Psykiatrisk testamente

Der har i mange år været det der kaldes “Livstestament”, hvor det enkelte menneske kan skrive, hvad det ønsker for en behandling/hjælp, når det er uhelbredeligt syg eller om det ønsker, om dets afsjælede krop skal bruges til forskning m.v.

Det psykiatriske testamente handler om, hvad et menneske ønsker af behandling/hjælp, når det befinder sig i en psykisk tilstand der kan betegnes som værende “ikke ved sit fulde fem” og derved tilkendegive dets ønske om mulig behandling/hjælp i nævnte situation.

Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere (LAP) har i mange år forsøgt at få det Psykiatriske Testamente gjort juridisk gældende i Danmark, ligesom der i Tyskland findes et lignende dokument om psykiatribrugeres ønske om behandling/hjælp, når de ikke er ved deres fulde fem og som i Tyskland er juridisk gældende.

Vil du læse om det Psykiatriske Testamente kan du gøre det ved at gå ind på denne link: Psykiatriske Testamente

Det kunne være rigtig godt, dersom vi her i Danmark også fik gjort dette Psykiatriske Testamente juridisk gældende i Danmark og det kunne Alternativet være med til at gøre.

3 Likes