Støtte til alternativ behandling

For nogle å siden var jeg ude at hamstre bøger om urtemedicin hos diverse antikvariater, der lynhurtigt blev støvsuget for bøger. Anledningen var, at bøgerne blev ulovlige, fordi de handlede om medicin, der ikke har nogen dokumenteret virkning.

For at noget skal have en dokumenteret virkning, skal der laves grundige og dyrere studier. Det kan man selvfølgelig, kun hvis der er penge i det. Det skal kunne laves til piller, som kan sælges dyrt. Hvis man bare kan gå ud i naturen og finde en plante der har den ønskede virkning, kan medicinalindustrien ikke tjene på det og der er ikke nogen som er interesseret i at dokumentere at det virker. Så er det ligegyldigt, at man med succes har brugt urterne i generationer.

Det samme gælder naturligvis andre former for alternativ behandling som f.eks. akupunktur, healing, tankefeltterapi, hypnose osv. Der er ikke penge til at dokumentere, at det virker. Inden for lægevidenskaben, er man vandt til piller og kirurgi. Der ingen (eller meget få) der tør tage alternativ medicin op, fordi det vil gå ud over deres renomme.

Jeg synes vi skal satse på alternativ behandling. Der skal sættes penge af til forskning og laves anerkendte SU-berettigede uddannelser inden for de områder man ved virker. Så skal det naturligvis være fuldt lovligt at sælge og skive om urtemedicin.

Med venlig hilsen
Carsten Cederholm