Tak for valgkampen!

Kære alle

Tusind tak til jer alle sammen for en fantastisk valgkamp og et flot valg – selvom vi selvfølgelig havde drømt om, at sætte os på et mandat i Europa-parlamentet. Et resultat på 2,7 procent var ikke nok til et mandat til Alternativet – desværre. Det ærgrer selvfølgelig os alle. Og det er okay at være ærgerlig og ked af det.

Når det er sagt, så glæder vi os i dag over, at vi endnu en gang har bevist, at vi hører til i dansk politik. At tusindvis af danskere endnu en gang mener, at Alternativet er deres parti, når der skal stemmes.

Samtidig har vi kunne se, at vi over den seneste måned er vokset i meningsmålingerne. Vores måling på 4,1 procent fra den 5. juni er vores bedste meningsmåling i fem år. Og i dag, 10. juni, lander vi på 3,4 procent i Voxmeters måling – og slår dermed vores valgresultat fra seneste folketingsvalg. Vi skal ikke hænge os i meningsmålinger, for det er bare usikre øjebliksbilleder. Men i og med, at vi ser en tendens, bestyrker det os bare i visheden om, at: når vi får opmærksomhed – så får vi også opbakning fra vælgerne. Og det er en meget værdifuld lektie, vi kan tage med.

I forhold til resultatet kan vi desuden sige, at vores valgforbundsfæller SF blev valgets store vinder. Derudover betød vores stemmer, at vi trak et mandat fra det borgerlige (liberale) valgforbund til vores valgforbund, som gik til Socialdemokratiet. Havde det ikke være for valgforbundet, var det gået til Venstre.

Kæmpe tak!

Vi er helt enormt glade og stolte over, hvordan vi igen og igen løfter Alternativet i flok. At vi trods valgkampens mindste budget kan gøre os gældende i dét omfang. Gøre os aktuelle for en helt masse mennesker. Med kreativ valgkamp og rigtig god energi.

Til valgfesten på Amager blev der sagt en masse tak. Og det vil vi gerne gentage hér!

ÅiEU

Kæmpe tak til alle kandidater!

Den seneste måned har I, kære kandidater, stået i frontlinjen for Alternativet. I har løftet en kæmpe opgave - for Alternativet, og for vores demokrati. En opgave, der på mange måder har været umulig. Men I har fundet en vej. I har givet Alternativets politik luft under vingerne. Og vi er så fulde af beundring. Og helt vildt stolte over, at der er så mange politiske talenter i Alternativet.

Tak for jeres indsats over mange måneder med at skrive valgprogrammer, organisere kampagner og begejstre mange nye til at blive aktive i Alternativet.

Fremtiden er lysegrøn!

Jan Kristoffersen, Karoline Lindgaard, Sofie Groth, Valentina Crast, Yurdal Cicek, Nilas Bay-Foged, Mikael Hertig, Petar Socevic, Jørn Grønkjær, Julius Schubring, Johannes Slyngborg, Anette Jensen Smith og Irina Bjørnø

Kæmpe tak til alle frivillige!

Tusind tak for jeres hårde benarbejde!

Tak for at hjælpe vores kandidater, organisere debatter og deltage med Å-telt og valgplakater på folkemøder, til grundlovsarrangementer og på torve rundt omkring i landet.

I er rygraden i vores parti. På grund af jer har man kunne spotte grønne plakater over hele landet. I har malet byerne grønne og fået vores politiske budskaber langt, langt ud. I er for vilde!

Og en særlig tak til Alternativets Unge i denne forbindelse: Jeres hjælp med organisering af arrangementer, gadeaktivisme og SoMe-aktivitet har været uundværlig.

Kæmpe tak til hele sekretariatet!

I har været professionelle – og I har været legesyge. På måder, der har fået Alternativets bund-seriøse politik ud over rampen på den fedeste måde. I har knoklet med at kommunikere vores politik, begejstre pressen for Å, og udtænke og sprede vores kampagne. Sammen med vores nationale kandidatudvalg har I bidraget til at sikre fremdrift og holde tingene sammen hele vejen igennem. Tak!

Og en særlig tak til vores spidser

Vi vil også gerne sende en særlig tak til vores to spidser – Jan Kristoffersen, som har været Alternativets spidskandidat, og Karoline Lindgaard, som har været Alternativets Unges spidskandidat.

I har leveret et kæmpe stykket arbejde for vores organisationer. I har været dygtige repræsentanter, der både har sparket dørene ind til en masse vælgere – og inspireret os og en masse mennesker ude i landet til at holde ekstra øje med Alternativet.

Det kræver meget at stå i spidsen til en valgkamp. Og vi er fulde af beundring over jeres indsats. Tak!

Har du en Jan i dig?

Når vi ser på vores organisation som helhed, så er vi særlig stolte over den brede aktivitet rundt omkring i landet. Vi er i vokseværk, og der er mange gode initiativer i alle storkredse. Det tegner så godt for det kommende kommunal- og regionsvalg i næste år. Det ser vi nærmere på efter sommerferien. Men hvis det allerede nu kribler i fingrene, og du overvejer at blive kandidat eller aspirant, så skriv dit navn til rasmus.rydahl.hb@alternativet.dk

Du forpligter dig ikke til noget. Vi vil bare gerne samle alle dem, som er interesserede i det kommende KV25/RV25. Efter sommerferien samler vi op med uddannelsesforløb og kampagnearbejde.

Jan vi kan

Sommerhøjskole

For alle jer, der vil tage på højskole i sommerferien eller ikke kan få nok af Å, kan vi kun anbefale Alternativets Sommerhøjskole på Kalø Højskole i uge 30. Der er stadig få pladser tilbage, og du kan læse mere om programmet og tilmelding her

I valgkampen har mange af os oplevet en bred politisk interesse i befolkningen. Rigtig mange borgere vil gerne bidrage politisk, men ved ikke helt hvordan. Efter en fortjent og lang sommerferie bliver det vores næste opgave. Vi skal engagere flere i Alternativet. Det bliver godt!

I første omgang: Tak for jeres kæmpe indsats for Alternativet og tillykke med et fantastisk valg!

Kærlig hilsen
Franciska Roskilde og Jonathan Ries