Sommerferie på vej, men læs først dette

I dette nyhedsbrev:

  • Sommerhilsen fra forperson Jonas Bechgaard
  • Indtryk fra Steen Hildebrandt-workshop om de 17 verdensmål
  • Kick-off på valgfesten 21. august
  • Vi søger efterårets sejeste kampagneteam

Sommerhilsen

Alternativet har haft en forrygende tid det sidste halve år.

Bestyrelsen og kandidaterne til kommunalvalget har mødt en masse borgere på Frederiksberg, som har givet input til en mere bæredygtig kommunal politik. Vi har talt med fremtidig politiske kollegaer, der er blevet inviteret til vores åbne bestyrelsesmøder og er selv blevet inviteret til møder med interesseorganisationer.

De mange gode og spændende input er blevet taget til efterretning og vil over sommeren bliver vurderet og kvalificeret, så vi i løbet af august kan sætte et foreløbigt punktum for vores fælles vision for at gøre Frederiksberg til en kommune der bidrager til at løse verdens miljømæssige, sociale og økonomiske problemer. Det skal ikke være nogen hemmelighed at der er meget vi godt kunne tænke os at ændre hvis vi er så heldige at få lov til at bidrage til forme Fremtidens Frederiksberg.

På vej mod kommunevalget er vi spændte og optimistiske, men også ydmyge over den store opbakning, vi har oplevet hos kommunens borgere, hvor antallet af medlemmer af Alternativet nu ligger et godt stykke over de 400.

Vi håber derfor også at rigtig mange af jer vil være parat til at give et nap med, når valgfesten for alvor tager fart op til den 21. november.

Store sommerhilsner fra bestyrelsen og kandidaterne på Frederiksberg.

Jonas Bechgaard


Det fik vi med hjem fra workshop med Steen Hildebrandt

Sagt af kandidaterne efter workshoppen om FN’s 17 verdensmål:

Annali Wingard: “FNs 17 verdensmål er vedkommende globalt, nationalt, kommunalt og personligt. Alternativets politik skal være baseret på at komme nærmere disse mål - også i et langsigtet perspektiv. Bæredygtighed er en investering, ikke en udgift!”

Søren Have: “Verdensmålene har potentialet til at samle folk på tværs af traditionelle politiske skel. I Folketinget er der fx opstået et tværpolitisk netværk med medlemmer fra alle partierne. Et forslag der kom op i løbet af aftenen var at måske kunne vi være medvirkende til at et tilsvarende tværgående lokalpolitisk netværk opstod på Frederiksberg. For den bæredygtige omstilling sker bedst og hurtigst hvis vi kan arbejde bredt sammen

Jan Friis: “Jeg tager især to ting med mig: 1) Skolen bør fungere som forandringsagent for bæredygtig omstilling. Økologi, grøn omstilling, medborgerskab og iværksætteri bør være en integreret del af undervisningen og 2) Kommunen bør tage de 17 verdensmål med som parameter i kommunenes indkøbspolitik

SOMMERFERIELÆSNING: Steen Hildebrandts bog om de 17 verdensmål: Bæredygtig global udvikling


STORT KICK OFF EVENT 21. AUGUST

Vi kickstarter valgfesten med et politisk møde med flere dagsordener:

  • Peptalk fra Uffe Elbæk
  • Debat om sundhedspolitik - input til partiprogrammet
  • Præsentation af kampagneteam
  • Afstemning om rækkefølge på stemmeseddel og valg af forhandlingsledere (hermed officielt indkaldt)
  • Vi giver tapas og noget rart i drikkeglasset!

MERE INFO i august - [Følg eventet på Facebook] (KICK OFF til tre måneders valgfest]%22%7D)


VI SØGER:

Vær med på det grønne kampagnehold op til kommunalvalget

Alternativet på Frederiksberg leder efter en eller flere personer, som er åbne og nysgerrige og har lyst til at engagere sig i et frivilligt kampagneteam for vores syv entusiastiske, iderige og kompetente kandidater op til kommunalvalget.

Vi har brug for et stærkt hold, der kan hjælpe kandidaterne med at koordinere og organisere deres kampagneaktiviteter. Både de klassiske presseindlæg og borgermøder, men også de mere skæve idéer, som I finder på sammen.

I bliver ikke alene om arbejdet: Alternativet Frederiksbergs bestyrelse vil naturligvis bakke jer op, så godt vi kan.

Vi forestiller os, at arbejdet vil indebære mellem 5-15 timer om ugen – med start medio august og inden 21, august, hvor vi holder valgkampagne kick off. Kommunalvalget finder sted 21. november 2017.

Det er absolut intet krav, at du er medlem af Alternativet eller bor på Frederiksberg, men du kan stå inde for partiets værdier og fokus på den bæredygtige omstilling, både økonomisk, socialt og miljømæssig.

Hvis du er interesseret, så skriv lidt om dig selv og din motivation til bestyrelsesmedlemmerne Nanna Ahlmark og Christian Damsgaard på: naah@niph.dk og/eller chrstndmsgrd@icloud.com senest den 30. juli. Du er også velkommen til at ringe og høre mere hos Nanna (60808965) eller Christian (24857034).

Vi glæder os til at høre fra dig – vi lover, at det bliver 3 måneder med givende og meget værdsat frivilligt arbejde!

DEL, DEL, DEL opslaget via vores Facebook-side: ALTERNATIVET FREDERIKSBERG FACEBOOK