Standard-emballage til mad med pant

Som så mange andre, så er vi trætte af al den plast der kommer ind i huset og skal smides ud igen. Men hvad hvis man gjorde med mad-indpakning som med flasker. Lave en standard-indpakning, måske i noget hård plast, som er nem at pakke og rengøre med pant på. Jeg tror der vil være stor interesse for det blandt forbrugere, både af praktiske hensyn men også fordi der er mange der ønsker at redusere sit plastforbrug.

Idéen er så oplagt at der må være nogen der arbejder med det et eller andet sted eller måske er en god grund til at det ikke kan lade sig gøre. Jeg synes dog den passer rigtig godt til alternativet, som måske kan få skapt opmærksomhed rundt sådan en idé eller oprette en pulje som produsenter og designere kan søge for at gå i gang med arbejdet. Det er sådan set ingen grund til at begrense det til madvarer. Man kan også forestille sig at mange webshops og produsenter gerne vil give forbrugeren mulighed for at bestille varer uden affald.

En stor udfordring vil være at få de mange butikker og madproducenter til at gå med til det. Det er måske netop her at sådan en idé har en fordel ved at have lidt politisk magt bag sig. At der er offentlig opmærksomhed omkring hvordan Dansk Supermarket og COOP forholder sig til forslaget, at det fremstår seriøst, som noget der vil kunne lade sig gøre og at politikerne har nogle muligheder for at presse det gennem imod de store kæders vilje, hvilket giver dem et incitement til at være med på at udvikle en ordning som de selv er glade for.

1 Synes om