Vi er seje i Østjylland!

”Fru Fock for en kort bemærkning”

Der er uden tvivl kommet røre i andedammen, siden Alternativet har sat sig på ni stole i folketingssalen. Ny politisk kultur er ved at infiltrere Borgen, og i mandags fik vi et berigende indblik i, hvordan formelle og uformelle dagsordener styrer den demokratiske proces.

MF Josephine Fock berettede bl.a. om, hvor vigtige vores 6 værdier er for folketingsgruppen - ikke kun når den står over for spørgsmål inden for områder, vi endnu ikke har udviklet politik på, men også når regler, vaner og retorikker bliver lidt for meningsløse.

Nej, det er ikke en fejl! Var meldingen, da folketingsgruppen høfligt pointerede, at vi ikke havde modtaget en invitation til forhandlingerne om dagpengereformen.

“Der er en ’gammel’ politisk kultur, som vi skal lære at navigere i og hele tiden forsøge at udfordre”, sagde Josephine, som tydeligt kan mærke både faglig og personlig anerkendelse fra de øvrige medlemmer af Folketinget.

I forbindelse med politiforliget blev Alternativet inviteret med til forhandlingerne under forudsætning af, at vi på forhånd skulle acceptere, at pengene til at finansiere forliget blev taget fra ungdomsuddannelserne. Alternativet deltog ikke i forhandlingerne.

”Vi giver kram på Borgen, hvilket af mange politikere og journalister bliver betragtet som besynderligt. Men det er jo det mest naturlige for en alternativist, så det fortsætter vi med!” fortalte Josephine med et stort smil på læben.

Det var et par fantastiske timer med sjove historier, politisk indsigt og en hudløs ærlig MF’er. Tak for oplægget – vi glæder os til at se dig igen senere på måneden.

Vi er seje i Østjylland

Alternativets storkredsbestyrelser var i lørdags inviteret til en fælles inspirationsdag i Odense. Det var generelt en inspirerende og positiv oplevelse for alle at mødes – og for den østjyske bestyrelse var det en fantastisk oplevelse.
Det gik i løbet af dagen op for os, at vi lykkes med rigtig meget af det, vi sætter os for, og at vi trods diverse udfordringer har mange vellykkede og givende aktiviteter og tiltag.
Vi har fx et ugentligt nyhedsbrev, som bliver læst og kommenteret af medlemmerne, vi har vores egne facebooksider, vi har en velfungerende kommune-gruppe, der både arbejder med at etablere nye lokalkredse – og som allerede nu kigger målrettet frem mod kommunevalget i 2017, og vi har masser af frivillige – både unge og gamle – som bakker op, finder på, støtter og inspirerer os alle.

Dét, som bestyrelsen vil sige med dette lille indlæg, er, at Alternativets østjyske medlemmer og frivillige gør et kæmpe stykke arbejde. Så stor tak fra bestyrelsen. Sammen kan vi mere – og sammen ved vi mere!

Alternativet i Favrskov kommune

I mandags mødtes en gruppe af alternativister til det første møde om at etablere en egentlig lokalforening i Favrskov kommune. Det var et fantastisk møde, og deltagerne var præcist sådan, som alternativister er flest engagerede; glade, energiske og fulde af håb for fremtiden.

Gruppen mødtes hos Jørgen Thiele, som er den ene af to lokalkoordinatorer i Favrskov kommune, og mødet blev indledt med en gennemgang af vores 6 værdier. Ambitionen er, at Favrskov skal være den første formelle lokalkreds i Østjylland, og en stiftende generalforening bliver formodentligt afholdt omkring årsskiftet.
Vil du være en del af lokalforeningen i Favrskov kommune, kan du kontakte kommunekoordinator Jørgen Thiele på T:23980386 eller kommunekoordinator @astridcarl.

Du er også velkommen til at melde dig ind i Facebookgruppen og følge lokale debatter og events.

Vil du være valgtilforordnet ved folkeafstemningen den 3/12?

Skanderborg Kommune har henvendt sig til os, fordi Alternativet har ret til at have to valgtilforordnede med, når der skal stemmes om vore EU-forbehold den 3. december.

De to valgtilforordnede skal bo i Skanderborg Kommune, og de skal forpligte sig til at være med fra klokken 08.00 og til og med stemmerne er talt op om aftenen. Der er fuld forplejning hele dagen, og man får et vederlag på 1.215,00 kr.
Hvis man har lyst, så kontakt Birgit Hageneier. Hold jer endelig ikke tilbage – jo mere synlige vi er jo bedre!

Vi efterlyser hammerbælter og idéhatte! - samt deres respektive ejere…

I den kommende tid får vi brug for at samle alternative kræfter omkring vores nye lokaler i Nørre Allé 86. Der er brug for hænder både til at bygge og lave kaffe, kreative hjerner til at regne den ud og idémagere, som kan give input til alternativ brug af vores nye hjem. Et hjem der er bygget på 6 grundpiller, MOD, GENERØSITET, GENNEMSIGTIGHED, YDMYGHED, HUMOR OG EMPATI.

Vil du hjælpe til, så hold øje med vores Facebook side, hvor vi løbende vil informerer om indflytningsprojektet. Er du ikke Facebook bruger, må du meget gerne kontakt Lior Hansen.

POFO - hva’ for noget?

Den 15/11 2015 skal Politisk Forum bl.a. stemme om Alternativets asylpolitik samt en vision for vores skolepolitik. Men inden da inviterer vi alle østjyske medlemmer og andre interesserede til et møde, hvor vi præsenterer jer for de konkrete forslag og giver jer mulighed for at komme med input til en lokal udmøntning.

Du kan læse og kommentere forslagene her på Dialog.

Tid og sted: 11/11 2015, kl. 19.00-21.30, Kaospiloterne Filmbyen 2, 8000C

Arrangør: Alternativets medlemmer af politisk forum; Jon Skjerning-Rasmussen, Mikkel Pilgaard Madsen og Birgit Hageneier.

Værd at vide om Politisk Forum:

  • Politisk Forum består af de 9 folketingsmedlemmer, 9 hovedbestyrelsesmedlemmer samt 2 repræsentanter fra hver af de 10 storkredse.
  • Det, Politisk Forum vedtager, bliver en del af Alternativets politiske program.
  • Politisk Forum forkortes til tider til POFO, så hvis du hører nogen snakke om POFO, så er du nu en af de indviede, der ved hvad, dét er for en størrelse.

I Østjylland er Mikkel Pilgaard Madsen og Jon Skjerning-Rasmussen valgt til Politisk Forum, og Birgit Hageneier er suppleant. I praksis fungerer de som en dynamisk trio, der hjælper hinanden med opgaven.

Spørgetimen

I sidste uge var 320 medlemmer af Alternativet med til at bestemme, hvilket spørgsmål Uffe Elbæk skulle stille til Statsmisteren, under den tilbagevendende spørgetime. På Appgree4Biz havde 48 medlemmer hver stillet et spørgsmål, som blev vurderet af 320 personer.

Det spørgsmål, som flest ønskede at stille Statsministeren, var:

Har Statsministeren (og Claus Hjort Frederiksen) set de rapporter, der peger på en økonomisk gevinst ved en grøn omstilling? Og i så fald, hvorfor vil de fortsat skære på netop det punkt?

I stedet for at vi roder os ud i at gengive eller forsøge at fortolke Statsministerens svar, har vi linket direkte til Folketingets webtv – go’ fornøjelse!

Lige nu er der følgende åbne spørgsmål i Appgree4Biz –flere ved mere:

  • Hvad synes du om forslagene til Alternativets asylpolitik?
  • Hvilke konkrete tiltag kunne engagere dig op til klimatopmødet COP21?

Lysoptog for klimaet

Den 29/11 er det første søndag i advent – det er jul og hjerternes fest. Men det er også søndagen før klimakonferencen COP21 i Paris, hvor de ekstremt vigtige klimaforhandlinger foregår.
Derfor går mennesker fra hele verden på gaden denne dag, for at deltage i - hvad der forventes at blive - den største globale begivenhed for klimaet nogensinde. Skal du med?

Vi tyvstarter i Nørre Allé, hvor der fra kl. 14.00 vil være gløgg, æbleskiver og masser af grin, så vi kan holde os varme på turen rundt i Aarhus.
Kl. 15.30 på Store Torv slutter vi os til det store optog og går igennem byen for at hilse julen velkommen. Men vi gør det også for at vise, at vi er alternativister ikke sidder på hænderne og venter på, at politikerne tager de beslutninger, der er nødvendige for at skabe en ægte reel forandring mod en mere bæredygtig verden.

Hvad nu med fakler, lanterner, lys og bæredygtighed? Vi gør os umage med at finde så bæredygtig en løsning som muligt på lys til optoget. Hvis du har gode ideer så skriv til ab@nathist.dk
Det bliver smukt, og det er vigtigt… så tag dine børn, dine forældre, din nabo, dine venner med under armen. Alle er velkomne til at medbringe alternative bannere og skilte.

Læs mere om eftermiddagens program og rute på Facebook

Tid og sted: 29/11 2015, kl. 14.00, Nørre Allé 86, 8000C

Kom og mød Generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm

Cirka 50 millioner mennesker er på flugt i verden. Det største antal i nyere tid. En voksende part af flygtningene søger nordpå – de søger at komme ind i Europa.

Flygtningehjælpens Aftenskole har inviteret Andreas Kamm til at gøre os alle klogere på dilemmaer og løsningsmuligheder i den aktuelle og kaotiske flygtningesituation. Nogle af de spørgsmål, der vil blive rejst, er;

  • Hvad er årsagerne til den massive flugt nordpå, og hvor kommer flygtningene fra?
  • Er et samlet og solidarisk EU parat til at løse denne krise?
  • Kan EU-landene i situationen leve op til de internationale forpligtelser – Menneskerettighederne og Flygtningekonventionen?
  • Hvad vil fremtiden byde på – og hvordan agerer Danmark i den kaotiske situation?

Tid og sted: 25/11 2015, kl. 19.00-21.00, Remisen på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000C

Arrangementet er gratis og du kan læse mere på Facebook.

Permakultur i din altankasse

Permakultur er en logisk og helhedstænkende designstrategi, hvor man arbejder med forudsætningen for en vedvarende dyrkning.

Det er et let anvendeligt værktøj, der bruges til helhedsplanlægning og implementering af økologisk bæredygtige systemer ved bl.a. at arbejde med naturen - og ikke imod den, samt at skabe kredsløbssystemer, der producerer mere energi end de forbruger.

Permakulturhaven Myrrhis afholder workshop om permakultur, hvor du kan lære at skabe kredsløbssystemer, der producerer mere energi end de forbruger. Gå på opdagelse i planters potentiale, og blive inspireret til hvordan permakultur kan etableres i byen.

Tid og sted: 10/11 2015, 19.00-21.30, Mejlgade, 8000C

Denne uges spørgsmål fra Alternativet til regeringen

@ChristianPoll stillede spørgsmål til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt(V). Det skete i Åbent samråd i Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget vedr. regeringens opgivelse af at gennemføre ændringer i skatte- og afgiftssystemet på energiområdet.

Se Christians spørgsmål

René Gade stillede spørgsmål til Forsvarsminister Peter Cristensen (V). Det skete i Åbent samråd i Forsvarsudvalget om konsekvenserne for civilbefolkningen ved bombninger i Irak og Syrien.

Se Renés spørgsmål

Er det i næste uge, vi runder 1000 medlemmer i Østjylland?

Det er helt fantastisk den tilslutning til Alternativet, som vi oplever lige nu. Det er fantastisk fordi, vi sammen kan være med til at forme et mere bæredygtigt samfund – flere flytter mere!

Grønne hilsner
Alternativet Østjylland