Velkommen tilbage til en ny sæson

Kære alle

Vi håber, I har haft en skøn sommer, fået nydt hinanden og kigget dybt ud i horisonten.
Her på Landssekretariatet har vi trukket vejret. Dybt. Det var der behov for. Og nu er vi klar! Mere end klar. Ikke kun til at være sparringspartnere for jer derude, men også på at skabe det bedste fundament for jer, den bæredygtige omstilling og Alternativet.

Det kommende lange stykke tid vil, som Brian Frandsen fra hovedbestyrelsen skriver om i afsnittet herunder, unægteligt komme til at handle meget om KV17. Men vi håber, at vi samtidig med valg af kandidater, årsmøder og vedtægter også kan få sat endnu mere fokus på de gode initiativer, som I sætter i gang derude, og at vi bliver bedre til at vidensdele med hinanden.

En af mulighederne til at få dette i spil er vores medlemsplatform AlleOS.
Her har I har mulighed for at lave teams, søge efter personer, som har de kompetencer, I mangler til jeres projekt eller bare som har samme interesseområder som dig selv.
Brug det! Der udvikles hele tiden på det, men opgaven i at få det til at leve ligger hos alle os, som kæmper for den bæredygtige omstilling.

I dette nyhedsbrev er der bl. a. nyt fra sommergruppemødet, som fandt sted på Møn d. 10-12. august, du får en invitation til at være med i vedtægtsudvalget, du møder den nye medarbejder på landssekretariatet, Esben Sloth, får skønne billeder fra Priden og så leder vi efter jeres gode initiativer, som vi gerne vil bruge og sprede her i nyhedsbrevet.

Har du spørgsmål til os, så ring endelig til os på 7179 1864 eller skriv til os på alternativet@alternativet.dk

Kærlig hilsen
Landssekretariatet

V. Brian Frandsen, næst-forperson

Som mange af jer ved, er der tradition for at folketingets partier hvert år, umiddelbart efter sommerferien, holder et strategiseminar, hvor det politiske indhold for det kommende år fastlægges og præsenteres på et pressemødet.

Det gør Alternativet også, men her er det ikke kun MF’ere og rådgivere, der deltager. Hovedbestyrelsen og Landssekretariatet var også med på Møn d. 10-12. august.

Siden folketingsvalget har det for landsorganisationen mildest talt været en uforudsigelig rejse. Vi har ansat en stab af dygtige mennesker, etableret omkring 70 nye lokalforeningerf, afholdt en masse årsmøder med nyvalgte tillidsposter. Vi er også blevet rigtig mange medlemmer.
Og det har ingen af os prøvet før.

Det har, og er, lidt af et læringsforløb for os alle. Vi har lavet justeringer, fodfejl og prioriteringer det seneste år, og det vil vi helt sikkert blive ved med.
Dog starter vi ikke helt fra bunden i år. Vi har en masse erfaringer og viden, som vi satte i spil ved sommergruppemødet, og vi begyndte at tale om egentlige målsætninger og indsatsområder for landsorganisationen det næste år.
Og det var netop målet med sommergruppemødet; at få et fælles udgangspunkt og retning på arbejdet mellem hovedbestyrelsen, landssekretariatet, politisk ledelse og politisk sekretariat.

Over sommeren har vi desværre været nødt til at sige farvel til Nils Brøgger, der siden november 2015 har været landssekretariatsleder. Vi ønsker ham alt muligt held og lykke fremadrettet. Landssekretariatet er dog af den grund ikke lagt ned. De gode medarbejdere, som mange af jer kender, knokler ufortrødent derudad med deres respektive opgaver.

Derfor var det også vigtigt for alle, at sommergruppemødet blev et sted, hvor en ny hovedbestyrelse og landssekretariatet fik mulighed for at se hinanden i øjnene, lære hinanden lidt bedre at kende og udstikke nogle forventninger til hinanden om den gensidige arbejdsfordeling. Og det fik vi i høj grad gjort.

