Alternativet i Køge - Nyhedsbrev nr. 3 - August 2018


Nyhedsbrev nr. 3 - August 2018


SOMMEREN ER (NÆSTEN) SLUT - og den blev sørme varm …
Kalenderen skriver august, og vi er alle så småt ved at være “tilbage i hamsterhjulet” og hverdagens utallige gøremål. Fra bestyrelsens side håber vi, at I alle har haft en god og - trods varmen - behagelig sommerferie, og at I er blevet “ladet op” og er klar til en ny politisk sæson.

Der er ingen tvivl om, at denne sommers langvarige høje temperaturer og omfattende tørke har fået udsigten til klimaforandringer på dagsordenen. Fra Alternativets side vil vi gøre ALT, hvad vi kan for at italesætte behovet for øget fokus på klima, bæredygtighed, grøn omstilling og at vi som danske (over)forbrugere ændrer adfærd, hvis vi skal lykkedes med at begrænse klimaforandringerne. Det vil vi gøre i forbindelse med den kommende valgkamp - både til Folketinget og til Europaparlamentet - og det vil vi gøre, hvor vi ellers kan komme til det - både lokalt og regionalt.

Jeg håber, at I alle vil tage “klimakampen” op med familie og venner, kollegaer, naboer - og politiske modstandere - hvor end I mødes! Det er mildest talt vores sidste chance for at “skifte kurs”, hvis vi skal uden om isbjerget (inden det smelter)!

På bestyrelsens vegne

Peter Kjær Hansen
Forperson for Alternativet i Køge


GÅ MED ALTERNATIVET - en gående, politisk samtale
Tirsdag den 3. juli prøvede vi i Alternativet i Køge et nyt initiativ af; en gående, politisk samtale om stort og småt, det lokale og nære, det nationale, det fjerne internationale og globale, det dagsaktuelle, historie og fremtid - og alt det ind imellem.

Billeder siger ofte mere end ord - og på den time vi gik rundt i Køge kom vi vidt omkring bl.a.:

  • Generel byudvikling og hvordan nyt harmonerer med historisk charme og det eksisterende
  • Erhvervsliv, arbejdspladser og lærepladser
  • Socialt boligbyggeri og lejeboliger i Køge Kommune
  • Forebyggende sundhed og tandpleje
  • Affaldssortering og -håndtering
  • Havvindmøller i Køge Bugt
  • Betalingsparkering, offentlig transport, samkørsel og selvkørende biler
  • Alternativets forslag om at vores jord er fælles-eje (og at vi skal leje den, for at kunne bebo/udnytte den)
  • Uffe Elbæk som statsminister og det kommende folketingsvalg
  • … og der blev endda også plads til lidt personlig livshistorie også.

Antallet af med-gængere var på denne allerførste gåtur begrænset til en enkelt (Jan, se billedet). Vi fik dog en rigtig god snak - så 1000 tak for turen!

Følg vores Facebook-side eller meld dig ind i vores lokale Facebook-gruppe og bliv opdateret på, hvor og hvornår vi går næste gang.


BORGERMØDE OM KOMMUNEPLAN - fremtiden fastlægges nu
Køge Byråd har netop nu deres Forslag til Kommuneplan 2017 i offentlig høring. Kommuneplanen er byrådets planvision for kommunens udvikling de næste 12 år - altså for perioden frem mod 2030.

Mandag den 20. august kl. 19:00 afholder byrådet borgermøde i kantinen på Køge Rådhus om Kommuneplanen. Hvis du har interesse i at høre om planerne for vores allesammens Køge Kommune, så kig forbi.

Læs mere - ja måske endda hele - Kommuneplanen på Køge Kommunes hjemmeside.


NYT FRA STORKREDSEN
Søndag den 16. september er der ekstraordinært årsmøde og supplerende opstillingsmøde til valg af Alternativets folketingskandidater i Storkreds Sjælland. Dagen foregår i Køge (i Det Grønne Hus i Vestergade) - så vi er på “hjemmebane”, og alle er velkommen.

Har du et storkreds-bestyrelsesmedlem eller en kommende folketingskandidat gemt i dig, er det nu, at du skal “springe ud”. Og hvis ikke: Så kig forbi Det Grønne Hus alligevel og vær med til at vælge det stærkeste hold af kandidater!

Læs mere om årsmødet og opstillingsmødet i nyhedsbrevet fra storkredsen.


FN’S 17 VERDENSMÅL KOMMER TIL KØGE

I september måned kan vi i Køge se frem til ikke mindre end to foredrag om FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig global udvikling - også i et lokalt perspektiv.

Det ene foredrag er tirsdag den 18. september kl. 19:00, hvor professor emeritus i organisations- og ledelsesteori på Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet, Steen Hildebrandt gæster Køge Bibliotek. Entré kr. 50,-. Læs mere på Køge Biblioteks hjemmeside.

Det andet foredrag er onsdag den 26. september kl. 17:00, hvor tidl. formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, gæster Teaterbygningen i Køge og stiller spørgsmålet “Hvad betyder FNs 17 verdensmål for os i Køge?”. Borgmester i Køge, Marie Stærke, vil byde velkommen. Entre kr. 50,-. Læs mere på Aftenskolen Lysglimts hjemmeside.


HØSTMARKED 2018 - sæt kryds i kalenderen søndag den 7. oktober
Søndag den 7. oktober 2018 fra kl. 10:00 vil Køge Torv “summe” af økologi, bæredygtighed, grøn omstilling, “grønne biler” og meget andet.

Igen i år samler “Det Grønne Køge” lokale erhvervsdrivende, organisationer og foreninger til at præsentere deres bud på en mere “grøn” fremtid - hvad enten det er fødevarer, natur, fritidsliv eller transport.

Kig forbi og lad dine smagsløg, transportbehov og HÅB for fremtiden blive inspireret og udfordret.


Kontakt Alternativet i Køge: koege@alternativet.dk