Fædregrupper og familiegrupper – en udvidet mødregruppe-ordning

Københavns Kommune skal skabe fædregrupper (ligesom de skaber mødregrupper), som er mere fleksible ift. medlemmer og barnets alder, da det er meget individuelt, hvornår og hvor længe fædre tager barsel. Desuden skal der tilbydes flere aktiviteter til fædre på barsel for at fremme fædres lyst til at tage barsel. Dette kan både være i form af aktivitetsbaserede tilbud såsom fodbold, gåture, malecaféer mv.

Derudover skal det være muligt for den enkelte forældre på barsel, at blive tilknyttet en familiegruppe (blandet mænd og kvinder), også senere i barselsforløbet, hvis dette er nødvendigt (fx. hvis en mødregruppe ikke fungere).

På længere sigt bør man også blive tilbudt en ‘terminsgruppe’, det vil sige at den vordende mor/far kan få sin gruppe tildelt allerede under graviditeten, hvis man føler et behov for dette.

I fald sundhedsplejersken vurderer, at en gruppe har brug for hjælp til opstarten, eller til løsningen af en konflikt, så skal det være muligt, rent tidsmæssigt, at lægge en aftale ind, hvor sundhedsplejersken og gruppen mødes.