe problematik, og ville kunne give rigtig mange mulighed for at komme på fode igen, ved at være deres egen chef, med den økonomiske støtte der er ved at være i fleksjobordning samtidigt.

Jeg sidder selv i en lignende situation, og kender mange som løbende efterspørger hvilke muligheder man har som selvstændig fleksjobber.

Bedste hilsner
Nanna

1 Like

Ja – men rent praktisk kun ved at lave et helt nyt forslag, som så kan være identisk.

2 Likes

Hej Thomas.

Jeg har ingen erfaring med hvordan man gør. Men hjælper gerne til?

1 Like

@Nanna_Hoyrup Processen står beskrevet lidt her: https://alleos.alternativet.dk/catalog/add

Forslaget her faldt på, at der ikke var nok deltagere til at vurdere det. Så det handler nok mest om at gentage processen og så reklamere mere for forslaget, når der skal stemmes/vurderes.

2 Likes

Den opgave med at promovere og reklamere vil jeg gerne påtage mig :+1:
Er det 40 stemmer der skal til?

1 Like