Søndagsnyheder nr. 6 | 26. nov. '17

De korte Nyheder

fra Redaktionen

 • Kommunalvalg
  Nu har støvet fra valgdagen og -natten lagt sig. Som du måske allerede ved, har vi i Alternativet København fået hele 31.553 stemmer fra københavnerne. Dermed er vi det tredjestørste parti i Borgerrepræsentationen (BR) – sikken en debut!
  Seks kandidater er blevet BR-medlemmer, og de er glade, håbefulde og ser frem til at trække i arbejdstøjet og lede København i en alternativ retning med fokus på vores tre bundlinjer; den bæredygtige, sociale og økonomiske. Vi håber, I vil tage godt imod: Niko Grünfeld, Badar Shah, Fanny Broholm, Franciska Rosenkilde, Maja Krog og Jakob Gorm Andreasen.

 • Årsmøde
  Sæt kryds i kalenderen d. 7. januar, hvor der inviteres til årsmøde i Alternativet København. Her skal vi tale vedtægter, høre årsberetning og ikke mindst vælge nye bestyrelsesmedlemmer. Hvis du overvejer at stille op og har spørgsmål til bestyrelsesarbejdet, er du velkommen til at skrive til bestyrelsen på kbh@alternativet.dk.

 • Plakatnedtagning
  Valgkampen er slut, og der skal lyde en stor tak til alle. Siden valget har der været fuld gang i at få plakaterne ned igen. De skal tages ned senest på onsdag. Du må meget gerne hjælpe. Kontakt evt. din bydelsforening eller de kandidater, som du ser stadig hænge med en valgplakat.


  Fra Københavns Kommune:

  Kære partirepræsentanter

  Kommunal- og regionsvalget er nu overstået, og vi håber, at I havde en god valgkamp.

  Husk at alle valgplakater skal være taget ned senest onsdag d. 29. november.

  Der hænger fortsat mange valgplakater ude i byen, som vi forventer er taget ned senest på onsdag den 29. november. Hvis der stadig hænger valgplakater efter onsdag vil Teknik- og Miljøforvaltningen tage dem ned og sende indehaveren en regning på 170 kr. pr. plakat.
  Når I tager valgplakaterne ned, så husk også plastikstrips (også gerne andres efterladte).

  På forhånd tak,

  Med venlig hilsen
  Teknik- og Miljøforvaltningen
  Københavns Kommune


Tak for dansen

Endelig vil vi sige tak for dansen til de 434 gæster til valgfesten på Monastic. Der var politiske taler, stort presseopbud og grønne drinks i den gamle, labyrintiske kælder.

Foto: Karin Petersen

Se flere billeder her...


Alternativet på Rådhuset

Af Niko, Badar, Fanny, Franciska, Maja og Jakob

ALTERNATIVET PÅ RÅDHUSET OG VALG AF BORGMESTERPOST

Onsdag aften faldt de personlige stemmetal på plads i Københavns Kommune, hvilket betyder, at det nu står klart, hvem københavnerne sender på rådhuset for Alternativet.

Flest personlige stemmer fik…

læs videre...

…spidskandidat Niko Grünfeld, efterfulgt af Badar Shah, Fanny Broholm, Franciska Rosenkilde, Maja Krog og Jakob Gorm Andreasen.

Vi skylder en kæmpe tak til jer og alle de andre hamrende gode kandidater, som har knoklet i månedsvis for at dele vores idéer til en bedre by og verden med københavnerne. Tak til alle jer frivillige, der så så meget potentiale i Alternativet, at I har sat jeres liv på standby for at bage brød, arrangere debatmøder, rydde op, dele idéer og trodse novemberfrost og regn for at uddele flyers. Vi har så sindssygt meget respekt for jer.

End ikke et dårligt valgresultat ville have ændret ved, at I, bevægelsen og de mange frivillige, har leveret på et tårnhøjt niveau. Vi er jer evige taknemmelige, og I kan roligt klappe jer selv og hinanden på skuldrene: I var en stor del af den indsats, der gjorde, at Alternativet i første forsøg blev tredjestørst i København.

Vi vil også gerne takke de 31.553 københavnere, der har valgt at vise et ungt parti tillid. Vi er så beærede over, at I tror på, at vi kan bidrage til at indfri nogle af jeres håb for byen.

VALG AF BORGMESTERPOST OG UDVALGSPOSTER
Vi er utroligt stolte af den samlede konstitueringsaftale, der betyder, at vi får fjerdevalget til en borgmesterpost, en udvalgspost i hver forvaltning samt en række vigtige bestyrelsesposter. Vi bakker alle seks op om valget af kultur- og fritidsborgmesterposten i København og Niko Grünfeld som borgmester.

Kultur- og fritidsforvaltningen er en enormt vigtig forvaltning, der giver adgang til at arbejde med mange af de visioner og idéer som Alternativet er funderet på. Kultur- og fritidsforvaltningens arbejde griber således ind i områder, som fx børn, unge, integration, demokrati, beskæftigelse, iværksætteri, medborgerskab, idræt mv. og repræsenterer i høj grad kommunens samarbejde med civilsamfundet om at skabe et rummeligt, solidarisk og sammenhængende samfund med stærke og positive fællesskaber.

En af Københavns udfordringer er netop et underprioriteret kultur- og fritidsområde, der ikke har fulgt med befolkningsudviklingen. Det har desværre skabt udfordringer, der rammer socialt skævt og som giver en social slagside. Et levende kultur- og civilsamfund er en helt central del af Alternativets virke, og vi vil bl.a arbejde for, at det er igennem kulturen vi styrker borgerdrevne forslag og budgetter, at vi skaber rammer om kreativitet og iværksætteri, og ikke mindst at det er igennem kulturen at vi styrker sammenhængskraften i København. Kultur- og fritidsforvaltningen indbefatter også arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål, innovationshuset og folkeoplysningsområdet, alt sammen vigtige område som vi mener skaber det bedste politiske handlerum, for de 17 københavnermål vi gik til valg på.
Vi har også lyttet til og anerkender kritikken af fravalget af beskæftigelses- og integrationsborgmesterposten. Det er også en vigtig forvaltning, som vi vil arbejde benhårdt på at påvirke i retning af Alternativets politik igennem udvalgsarbejdet. Ligesom vi også er ambitiøse på udvalgsarbejdet for fx sundhed og omsorg og socialområdet. Fra Christiansborg arbejder vores ordfører Torsten Gejl ligeledes utrætteligt med at ændre den urimelige og asociale lovgivning. I såvel social- som beskæftigelsesudvalget vil vi med solidt afsæt i vores politik fortsætte det arbejde Torsten Gejl bedriver, ved bl.a. at kæmpe for en lempeligere fordeling af fleksjob og førtidspensioner og tage et opgør med økonomiske sanktioner og meningsløs og umyndiggørende behandling i beskæftigelsessystemet.

I kultur- og fritidsudvalget vil vi arbejde for, at kulturpolitikken skal væk fra at være noget som mange opfatter som et marginalt politisk interesseområde. Det skal i stedet løftes ind i centrum for al politikudvikling. Den kulturelle og sociale mangfoldighed skal styrkes på de kunstneriske produktioner på vores teatre, i biografen, på museerne og på på biblioteker, og det er vigtigt, at mangfoldigheden kommer klart frem over alt i København. Vi er overbeviste om, at vi kan levere og vise, hvor stor en forandring vi netop igennem denne post og det udvalg kan skabe.

Vi glæder os meget til at arbejdet på rådhuset og udvikle et bæredygtigt København sammen med jer alle.

Håbefulde hilsner
Niko, Badar, Fanny, Franciska, Maja og Jakob


Tak for nu :green_heart:
God søndag og god uge

Få noget med i Søndagsnyheder
Hvis du gerne vil have noget med i Søndagsnyheder, kan du skrive til redaktionen på mail: kbh@alternativet.dk Skriv Søndagsnyheder i emnefeltet.