Se kandidaterne til Hovedbestyrelsen

Kære medlem

Så er alle kandidater til Hovedbestyrelsen og de øvrige råd og udvalg, der skal vælges på Landsmødet, klar. Vi vil gerne præsentere dem for jer, så I har mulighed for og tid til at få læst og set deres opstillingsgrundlag inden vi mødes i Odense, eller I stemmer om dem digitalt.

Derfor sender vi jer dette nyhedsbrev, hvor I kan se dem alle sammen.

Vi håber, I vil bruge noget tid på at sætte jer ind i, hvad de enkelte kandidater står for, så vi kan få valgt et stærkt hold på Landsmødet.

Nyhedsbrevet indeholder også lidt mere om, hvad der bliver sjovt på Landsmødet.

Derudover kan du blive klogere på Alles Folkemøde, som Alternativet arrangerer over hele landet, samt vores – og forhåbentlig din – deltagelse på Bornholms Folkemøde.

Kærlig hilsen
Landssekretariatet

Så er feltet af kandidater til hovedbestyrelsesvalget, ombudrådet og vedtægtsudvalget er nu klar. Og inden du klikker videre for at se deres kandidatfilm og læse deres opstillingsgrundlag, så skal vi alle sende dem gode tanker og et kæmpe tak for at ville påtage sig disse forskellige opgaver. At sidde i en hovedbestyrelse, et ombudsråd eller et vedtægstudvalg for en organisation som vores kræver en god portion Mod, Generøsitet, Gennemsigtighed, Humor, Ydmyghed og Empati … og knofedt :slight_smile:
Kæmpe respekt til alle kandidater herfra!

Du kan se alle kandidaterne her.

Vores nuværende forperson, Nilas Bay-Foged er den eneste, der har ønsket at stille op som forperson, og derfor er der fredsvalg på denne post til Landsmødet. Det betyder, at vi klapper Nilas ind på posten og takker ham for at påtage sig den opgave et år endnu.
Der skal også lyde et kæmpe stort tak til de to medlemmer af den nuværende Hovedbestyrelse, som ikke stiller op igen. Det drejer sig om Gitte Haslebo og Henrik Narud!

Vi glæder os helt vildt meget til at hygge med jer til Landsmødet d. 27. og 28. maj! Hvis du ikke har fået købt billet endnu, kan du gøre det NU! ved at klikke på linket nedenunder. Du kan senest købe din billet d. 16. maj.
Find og køb billet til Landsmødet lige her.

Vil du være med til at sætte rammen om vores bevægelse og parti? Bidrage til den demokratiske samtale og vælge en kommende Hovedbestyrelse?

Vi skal:

  • Høre beretning fra Uffe og fra Hovedbestyrelsen
  • Vælge en ny Hovedbestyrelse
  • Debattere de indsendte forslag (som offentliggøres i næste uge)
  • Drikke en masse samtalekaffe og møde nye og gamle venner
  • Drøfte hvordan vi tager endnu mere ansvar for klimaet
  • Hoppe i Havnebadet sammen
  • Feste med DJ Mc Dave
  • osv. osv. osv.

Længe har mange i Alternativet drømt om, at vi tager os tid til at tale politik, når vi er allerflest samlet… Det kommer til at ske på årets Landsmøde, hvor vi holder et kæmpe politisk laboratorium om emnet ’Borgerløn’.

Hovedbestyrelsen har valgt emnet ud fra, at det både er aktuelt og relevant for alle - både i og uden for Alternativet. Vi er som parti stadig et sted, hvor vi er åbne, nysgerrige og undersøgende. Så vi skal ikke være for eller imod, men skal sammen undersøge, hvad borgerløn ville kunne som et muligt værktøj i det tillidssamfund, vi gerne vil skabe.

Det bliver to herlige dage, og vi glæder os rigtig meget. Det håber vi også, I gør!

Alles Folkemøde arrangementer – sådan gør du
Lokalforeninger, kandidater og alle andre opfordres varmt til at skrive deres Alles Folkemøde arrangementer ind i kalenderen på AlleOs. Så har vi en samlet liste over aktiviteter, der gør det nemt for interesserede at finde frem til arrangementer nær dem. Derudover vil den fyldte kalender demonstrere, hvor mange ting der sker i hele landet, og den kan være en kilde til gensidig inspiration.

Kalenderen finder man på AlleOs // Alternativet. Herfra trykker man ”opret ny event” og udfylder felterne. Husk at angive ”anledningen” som ”Alles Folkemøde”, så eventet kommer til at optræde sammen med de andre arrangementer i ugen. Dette gælder også deltagelse i Hi5 Dagen 31. maj. Man behøver ikke udfylde alle felter i menuen.

Husk også at angive alle arrangementerne separat. Så hvis en byrådskandidat deler æbler ud på torvet mandag til onsdag i tidsrummet 16-18, skal der angives et separat arrangement for hver dag.

