Uffes Masterclass

Kære Alternativist

Vi har samlet en række fede events og arrangementer til dig - og selvom det er kort tid siden, at du hørte fra os sidst, så kan vi ikke forpasse chancen for at give dig information om netop disse arrangementer. Du kan både komme med til Masterclass med Uffe Elbæk, tilmelde dig arrangement omkring FN’s 17 Verdensmål og komme med til videreudvikling af Borgerdagen.

Derudover så er det også i dette nyhedsbrev, at du kan læse meget mere om vores Ligestilling og Mangfoldighedspolitik og vision, som kom ud i fredags.

Vi håber, du bliver beriget.

Kærlig hilsen
Landssekretariatet

Som inspirerende startskud for Alternativets kommunalvalgskampagner og for at styrke den fælles fortælling i Alternativets mange nystiftede kredse, tager Uffe rundt i landet for at dele sine erfaringer som projektleder og politisk iværksætter. Det bliver fire timer, hvor I vil blive klogere på, hvad der startede Alternativet og blive introduceret til Uffes projekttænkning, ideer til konceptudvikling og det at motivere og lede frivillige. Masterclassen vil være en god blanding af historiefortælling, gruppearbejde og modelopbygning.
Du kan komme med på Masterclassen her:

  1. september: Aalborg
  1. september: Esbjerg
  1. september: Svendborg
  1. september: Vordingborg
 • 16. september: København

Alle dage er selve Masterclassen kl. 17-21, og enkelte steder, vil der være arrangementer tidligere på dagen også. Se nedenstående link for mere information.

Ud over undertegnede og Uffe, så deltager Sascha Faxe, Esben Sloth og Cristine Gliese fra Landssekretariatet også, så der vil blive rig mulighed for at læse dem, og os, bedre at kende, samtidig med at vi bliver klogere sammen.

Alle, der har lyst til at deltage er velkomne, så længe der er ledige pladser. Kontakt din lokale tovholder, som du finder her og hør mere om tilmelding, eller tjek deres facebookevents, hvor link til tilmelding vil være.

Jeg håber, der kommer så mange som muligt.

Kærlig hilsen
Maj Baltzarsen

En lang række aktive alternativister - og andre interesserede - har været med til at skabe vores ligestillings- og mangfoldighedspolitik og vision, som blev lanceret fredag d. 2. september. Det er fuldstændig fantastisk!

Med den nye politik vil vi skærpe vores fokus på, at alle får lige muligheder for at leve det liv, de ønsker; uanset køn, seksualitet, religion, baggrund og politisk overbevisning.

Vi håber, du har set vores grønne hjerte på de sociale medier og læst visionen, som ligger på vores website. Hvis ikke, så finder du det lige her.

Læs også Carolina Magdalene Maiers kronik, Fastlåst ligestillingsdebat har brug for en hjertestarter, og del den meget gerne i dit netværk.

I kan også følge med på deres Facebookside, som I finder her.

Vi får ofte henvendelser fra gode, progressive kræfter og grupper, som har spændende arrangementer, som de gerne vil have bredt ud til hele landet og dig som medlem i Alternativet.

Herunder får du to af dem: The Pathways Project og Borgerdagen.

Vi håber, du har lyst til at være med, eller kender andre, som kunne være interesseret.

The Pathways Project

Kort om projektet:
Der bliver arrangeret 17 internationale dialogmøder over de næste fire år for at sætte fokus på implementering af FN’s 17 Verdensmål ud fra et helhedsorienteret perspektiv.

Det første møde “Pathways to Peace and Justice” finder sted i Gribskov Kultursal d. 21.-22. september, hvor der kommer en del internationale gæster. Hvem, kan du se her: http://pathwaysproject.online/more-about-the-event/

Du kan også læse mere om The Pathways Project på deres website her: http://www.pathwaysproject.online

Er du interesseret i at komme med, så læs mere om det på nedenstående link:
Website: http://pathwaysproject.online/more-about-the-event/
Facebook: Pathways to Peace and Justice

Arrangementet er ikke gratis, men fordi hele styregruppen bag er vilde med os i Alternativet, er der lavet en særlig rabat til dig, som du kan se nedenfor.

Normal pris: 2.500,- kr. (inkl. fuld forplejning)
Rabatpris til Alternativets medlemmer: 1.200,- kr. (inkl. fuld forplejning)
Ungdom og arbejdsløse m.fl.: 400,- kr. (inkl. fuld forplejning)
Rabatkoden ved tilmelding: 17Pathways

Derudover er der en lille bøn fra Bente Milton, som vi giver videre her: Vi har brug for hjælpere til kørsel og praktiske opgaver - og værter, der kunne tænke sig at have en gæst fra udlandet boende. Så hvis nogen af jeres medlemmer har lyst til at give en hånd med er de meget velkomne til at kontakte mig på mail: bente@transitionworld.org eller telefon: 22 25 67 77.

Borgerdag i København, fredag d. 16. september kl. 9.30-15.00

FNs 17 verdensmål for bæredygtighed: Hvad kommer de mig ved?

Kort om Borgerdag:
FORMÅLET med Borgerdag er at fremme omstillingen af vores liv, lokalsamfund og land til en bæredygtig kurs og at gøre det på livgivende måder. ØNSKET er at blive en del af løsningen frem for at være en del af problemet. HÅBET er, at Borgerdag 3. onsdag i hver måned vil udvikle sig til en bevægelse, hvor vi som borgere giver hinanden og alverdens beslutningstagere medspil til, at vi sammen lærer at leve godt inden for planetens grænser.

Program:

 • Oplæg og samtaler om FNs 17 Verdensmål - hvad og hvordan - på det personlige, lokale og globale niveau.
 • Frokosten serveres i verdensmålenes ånd.
 • Vi slutter i handlingsgear, løser praktiske opgaver og lægger planer for Borgerdag i november måned.

Forplejning og betaling:
Værterne sørger for frokost, kaffe, te og frugt. Du bidrager med en donation til at dække udgifterne.

Tilmelding
Til info@borgerdag.dk senest den 14. september. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Ditlev Nissen på 3048 4921 eller Bolette Nyrop på 6169 6936.

Værter
Chora Connection (www.choraconnection.dk) og Borgerdag (www.borgerdag.dk)

Om Borgerdag
”Borgerdag 3. onsdag i måneden” er en fælles omsorgsdag for en bæredygtig verden. Det er en skabende dag for borgere, der ønsker at omstille deres liv, deres lokalsamfund og deres land til bæredygtighed. Vi skal bruge færre ressourcer. Forbruge mindre. I stedet for at gå på arbejde og tjene penge til øget forbrug, der giver klimaforandringer og miljøødelæggelser, veksler vi mindre forbrug til mere tid.”

Yderligere info: www.borgerdag.dk og Redirecting... og selve begivenheden på facebook.

Send videre ud i dit netværk - og sæt også kryds ved den 16. november hvor der igen afholdes borgerdag.


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
aktiv@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk