Søndagsnyheder nr. 1 | 22. okt. '17

Header_10

Header2_ovesigt_3

De korte Nyheder

fra Redaktionen

 • Nyt Nyhedsbrev
  For den opmærkesomme læser (det er dig) fremstår dette nyhedsbrev nyt og lækkert, og ja det er det også. Vi har på redaktionen gennemtænkt vores nyhedsbrev fra top til tå og er kommet frem noget helt nyt, der aldrig er set før i vores forenings historie. Layout, indhold og frekvens af nyhedsbrevet har alt sammen været op til overvejelse samt navnet. Resultatet er et layout i regnbuens farver efter behov, det samme gælder indholdet, så det altid er tidssvarende. Frekvensen er blevet sat til hver søndag fra den 22. okt. til den 26. nov. – herefter bliver det hver anden søndag.

 • Noget om KV17
  – Fra d.d. og frem til den 22. november har Storkreds København udlånt deres lokale ’’Gennemsigtighed’’ i Åbenrå 33 til Alternativet København til brug for Københavns kommunalvalgskampagne. Det vil derfor ikke være muligt at booke eller låne dette lokale til andet end kampagner og kandidatmøder for København i den periode.
  – Alternativet Københavns to primære Facebook-steder vil blive brugt til kommunalvalget fra nu og frem til og med den 21. november. Kom at være med og lad dig inspirere:
  Alternativet København side: Facebook
  Alternativet København gruppe: Redirecting...

 • Novembers fedeste fester
  Det er lykkedes redaktionen at finde frem til to fede fester i november. To fester, der lægger op til at blive legendariske – så få dem lagt i kalenderen med det samme. Den ene er lørdag den 18. november, og den anden er tirsdag den 21. november. Begge fester er SÅ seje, at end ikke redaktionen har kunne opstøve tidspunkt og sted for dem endnu, men vi lover, at vi nok skal have alle vores følere ude for at skaffe den informationen til dig i en af de næste udgaver af Søndagsnyheder.

 • Den nyeste trend i frivillighed
  Efter omfattende research er konklusionen klar. Det sejeste inden for frivillighed er for tiden, hvis man melder sig til at hjælpe til med at sætte plakater op den 28. okt. og til at hjælpe med de to førnævnte fester. Følgende link kan gøre dig meget klogere på, hvordan DU kan komme med på trenden.

Plakatfest


Alternativet skriver politisk historie - vil du være med?

af Niko Grünfeld, Spidskandidat til Borgerrepræsentationen

17kbh
Kommunalvalget nærmer sig med hastige skridt og for første gang i historien stiller Alternativet op i København. Vi er et hold på 17 kandidater, der står bag et ambitiøst valgprogram – udviklet sammen med hundredevis af københavnere. Med inspiration fra FN har vi…

Læs videre...

…formuleret 17 mål for et bæredygtigt København - som vi skal i mål med senest i 2030. Vi kalder dem københavnermålene, og samlet set udgør de en vision og en langsigtet kurs for fremtidens bæredygtige København.

For at sikre en verden i balance må vi tage fat dér, hvor vi bor og lever. Vi københavnere skal i fællesskab omsætte FN’s 17 verdensmål til 17 københavnermål, som både skal gøre København til et bedre sted at leve og til et bedre sted for verden. Byerne og lokalsamfundene skal gå forrest med handling, vi kan ikke vente på, regeringslederne gør det.

De 17 verdensmål skal sætte kursen for den førte politik i de enkelte lande. Håbet er, at de kan imødegå de store forandringer, vi står over for, når det kommer til klimaforandringer samt økonomisk og social ulighed.
Det er rigtigt positivt, at så mange regeringer står bag verdensmålene. Klimaet, uligheden og demokratiet reddes dog ikke af flotte ord, men af handling. Derfor vil vi i Alternativet København tage lokalt ansvar og politisk lederskab.

De 17 verdensmål falder grundlæggende inden for de tre bundlinjer, vi i Alternativet arbejder for: en grøn, en økonomisk og en social bundlinje.

 • På den grønne bundlinje handler det bla. om at bevare Amager Fælled og sikre biodiversiteten, udvikle flere grønne rekreative åndehuller, flere cykelstier, bedre bæredygtig offentlig transport og fjerne den luftforurening, som 500 københavnere dør af før tid årligt.

 • På den økonomiske bundlinje handler det om at minimere fattigdom og ulighed, dæmme op for ensidig økonomisk tænkning, understøtte bæredygtige og socialøkonomiske virksomheder samt sikre bæredygtige indkøb, og her skal Københavns kommune gå forrest.
  Det skal vi, fordi det er helt tydeligt, at vi bliver nødt til at inddrage og trække på både erhvervsliv, offentlige institutioner, NGO’er og civilsamfund, hvis vi vil løse de udfordringer og indfri de potentialer vi har som by og verden.

 • På den sociale bundlinje vil vi arbejde for at inkludere alle i fællesskabet. Det handler bl.a. om et stabilt og blandet boligmarked, der ikke tvinger almindelige og udsatte borgere ud af byen. Og give børnefamiliernes tid til det, der virkelig betyder noget – hinanden og sikre fleksible arbejdstider og arbejde mod en 30-timers arbejdsuge.

København skal gå forrest i klimakampen
Jeg mener, at København som en af verdens mest progressive byer bør gå forrest. Med sin størrelse og karakter danner København ikke bare rammen for min familie og alle andre Københavneres hverdag, men udgør også det perfekte springbræt for at forandre og støtte verden omkring os.

Vi står derfor med en perfekt mulighed for at sikre, at vi ikke bare er den bedste by i verden, men også den bedste by for verden. Det heldige er, at de to ting hænger sammen.

Vi er kendt ude i verden som en by, der netop formår at kombinere de to ting: høj livskvalitet og bæredygtighed. Vores ambition er derfor, at vi gør København til udstillingsvindue for resten af verden, når det kommer til at skabe en bæredygtig by med tårnhøj livskvalitet. Ikke kun for de mere velstillede københavnere, men for alle i byen.

Vil du give et nap med?

Vi glæder os alle til valgkampagnen og er spændte på hvordan Københavnerne tager imod os og vores politik. Derfor har vi brug for alle gode kræfter til at hjælpe os med at inspirere københavnerne og argumentere hvorfor Alternativet skal med ind og sikre et grønt flertal på Rådhuset. Har du lyst til at bidrage, så tøv endelig ikke med at skrive en mail til vores fælles kampagneteam (MAIL og NAVN) eller mød op til et åbent kampagnemøde – typisk hver torsdag aften i lokalerne i gaden Åbenrå.

Har du et politisk spørgsmål eller undren, så skriv gerne til mig, så skal jeg svare så hurtigt som muligt. Skriv til niko.grunfeld@alternativet.dk

De bedste hilsner
Niko Grünfeld
Spidskandidat
Alternativet København


Tak for nu :green_heart:
God aften og god uge

Få noget med i Søndagsnyheder
Hvis du gerne vil have noget med i Søndagsnyheder, kan du skrive til redaktionen på mail: kbh@alternativet.dk Skriv Søndagsnyheder i emnefeltet.