Alternativet i Køge: Nr. 1, februar 2021 -


Nyhedsbrev - Februar 2021


Kære medlem af Alternativet i Køge,

Det er længe siden, at vi fra lokalforeningens side har henvendt os til jer, så det her nyhedsbrev vil tage lidt form af en orientering om, hvad der er sket lokalt siden november sidste år. Samtidig er der også en organisatorisk vigtig sag på dagsordenen, som vi meget gerne fra bestyrelsens side vil drøfte med dig som lokalt medlem af Alternativet i Køge.

God læselyst!


Peter Kjær Hansen er valgt som lokal byrådskandidat til KV21

Af Bestyrelsesmedlem Cecilie Mejlstrup.

Som Alternativist der drømmer om at alternativet får en stemme i Køge byråd, kan jeg med stolthed sige at Alternativet i Køge ved opstillingsmødet den 16. november 2020 enstemmigt valgte Peter Kjær Hansen som kandidat til Kommunalvalget til Køge byråd i 2021.

Med Peter som kandidat har vi fået en repræsentant der er både grundig, ydmyg og generøs og ikke mindst meget vidende om mange vigtige emner - blandt andet grøn energi, bæredygtig transport, kulturpolitik og meget mere.

Jeg kan bevidne, at han er en mand, der er utrolig behagelig at arbejde sammen med, besidder et stort drive og en kæmpe arbejdsmoral. Alt sammen noget der gør mig sikker på, at Peter er en person, som jeg vil stemme på og bakke aktivt op fra nu af og indtil valget. Det håber jeg selvfølgelig på at mange af jer medlemmer også vil - om det så er ved at dele Peters opslag på Facebook, tale politik med familie og venner, ved at hjælpe til ved arrangementer eller måske ved at skrive en artikel til Dagbladet sammen med Peter om netop det politiske forslag eller område, som du har en holdning til og viden om.

Lad os sammen støtte Peter og tale vores politik og parti op frem til valget.

Du kan følge Peter på Facebook på Redirecting...


Alternativet i Køge har indgået i valgforbund

For at undgå stemmespild ved valget har vi indgået et teknisk valgforbund med SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet. Vi har ikke bundet os op på fælles politik, men ved af erfaring at det er tre partier, som vi samarbejder godt med så derfor denne gruppe.

Læs mere om valgforbundet i Dagbladet.


Skal vi slå vores kræfter sammen med andre og danne Alternativet Midt- og Vestsjælland?

Det er ikke nogen hemmelighed at Alternativet over en længere periode har tabt mange medlemmer - både aktive og passive. Derfor sidder mange kommuneforeninger rundt om i vores region med meget små bestyrelser og få medlemmer. Alternativet her i Køge er ingen undtagelse.

Det er derfor bestyrelsens vurdering, at det vil være en god ide at slå os sammen med andre af Alternativets kommuneforeninger i Region Sjælland og danne en større og samlende forening. På den måde kan vi samle det administrative arbejde med regnskab, årsmøder og andre bundne opgaver på færre hænder og dermed frigive endnu flere kræfter til det vi brænder for - hvad enten det er aktivisme, politisk udvikling eller noget helt tredje.

For at få din holdning til spørgsmålet om vi skal gå sammen med andre kommuneforeninger i regionen eller om vi skal forblive som lokal forening i Køge, vil vi i bestyrelsen gerne invitere dig til et onlinemøde på mandag d. 8. februar kl. 20:00-21:00.

Klik på det følgende link for at deltage i onlinemødet: https://meet.google.com/eoc-rgnt-wsw

Har du ikke mulighed for at deltage på mødet, er du naturligvis velkommen til at skrive til os på koege@alternativet.dk, eller du kan ringe til Peter på tlf. 2090 7779 og give din holdning til kende.

Har vi ikke hørt fra dig senest d. 8. februar så vil vi indkalde til årets ordinære årsmøde, hvor vi fra bestyrelsens side vil indstille, at vi nedlægger foreningen for Alternativet i Køge for i stedet at genopstå som større og styrket forening for Alternativet i hele Midt- og Vestsjælland.


På søndag vælger vi ny politisk leder!

Husk at det er på søndag den 7. februar, at vi skal vælge nu politisk leder.

I går onsdag den 3. februar var de fire kandidater i en fælles kryds ild ledet af David Trads. Se eller gense debatten herunder:

På Facebook: Digitalt Roadshow – Fælles debat | Følg med i aften 19:30, hvor David Trads vil moderere en fælles debat mellem Franciska Rosenkilde, Troels Christian Jakobsen, Jan Kristoffersen og Thor... | By Alternativet | Facebook
På YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=USEECm52Kn0


1 Synes om