Radius valg med anbefaling - og nyt fra Københavns rådhus

Kære alle

Hermed det regulære månedsbrev sendt fra storkredsens mail. Vi er fuldt bevidst om, at indholdet er ret københavnercentreret. Men vi vil altid tage det stof op vi kan fra de øvrige kommuner.

Igen nyhedssbrev fra rådhuset til sidst i mailen. Læs om endnu en god grund til at stemme på Alternativet frem for alle de andre såkaldt grønne partier.

Men først iler vi med en anbefaling.

VALG TIL RADIUS
Alternativet København anbefalede sidst Anders Jørn Jensen til forbrugernes valg af bestyrelsesmedlemmer til elselskabet Radius. Nu er der valg igen.

Vi har fulgt hans indsats, og anbefaler ham igen som en samvittighedsfuld forbrugerrepræsentant, der har et klart blik for den bæredygtige omstilling.

Du kan stemme til Radius Elnets forbrugervalg, hvis du er kunde i Radius Elnets forsyningsområde og har eget aftagenummer. Der er grundig vejledning på hjemmesiden.

Her er link til Anders Jørn Jensens kandidatur:

Du kan stemme frem til 20. marts kl. 12 - men hvorfor ikke gøre det nu? Anders fortjener et genvalg.

SøndagsbrÅnch
Husk vi har SøndagsbrÅnch igen på søndag d. 5 marts i Liflandsgade 2. Igen stiller medlemmer af BR og lokaludvalgene op for at fortælle om deres arbejde. Seriøst, men samtidig hyggeligt med plads til helt uformel snak med både nye og gamle medlemmer.

Årsmøder
Glem heller ikke vores årsmøder; Storkredsen inkl. opstilling til folketinget og kommuneforening. Begge afholdes d. 12 marts på Sundholm 8, foreningshuset.

Kvindernes kampdag - 8. Marts
Kom med til vores arrangement på Rådhuset, hvor temaet er kvindekamp og bygherrer.
Først er der kaffe og kage, og en samtale med Ann-Sofie, der er en ‘bygherre’, vi har stiftet bekendtskab med i vores arbejde på rådhuset. En uformel samtale om at være uddannet humanist og kvinde, og nu arbejde i en branche fuld af mænd.
Derefter har vi bestilt en sær-rundvisning i den fantastiske bygning, Københavns Rådhus, med fokus på kvindernes historie og bygningen.
Læs mere på AlleOs AlleOs // Alternativet og meld dig til (Max 20 deltagere):

Opstart politikudvikling for København
Sidst men ikke mindst. Vi starter op på politikudviklingen i København d. 21 marts. Se og meld dig til på AlleOs AlleOs // Alternativet

Grønne hilsner fra bestyrelsen

Og her er så marts nyhedsbrevet fra Københavns Rådhus

Vores arbejde på rådhuset
Vi har gang i mange ting på rådhuset - takket være god opbakning fra bagland og engagerede medlemmer. Denne gang vil vi fortælle om en politisk sag, som er ret typisk for arbejdet på rådhuset.

Sidste år i maj fik vi flertal for et af de forslag Den Grønne Ungdomsbevægelse promoverede til kommunalvalget. Nemlig at indføre skyggepriser for CO2 - altså en slags interne CO2-afgifter. Idéen er at skabe økonomisk motivation til at vælge det mindst CO2 belastende, når kommunens mange institutioner køber ind. Forslaget gik på at forvaltningerne skulle lave et forslag til, hvordan det kunne ske.

Til det seneste møde i Borgerepræsentation torsdag d. 2 Marts var sagen igen på dagsordenen. Forvaltningen havde lavet et forslag, som derefter var behandlet i Økonomiudvalget (hvor Å ikke har en plads). Her var partierne enige om en model, hvor man kun ville lægge en intern afgift på møbler og flyrejser. Nu skulle vi så behandle sagen i byrådssalen og stemme om det.

Vi nåede at grave lidt i sagen, fordi vi undrede os over, hvorfor de andre alligevel var SÅ uambitiøse. Sammenlagt står de to varegrupper, de havde udvalgt for 1000 tons CO2 om året. Forvaltningen havde i deres oplæg også sagt, at det var muligt at gøre det med lyst og mørkt kød, samt benzin og diesel. Derfor stillede vi ændringsforslag om at de varegrupper skulle med. Det blev desværre nedstemt alle andre partier.

Deres argumenter var, at det ikke måtte blive for besværligt og at man jo allerede er godt igang med at købe elbiler og indføre plante køkken i kommunen. Jo, måske - men kigger man på tallene, så er de varegrupper altså stadig 20.000 tons CO2 om året. Altså noget mere end møbler og flyrejser.

Så vi knokler videre, for at gøre de andre lidt grønnere. For vi kommer ikke i mål, hvis den bæredygtige omstilling ikke må medføre at ting bliver lidt mere besværligt.