Ugens Spørgsmål - Udeservering

Selvom det kan lyde tørt, har mange en holdning til netop udeservering. Derfor vil vi i Alternativet gerne høre hvad I synes!

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns kommune har d. 22. maj 2023 besluttet at sende et nyt administrationsgrundlag for udeservering i offentlig høring. I administrationsgrundlaget lægges der både op til nye principper og vurderingskriterier for flerårige tilladelser og at udeservering fremadrettet skal slutte kl. 22.00 søndag-torsdag med undtagelse af tre zoner. Zonerne er Kødbyen, Nyhavn og Metropolzonen, hvor man forsat vil kunne servere ude til kl. 02.00.

Skal reglerne laves om? Skal det være sværere eller lettere, at få lov til at have udeservering efter kl. 22 søndag-torsdag?

For os I Alternativet København står borgerinddragelsen i centrum, når det nye administrationsgrundlag skal formes. Derfor har vi stemt for at sende forslaget i høring.

Administrationsgrundlaget forventes at blive sendt i offentlig høring i perioden 1. juni 2023 og 12 uger frem. Her har alle københavnere mulighed for at give deres holdning til kende på blivhoert.kk.dk. Derudover henvender forvaltningen sig også direkte til Københavns 12 lokaludvalg og branchen. Endelig inviteres relevante interessenter til et dialogmøde om bl.a. opmærkning af arealer til udeservering i løbet af høringsperioden.

Link til undersøgelse af københavnernes holdning og selve forslaget.