Alle gik fra sommergruppemødet med en væsentlig bedre fornemmelse for det forestående arbejde, hinanden og vores fælles politiske visioner for det næste år.

Kommunalvalg 2017 vil naturligt fylde meget i det kommende års arbejde, men vi vil også sætte fokus på mange andre ting: Hvordan Alternativet bliver verdens bedste medlems- og frivilligorganisation, hvordan vi underbygger Alternativet som en lærende organisation og hvordan vi får spredt hverdagsaktivisme og grønne initiativer rundt i hele landet osv osv.

Vi glæder os helt vildt meget til at arbejde sammen med jer det næste år. Det bliver et skelsættende år på mange måder.
Vi har størrelsen, vi har visionerne, vi har viljen - nu skal vi bare gøre det! :slight_smile:

Kærlig hilsen
Hovedbestyrelsen v. Brian Frandsen

Vil du være med til at skabe et sammenhængende Danmark?

Kort tid efter valget sidste år tog Uffe Elbæk og Roger Matthisen på Danmarksturné for at tale med interesserede borgere rundt om i hele landet. De var nysgerrige på ideer, visioner og tanker om, hvordan vi skal indrette os i Danmark, så der bliver en bedre balance mellem land og by – og alt det ind imellem.

Vi fik så mange skønne inputs og ideer på turen, at vi i løbet af efteråret 2016 ønsker at udvikle en politik for et sammenhængende Danmark. I Alternativet starter politikudviklingen jo med os alle sammen, og derfor håber vi, det er muligt at afholde politiske laboratorier over hele det danske land for at få debatteret og skabt politiske visioner for vores danske landdistrikterne.

Der er allerede sat gang i POLA-processen landet over, og til det har Bo Astrup Kristensen udviklet en drejebog og materiale, som kan virke som inspiration til både tovholdere og deltagere. Find alt materialet her: Dropbox - Error

Vi håber, I vil være med. Også meget gerne til at dele materialet i relevante Facebook-grupper for Alternativets stor- og lokalkredse.
Læs meget mere om projektet og processen her: http://alternativet.dk/landogby/

Mange hilsner,
Roger Matthisen, ordfører for et Sammenhængende Danmark og Bo Astrup Kristensen, kontaktperson og udvikler af drejebog.

Kontakt:
Roger Matthisen: 6162 4650, roger.matthisen@ft.dk
Eller hans politiske assistent, Josefine Boel Rasmussen på: 61624625, josefine.rasmussen@ft.dk

På Landsmødet besluttede vi at etablere et Vedtægtsudvalg, som skal bistå alle Alternativets medlemmer og foreninger med at fortolke vedtægterne og være klage- og ankeinstans i forhold til eventuelle eksklusionssager. HB har vedtaget et kommissorium, der lægger stor vægt på læringsaspektet, så opgaven også omfatter rådgivning og hjælp til lokal afklaring af tvivl.

Fremover vælges vedtægtsudvalgets medlemmer af Landsmødet, men i år har vi en overgangsordning, hvor Hovedbestyrelsen senest d. 1.9. skal udpege udvalgets medlemmer efter ansøgning. Og det er her du kommer ind i billedet!
Den fulde opgavebeskrivelse kan du læse i udvalgets kommissorium, som du finder her: http://bit.ly/2bOjfMo

Hvis du har juridisk baggrund eller erfaring med vedtægter og gerne vil hjælpe dine med-Alternativister med at håndtere spørgsmål om vedtægterne, skal du melde dit kandidatur senest d. 26. august ved at udfylde Form til vedtægtsudvalgs ansøgning.docx - Google Documenten og sende den til nis.benn@alternativet.dk

Vi håber at se mange gode ansøgninger, så vi får et stærkt udvalg.
Kærlig hilsen
Hovedbestyrelsen

Aktivismen levede stort i Københavns gade lørdag d. 20. august. Plakater, cykelvogn med musik, dans og besøg fra en fjern fortid var en del af den cocktail, som Alternativet København, Den Grønne Gang på Christiansborg, Landssekretariatet, medlemmer og frivillige havde mixet sammen. Det var en smuk, smuk dag! #loveisintheair

Nyd alle billederne her.

