Alternativet Vejle og Opland, Nyhedsbrev November 2020 II

AlternativetAa VejleKommune
Kære alle medlemmer,

Så er vi i gang med forberedelserne til en jul præget af covid-19, hvor festivasen kun er for de absolut nærmeste uden de hverken traditionelle julefrookoster eller skiferier for de der er til det.
Til gengæld har vi muligheden for at komme hinanden ved i den nære famile mens vi venter på vaccinen :slight_smile:

Lokalt arbejder vi selvfølgelig hen over julen på at sikre den grønne omstilling såvel i by som opland og nationalt - følg os på twitter AlternativetVejleKom
@KomVejle

Som led i politikudviklingen er alle selvfølgelig inviteret med til vore åbne mandagsmøder. De foregår normalt i Bygningen ved Anlæget i Vejle men i disse tider er det hele forlagt virtuelt og af hensyn til linkets levetid vil det i december foregå må google meet.

Så næste møde virtuelle møde er
Mandag den 7. december kl 19, med åbnet bestyrelsesmøde kl 18.30 på
https://meet.google.com/afg-iauk-fox
Deltag via telefon: (DK) +45 70 71 48 89 Pinkode: 760 682 990#

Husk også vi har lokalt opstilingsmøde mandag den 4. februar, denne gang forhåbentlig med mulighed for at møde hinanden.
Skulle du have lyst til at stille op sammen med Marianne og Rune så tøv ikke med at sende os en mail på vejle@alternativet.dk

Afslutningsvis lidt nyt fra organisationen;
Ekstraordinært landsmøde den 7. februar til valg af politisk leder.
Da Josephine Fock har valgt at trække sig som Alternativets politiske leder, indkalder hovedbestyrelsen hermed alle medlemmer til ekstraordinært landsmøde med det formål at vælge ny politisk leder for Alternativet.
https://dialog.alternativet.dk/t/invitation-til-ekstraordinaert-landsmode-7-feb-2021/12964

Det ekstraordinære landsmøde vil blive afholdt online d. 7. februar 2021 kl. 11.30 til 15.00.
Hovedbestyrelsen har ønsket at sikre rimelig tid til, at opstillingsprocessen kan nå at foldes ud i demokratiske samtaler; at potentielle kandidater har rimelig tid til at samle stillere; og at sekretariatet, frivillige, tillidsvalgte og kandidater kan nå at tanke op mellem jul og nytår. Derfor har Hovedbestyrelsen, på baggrund af juridisk vejledning fra de landsmødevalgte medlemmer af vedtægtsudvalget samt Alternativets advokat, udsat datoen for afholdelsen af det ekstraordinære landsmøde. Alle øvrige frister overholdes.

Corona nyt fra folketinget og Torsten Gejl .:
Alternativet valgte torsdag den 19. november at stemme nej til at arbejdsgivere kan beordre tvangstests af deres medarbejdere på danske virksomheder.
Der manglede simpelthen eksempler på, at forslaget mødte et konkret problem og på fx hospitaler kan man allerede forlange tests, når medarbejdere er i kontakt med sårbare patienter.
https://www.facebook.com/torsten.gejl/photos/a.539038446246903/1858130271004374/

Alternativet stemte den 16. november for lov om aflivning og midlertidigt forbud mod hold af mink. Vel er vi for at afskaffe denne form for dyrehold, men ikke for den politiske metode her valgt - dog var der stort behov for at få styr på sagerne og sikre avlerne en erstatning ved den reelle ekspropriation
https://em.dk/media/13929/aftale-om-aflivning-og-midlertidigt-forbud-mod-hold-af-mink.pdf

Og på sociale og helt positive side er vi vist ved at afskaffe den gensidige forsørgerpligt - borgerlønnen er på vej :slight_smile:
https://www.facebook.com/torsten.gejl/posts/1850558915094843

Det var det for denne gang
Husk online møde mandag den 7. december og følg os på twitter AlternativetVejleKom @KomVejle og/eller https://www.facebook.com/groups/alternativet.vejleogopland
Dertil selvfølgelig også debatforaet dialog.alternativet.dk

Alt det bedste
Lars