Delmål for det økologiske mål

Forslagets tekst

Vi vil arbejde for, at vi i omlægningen til 100 procent økologi inden 2040 sætter os forskellige delmål, således at de sektorer, hvor dygtige landmænd i en lang årrække har produceret økologiske varer og hvor der ikke findes nogle barrierer for økologisk brug, omlægger hurtigere. Det kunne fx være 100 procent økologisk mælkeproduktion i 2025 og 100 procent økologisk æg- og rodfrugtproduktion i 2025. Denne udvikling kan udbygges med de store grøntsager: gulerødder, kartofler, kål, rødbeder osv. Og sidst men ikke mindst mål for de forskellige animalske produktioner. Disse sektorer hænger naturligvis sammen i et økologisk system, og derfor vil delmålene i hvert enkel sektor samtidigt sætte skub til den økologiske udvikling i de andre.

Hvordan forslaget er udarbejdet

Landbrugs-POLA I København d. 10. april 2016 og LandbrugsPOLA i Århus, d. 8. maj. 2016.

Forslagsstillere

 1. Morten Krohn
 2. Bina Aylen Seff
 3. Birte Skov Larsen
 4. Fanny Broholm
 5. Franciska Rosenkilde
 6. Helene Hagel
 7. merete kristine medina meincke
 8. Mogens Buch-Hansen
 9. Niels Poul Dreyer
 10. Søren Frederik Hansen
 11. Søren Grene

Status på forslaget

Status: Politisk Katalog

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.

Du kan støtte eller stemme om forslaget på AlleOs

1 Synes om

Hvad med teknologiske og innovative landvindinger indenfor konventionel landbrug, der reducere udledningen af kunstgødning, sprøjtegifte og CO2, til et niveau som er på højde med - eller lavere end de nuværende Økologiske normer.

Vil der blive taget højde for det løbende - således at vi holder focus på målet; bæredygtigt landbrug og ikke nødvendigvis økologisk, hvis økologien bliver forældet på vej mod målet.

Økologibegrebet skal udvikles løbende, med ny teknologi, så selve begrebet Økologi om 15 år er mere end det er i dag

Forslaget søger lige nu opbakning fra i alt 50 medlemmer.Hvis det får opbakning indenfor tidsfristen, så kommer det i det de politiske katalog til løbende validering af alle medlemmer.

Dette forslag er i det politiske katalog og under løbende validering. Alle medlemmer kan angive deres holdning til forslaget.