Den 8. august sagde vi, på landssekretariatet, velkommen til en ny kollega, Esben.
Og det er vi glade for – og det bliver I derude forhåbentlig også. Esben skal arbejde med træning af bestyrelser, kandidater og andre frivillige frem mod kommende valg. Han har en stor bagage af erfaring med sig fra Greenpeace, som han forlod til fordel for os. Her bestod hans opgave i at skabe aktivisme og udarbejde kampagner, og derudover har han gjort karriere i forsvaret og siddet med i en del bestyrelser.

I løbet af den kommende tid vil tillidsvalgte i både storkredse og lokalforeninger stifte bekendtskab med Esben, men alle er altid velkommen til at ringe eller skrive til Esben – specielt hvis I mangler gode råd eller vejledning til at lave den fedeste, aktivistiske kampagne eller ønsker at stille op som kandidat.

Privat er Esben er gift med Mette og har to børn, Esther og Viggo. Bor på Amager og lever det liv, som småbørnsfædre gør, hvilket inkluderer knap så meget tid til fritid, men en hel del hygge og vasketøj.

Du fanger Esben på esben.sloth@alternativet.dk eller på 41 43 45 36

Får du også julelys i øjnene, når der tales om aktivisme? Men oplever du samtidig, at det kan drukne lidt i planlægning, et højt ambitionsniveau og manglende hænder?
Hvis du kan sige ja til begge dele, så er du ikke alene – den udfordring er der rigtig mange, der står med.

Derfor vil vi give noget plads i nyhedsbrevet til at vise, hvad der sker ude i landet fra andre storkredse, lokalforeninger eller dine med-medlemmer i Alternativet. For der sker meget – en del af det ser bare ikke det store, brede kommunikationslys og forbigår lidt i stilhed.
Det skal der laves om på!

Favrskov lokalforening
I denne omgang giver vi plads til Favrskov lokalforening, der har gjort noget helt simpelt: Fundet et festivaltelt, taget nogle plakater, en masse godt humør og nogle kander kaffe med på det lokale marked. Vinklen var at lytte til de besøgende og spørge ind til, hvad de synes, der var vigtigt at sætte fokus på i Favrskov.
Faktisk er det ikke mere end det og måske lyder det ikke af meget, men samtalerne, opmærksomheden og et grønt Å på en mark kan gøre mere end vi tror!

For aktivisme behøver ikke være stort og besværligt at arrangere. Selvfølgelig skal vi alle sammen hele tiden hæve barren for vores ambitioner, hvis vi vil i mål med den bæredygtige omstilling, men vi skal også huske at sætte baren der, hvor alle kan være med. I dette tilfælde med Favrskov oplevede arrangørerne, at det gav en god fællesskabsfølelse blandt dem, der var med, men også at det havde et udbytte på den lange bane, da de fik mødt mange af de andre partier. Dermed er grobunden for et samarbejde på tværs lige pludselig ikke så langt væk.

Del dine gode ideer med resten af landet
Har du afholdt et fedt arrangement, lavet noget aktivisme eller fundet på verdens bedste ide, som andre lokalforeninger eller kredse kunne bruge, så send det til os, og vi vil kommunikere det ud, enten i vores nyhedsbrev eller på vores nye website, som snart er en realitet.
Send gerne et par billeder fra arrangementet, skriv en lille tekst om, hvad I gjorde, hvor mange I var om at arrangere samt hvad I fik ud af det. Så vil vi sørge for, at endnu flere bliver gjort opmærksom på jer, men også at I inspirerer flere til at gøre lidt mere.

Du kan skrive til Cristine og Bjarke fra Landssekretariatet på: cristine.gliese@alternativet.dk eller bjarke.charlie@alternativet.dk
Vi glæder os til at høre fra jer!

Kærlig hilsen
Cristine og Bjarke


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
aktiv@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk