Vi skal finde nye måder at gøre velfærd på, som kan understøtte menneskers livsbehov på tværs af forvaltninger og livsområder.
Derfor vil vi arbejde for, at der i alle lokalområder i København, feks. afgrænset ved bydelene, laves Bylivshuse, som lokalt samler indgang til sundhedssystemet, beskæftigelse, social indsats, (social)iværksætter- og erhvervsrådgivning, mentorordninger, støtte til borgerinitiativer, kultur, m.v. i et fælles omdrejningspunkt for det lokale liv.
Initiativet skal sikre, at de kommunale indsatser bliver integreret med de steder, hvor mennesker bor og lever deres hverdagsliv, for derved får vi
• Mere helhedsorienteret effekt af velfærdsindsatsen
• Bæredygtige lokalsamfund
• Øget oplevet respekt for den enkelte borger
Bylivshusene skal både være fysiske steder, hvor mennesker og fagligheder mødes, og ’huse uden mursten’, hvor de fagprofessionelle i højere grad end i dag er opsøgende og aktive medspillere i forhold til borgerne, med henblik på at skabe det gode liv, der hvor mennesker er.
Bylivshusene skal også være mødesteder, som understøtter, at borgerne i fællesskab finder frem til, hvad der er brug for i lokalområdet, og opbygger nye lokale fællesskaber og aktiviteter. Bylivshusene skal lokalt finde metoder til at række ud til andre sektorer som f.eks. undervisning, uddannelse og foreningslivet.