Vil du hjælpe med til Europaparlamentsvalget? - links direkte eller tilmelding indtil onsdag d. 24 april

Kære medlemmer af Alternativet København

Som altid har partiernes medlemmer førsteretten til at deltage i afviklingen af valget d. 9 juni. Det drejer sig om posterne som valgstyrerforperon, valgstyrer, brevstemmemodtager og tilforordnet.

Alternativet København er ifølge konstitueringen på Rådhuset tildelt to forpersonposter - i Korsgadehallen på Nørrebro og Skolen på Strandboulevarden.
Vi har også 7 poster som valgstyrer på henholdsvis Skolen på Strandboulevarden, Harrestrup Å skole, Østerbro Idrætshuset, Guldberg skolen på Nørrebro, Korsgadehallen, Rådhushallen og Rødkilde skole i Vanløse.
Dertil har vi rigtig mange pladser til rådighed på posterne som brevstemmemodtager og tilforordnet.
Nærmere forklaring og links med direkte tilmelding hos kommunen findes nedenunder.

Afvikling af valget er en vigtig og rigtig hyggelig opgave med chancen for at møde nye engagerede mennesker.
Men erfaringsmæssigt kommer vi - Alternativet og alle de andre partier - ikke i nærheden af at kunne dække alle vores poster ind. Virkelig mange pladser, må man forvente bliver besat af borgere udenfor partierne.

Forvaltningen prioriterer derfor meget, at I melder jer som valgforperson, valgstyrer eller brevstemmemodtager således, at partierne i det mindste er repræsenteret her. Så selvom Alternativet har ret få poster som valgstyrerforperson og valgstyrer, er chancerne alligevel store for jer som gerne gør det igen eller har lyst til at prøve det for første gang.

For, hvis I kommer for sent til de udsendte links til valgstyrer og valgstyrerforperson, kan I per mail til bestyrelsen, indtil på onsdag d. 24 april, melde jer til yderligere reserverede pladser hos kommunen.

Valgstyrerforperson tilmelding
Som valgstyrerforperson er du med til at godkende opstillingen på valgstedet forud for valget og til at sikre, at valget afvikles og optælles efter forskrifterne. Du skal bl.a. afklare tvivlsspørgsmål, bedømme tvivlsomme stemmesedler og underskrive afstemningsbogen, ligesom du skal holde åbnings- og afslutningstalen samt talen til de tilforordnede.
Betaling 1350 kr

Valgstyrer tilmelding
Som valgstyrer er du med til at sikre, at valget afvikles og optælles efter forskrifterne. Du skal bl.a. afklare tvivlsspørgsmål, bedømme tvivlsomme stemmesedler og underskrive afstemningsbogen.
Betaling 1350 kr

Brevstemmemodtager tilmelding
Som brevstemmemodtager skal du hjælpe med at afhente brevstemmer hos borgere på institutioner og i borgernes egne hjem.
Betaling 450 kr

Tilforordnet tilmelding
Som tilforordnet kan du få opgaver ved valgbordene, stemmeboksene, stemmeurnerne, på gulvet, ved indgangen eller udenfor, og alle opgaver er vigtige for at få en vellykket valgdag.
Betaling 1350 kr

Mange forårsgrønne hilsner fra bestyrelsen