Skraldemiddag tirsdag d.19.3 kl. 17:30

Alternativet i Lejre inviterer sammen med frivillige i alle aldre og folketingskandidat Sascha Faxe til skraldemiddag i Kapellet på Allerslev Kloster i Lejre tirsdag den 19. marts kl. 17:30. Adressen er Munkedammen 34, Lejre.

Menuen afhænger af, hvad vi kan skralde :slight_smile:

Alle er velkomne. Vi kan ikke afvise, at vi kommer til at fortælle lidt om, hvordan man skralder og madspild som udfordring i vores samfund.

Skulle du have lyst til at være med til at lave maden, så kom kl 15:30.

Som udgangspunkt er arrangementet gratis, men vi modtager gerne et tilskud.

Har du lyst til at være med til at skralde aftenen før, så læs nærmere her:
Hvalsø: https://www.facebook.com/events/2359616234070491/
Roskilde: https://www.facebook.com/events/318327182153501/

Men hvorfor egentlig skralde?
Madspild er et stort problem både i Danmark og på verdensplan. I Danmark skønnes det at 715.000 ton mad årligt ender i skraldespanden. 36% af dette kommer fra vores private husholdninger og 23% fra detailhandlen (altså supermarkeder). Madspildet koster danske husholdninger 13,5 mia. kroner (inkl. moms og afgifter).

Udover de økonomiske tab er det et stort slid på planetens ressourcer, at vi ikke udnytter det, jorden producerer på bedre måde. I flg. FN står landbruget står for mindst 18% af den samlede CO2 udledning, og meget af dette bliver aldrig spist.

I Danmark skralder folk af forskellige årsager. Nogle gør det som statement imod brug-og-smid-væk kulturen, nogle for at sænke deres økologiske fodaftryk og flere og flere fordi de er blevet ramt af de seneste års fattigdomsreformer.

Selvom der efterhånden er opmærksomhed på dette i bl.a. Danmark, og at der er mange gode tiltag såsom Fødevarebanken, så er det stadig en stor udfordring.

Kh på vegne af bestyrelsen i Alternativet Lejre
Carsten Teichert (forperson)