Spørg statsministeren

spørgetime

Hvad vil du spørge statsministeren om?

Kære medlem af Alternativet,

I Alternativet har vi tradition for, at vi inddrager medlemmerne i forbindelse med statsministerens spørgetime i folketingssalen.

Til sidste spørgerunde d. 27 april, var det vores medlem, Stine Søndergaard Irmingers spørgsmål der blev stillet til statsministeren. Hendes spørgsmål lød på:

Du kan se alle tre spørgsmål Torsten stillede statsministeren ved at trykke her.
og gå til klokkeslættet 14:04:11 for at se spørgsmålene fra starten og 14:08:17 for at se spørgsmålet fra Stine Søndergaard Irminger.

Næste spørgetime er tirsdag d. 11. maj 2021 og Torsten Gejl vil stille tre spørgsmål til Mette Frederiksen, det tredje bliver vanen tro formuleret af jer medlemmer. Vi crowdsourcer spørgsmålene og benytter os derfor af Dialog, så alle kan se, hvilke spørgsmål, der er størst opbakning til.

Stil et spørgsmål ved at trykke på knappen nedenfor og svare på indlægget i Dialog. Du skal være logget ind på Dialog igennem AlleOs for at systemet kan se, at du er medlem. Det gøres ved at trykke “Log Ind” og dernæst “Med Alternativet” inde på Dialog. Til dit spørgsmål, må du meget gerne tilføje ca. 10 informerende linjer med relevant baggrund for dit spørgsmål, så bliver det meget nemmere at stille dit spørgsmål i salen.

Stil dit spørgsmål her-2

Vi glæder os til at modtage jeres spørgsmål.

Grønne hilsener
Alternativet

Vil Statsministeren være med til at skabe mere gennemsigtighed i dansk politik, og regulere anonyme donationer og erhvervsklubber, så danskerne bedre kan følge med i hvem der finansierer de forskellige partier?

5 Likes

USA har den 5. maj offentliggjort, at de mener, at patenterne på COVID-19-vaccinerne bør brydes for at stoppe pandemien hurtigst muligt.

Hvilke overvejelser gør statsministeren sig i forhold til, om Danmark bør støtte USA i dette?


Link til USAs udmelding:

Mvh Rasmus

6 Likes

Jeg undre mig. Men måske statsministeren kan svare på, hvorfor regeringen vælger en løsning der :1. Er merkant dyre end en anden løsning 2. Aflaster mindre end en anden løsning 3. Er meget tæt på et nartur 2000 område. Hvis statsministeren skulle være i tvivl, drejer det sig om, den 3 Limfjordsforbindelse

4 Likes

Vil Statsministeren overveje at ophæve eller ændre afstandskrav på f.eks. restauranter, så det bliver 1 meter eller mindre.
Det er næsten umuligt at holde bryllup, konfimation, runde fødselsdage på restaurant med et afstands krav på 2 meter. Det er 4 kvadratmeter pr. gæst.

I Alternativet vægter vi børn og familiers trivsel meget højt. Og det ved vi også at statsministeren gør.

Men i Alternativet mener vi at vi i dag har et samfund og strukturer som ikke understøtter det bæredygtige familie- og børneliv og vi syntes derfor også at det er en stor fejl at familieministeriet er nedlagt. Familien mangler et talerør. Vi syntes i Alternativet at ministeriet skal genopstå og at vi skal kalde det for Ministeriet for trivsel, omsorg og familie.

Vi foreslår dette, på grund af de mange udfordringer vi har med stigende mistrivsel blandt børn, unge, voksne og ældre. En alvorlig udvikling som der ikke bliver taget nok hånd. Det er et samfundsproblem med så mange der ikke har det godt. Både økonomisk og menneskeligt, at konsekvenserne enorme.

I Danmark rammer angst, stress og depression flere og flere. 250.000-300.000 danskere lider af stress. Og stressrelateret sygdom koster samfundet 14 mia kr. hvert år.

Det kalder på politisk handling.

Og derfor foreslår vi, at man genindfører familieministeriet, for på den måde at sikre familierne et stærkt talerør i de politiske beslutninger, som har indflydelse på deres hverdag. Familieministeriet skal sørge for at trivsels- og omsorgsperspektivet også er med i sagsbehandlingen, når der laves ny lovgivning. Dette har der i flere år været en udpræget mangel på, hvor det overvejende er arbejdsmarkedets behov, der tages hensyn til.

Det skaber ubalance mellem arbejdsliv og familieliv, med mistrivsel til følge når familiens stemme ikke inddrages.

På den baggrund spørger vi Statsministeren, om Regeringen vil være med til at vi genindfører familieministeriet?

Hilsen flere fra den børne og familiepolitiske arbejdsgruppe :slight_smile::green_heart:

3 Likes