Alternativet i Køge - Nyhedsbrev nr. 5 - Oktober 2018: Vores 11 folketingskandidater, saml affald i Køge, ekstraordinært årsmøde, middag med Uffe, FN's 17 Verdensmål

Nyhedsbrev nr. 5 - Oktober 2018: Vores 11 folketingskandidater, saml affald i Køge, ekstraordinært årsmøde, middag med Uffe, FN’s 17 Verdensmål

Tirsdag den 4. oktober åbnede Christiansborg og Folketinget op til en ny politisk sæson. Det bliver en sæson, som utvivlsomt bliver spændende. Vi kigger nemlig ud i et valgår med både folketingsvalg og Europaparlamentsvalg. EP-valget er nu sat til søndag den 26. maj 2019. Folketingsvalget kan komme hvert øjeblik det skal være – men senest den 17. juni 2019. Vi må se, hvad tiden bringer.

Indtil da: Her i Køge vil vi fortsætte arbejdet med at skabe øget opmærksomhed om Alternativet og vores politik. Kræfterne er begrænsede, men vi vil forsøge at gøre en forskel dér, hvor vi kan og har tiden og kræfterne til det. Vi kommer desværre ikke uden om, at vi skal holde et ekstraordinært årsmøde. Det skyldes, at Ditlev Nissen er trådt ud af bestyrelsen, da han er flyttet fra kommunen. Det ekstraordinære årsmøde vil blive afholdt mandag den 12. november i Køge. Læs mere om det ekstraordinære årsmøde længere nede i nyhedsbrevet.

På bestyrelsens vegne

Peter Kjær Hansen
Forperson


HOLDET ER SAT: 11 FOLKETINGSKANDIDATER I STORKREDS SJÆLLAND

Søndag den 16. september var Alternativet i Storkreds Sjælland samlet til valg af ny storkredsbestyrelse og til valg af det endelige hold af folketingskandidater.

Fra venstre: Kirsten Kock (Stevns), Claus Jansson (Solrød), Joan Kragh (Guldborgsund), Carsten Bering (Næstved), Rasmus Nordquist (MF), Lars Birger Nielsen (Slagelse), Sascha Faxe (Roskilde), Ulla Munksgaard (Guldborgsund), Peter Kjær Hansen (Køge) og Kristian Gylling (Roskilde). Ikke på billedet: Anne Grete Kamilles (Vordingborg).

DEN NYE STORKREDSBESTYRELSE

Den nye storkredsbestyrelse består nu af (fra venstre): Carsten Teichert, kasserer (Lejre), Ida Laura Aasvang, næstforperson (Holbæk) og Bine Feldbæk Siefert, forperson (Oddsherred).

LOKAL FOLKETINGSKANDIDAT FRA KØGE

Holdet af folketingskandidater tæller vores egen lokale forperson, Peter Kjær Hansen . Hvis du ikke allerede kender eller har mødt Peter, så kan du måske huske tilbage til de to DR1-udsendelser, som blev sendt som optakt til kommunalvalget sidste år, hvor fem lokale Køge-borgere skulle lege byråd for en stund. Her deltog Peter, hvor han fulgte Sundhedstjenesten i Køge Kommune.

I det kommende efterår – og i den kommende valgkamp vil der blive rig lejlighed til at møde og hilse Peter rundt omkring i Køge. Du vil naturligvis også kunne møde resten af holdet af folketingskandidater, når de på skift kigger forbi Køge Kommune. Og skulle du have lyst til at tage initiativ en lokal, politisk debat måske endda hjemme i din egen dagligstue, er du velkommen til at kontakte Peter direkte.

Hvis du er interesseret, kan du følge og bakke op om Peters kandidatur på hans Facebook-politikerprofil – www.facebook.com/peterkjaerhansen eller følge ham på Twitter under profil-navnet @pkjaerhansen.

Resten af holdet af folketingskandidater finder du på AlleOs.


INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØDE MANDAG DEN 12. NOVEMBER

Alternativet i Køge indkalder til ekstraordinært årsmøde i lokalforeningen mandag den 12. november kl. 19:00 i Køge iht. vedtægternes §9 stk. 2.

Endelig dagsorden for det ekstraordinære årsmøde udsendes senest mandag den 29. oktober. Dagsorden vil som minimum omhandle:

  • Valg af dirigent/ordstyrer
  • Valg af referent
  • Valg af stemmetællere
  • Valg af bestyrelse
  • Valg af suppleanter
  • Evt.

Nærmere information om sted for det ekstraordinære årsmøde følger med den endelige dagsorden.


SAML AFFALD MED ALTERNATIVET

Alternativet_plakat_Se_affald_som_en_ressource_LL_kvadrat%20-%20Kopi

Onsdag den 17. oktober (onsdag i efterårsferien) har vi i bestyrelsen aftalt at mødes for at rede (en brøkdel af) Køge midtby og naturen for affald. Vi mødes kl. 10:00 ved bagsiden af Teaterbygningen (overfor baneoverskæringen), og så samler vi affald langs banen indtil kl. 12:00. Husk påklædning efter vejrforholdene. Tag gerne familien med!

Kig forbi i hyggeligt selskab og gør naturen og det lokale nærmiljø en tjeneste. Den/det vil elske dig for det :blush:

Læs mere her


MIDDAG MED UFFE

Torsdag den 25. oktober kl. 17:30 inviteres der til ”Middag med Uffe” på Café Skema i Ringsted.

Aftenen er en aften, hvor du – ganske uforpligtende – kan komme tæt på og i dialog med både politisk leder for Alternativet, Uffe Elbæk, forperson for Alternativet, Michael Jellesmark, FT-spidskandidat i Storkreds Sjælland, Rasmus Nordquist, samt ”speeddate” med resten af holdet af folketingskandidater.

Tilmelding skal ske på mail til Storkredsen på storkreds.sjaelland@alternativet.dk

Læs mere om aftenen og programmet her.


MOBILISERING AF VALGTEAM

Senest den 17. juni 2019 skal der afholdes folketingsvalg. I skrivende stund er det dog nok kun Lars Løkke Rasmussen, som ved, hvornår han vil trykke på ”valgknappen”. Og det kan blive næste år – eller det kan være i morgen.

Hvis du kunne være frisk på at give en hånd med i Alternativets valgkamp i Køge Kommune, så hører vi meget gerne fra dig. Der vil være opgaver, som fx opsætning/nedtagning af valgplakater, planlægning og afholdelse af debatarrangementer, valg-events på torvet, ved stationer, i gågaden og meget andet. Og der skal bruges både hoveder, hjerner og arme og ben. Og masser af smil og grønne hjerter

Hvis du har lyst, så skriv gerne til os allerede nu på koege@alternativet.dk.


SÆT VERDENSMÅLENE PÅ DEN LOKALE DAGSORDEN

Lørdag den 3. november sætter Aftenskolen Lysglimt og Levende Lokalsamfund igen fokus på FN’s 17 Verdensmålene. Det sker ved en heldags workshop i Det Grønne Hus i Køge, hvor deltagerne får mulighed for at lære de 17 verdensmål at kende og knyt dem til det sted du bor eller arbejder. Tilmeld dig og få ideer til hvordan verdensmålene kan bidrage til at skabe bæredygtig udvikling i din lokalitet.

For yderligere information om Verdensmål-workshoppen – læse mere her


Kontakt Alternativet i Køge: koege@alternativet.dk