Husk at dele inspiration
Hvis i har gang i noget spændende, må i meget gerne dele jeres ideer og planer på Dialog. Så kan vi genbruge hinandens gode og skæve påfund. I kan også tage et kig i inspirationskataloget for en række forslag.

Hi5 Dagen sparker Alles Folkemøde i gang med et brag d. 31. maj 2017. Kandidater og frivillige fra Alternativet i hele Danmark vil møde danskerne i morgentrafikken og ønske dem en fortryllende dag med en syngende highfive – og evt. en kop morgenkaffe.

Det er oplagt for kandidater forud at melde ud på de sociale medier, hvor og hvornår de er at finde - så kunne det jo være, der kommer en journalist forbi. Fra central hånd vil vi udarbejde pressemateriale, så alle de danske medier ved, at Alternativet er på gaden og rundhåndede med high fives.

Tankerne bag:
Demokrati er ikke noget der kommer af sig selv. Det er noget vi skaber sammen; et fælles projekt, hvor alle er med.

I dag kan man hurtigt føle, at afstanden mellem mennesker vokser. Det politiske landskab bliver mere og mere polariseret, og debatten præges af forsimplinger, frygten for det ukendte og en manglende evne eller vilje til at lytte til hinanden.

Hi5 Dagen handler om at minde hinanden om, at vi alle grundlæggende er på samme hold - uanset hvad vi ellers kan være uenige om. Hi5 Dagen er Alternativets måde at sprede smil i den hektiske morgentrafik, og huske hinanden på, at alle er uundværlige i det store fællesskab.

Skal vi følges? - Du kan købe billetter til vores fællesbus her.
Hvad skal vi lave på Bornholm?
Efter to år på Christiansborg, er det tid til at gøre status og ikke kun producere en omgang ”ananas i egen juice”. Vi skal tage temperaturen på vores egen politiske kultur, vores vaner, blinde vinkler og være frontløbere på “Ny politisk kultur”. Vi lancerer derfor et overordnet tema på Folkemødet, der lyder:

Eksperimental Zonen for Ny Politisk Kultur
- Vi vil lytte mere, end vi taler -

Vi har fået samme teltplads på havnen i Allinge som de sidste par år. Derudover har vi været så heldige at få besøg af et smukt sejlskib, Elsa Margrethe, der vil ligge lige op ad teltet som en sprudlende, grøn oase, hvor man kan hænge ud, dyrke aktivisme og deltage i nære, politiske samtaler.

Vi vil lede efter de store og vigtige spørgsmål til at løse vores udfordringer i dagens Danmark, mens vi samtidig forsøger at sætte fokus på, hvordan vi kan stille de rigtige spørgsmål for fremtiden. Vi vil skabe rum, der er lige så interessante for alternativister som for øvrige deltagere. Rum, hvor vi sammen sætter fokus på det politiske, der lige nu, er det allervigtigste.

Sidste chance for at få indflydelse på vores ældrepolitik.
Udkastet til Alternativets ældrepolitik er i høring indtil den 19/5. Visionen fylder en lille side, og kan læses her: AlleOs // Alternativet
Har du kommentarer til den kan du enten klikke dig videre på “kommentér”-linket eller du kan give din holdning til kende via Appgree: http://bit.ly/29WJCt1

Konkrete forslag om Kunst og Kultur i høring:
Der er desuden blevet udviklet 9 spændende forslag om Kunst og Kultur. De er nu i høring og kan findes her: AlleOs // Alternativet

Flere spørger bedre: stil spørgsmål til Statsministeren
Når der ca. hver 14. dag er spørgetime i Folketinget kommer et af de tre spørgsmål fra Uffe fra jer medlemmer. Spørgsmålet finder vi frem til via Appgree. Har du lyst til at være med til beslutte, hvad vi skal spørge om så klik her: http://bit.ly/2q23bNa

Kender du en, der skal være medlem af Alternativet?

I Alternativet er vi interesserede i, hvad du mener! Vi udvikler politik på åbne politiske laboratorier, vi livestreamer vores diskussioner på gruppemøderne og stiller jeres spørgsmål direkte til statsministeren under spørgetimen.

Senest har vi - igennem vores MedlemsMandat - bedt vores medlemmer tage stilling for os i en konkret politisk sag, hvor vi var i tvivl, nemlig blasfemiparagraffen.

Vi tager det involverende demokrati - og din stemme - alvorligt.

Kender du en, der har lyst til blive hørt og aktivt påvirke de politiske beslutninger på Christiansborg? Så inviter dem til at melde sig ind i Alternativet:

alternativet.dk/blivmedlem

Vores fællesskab vokser hver eneste dag :slight_smile:
#flerekanmere

Kærlig hilsen,
AlleOs


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
aktiv@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk