Påskeferielæsning: Så er der materiale til Landsmødet 2019!

Påskeferielæsning: Så er der materiale til Landsmødet 2019!

Allerførst: Tak til jer der er deltager på Landsmødet. Vi glæder os til at se jer, mærke energien, skyde to valgkampe i gang, og sammen tage vigtige beslutninger om Alternativets organisation for det næste år.

Har du ikke fået hentet din billet til Landsmødet?

Du har stadig mulighed for at komme med - fristen for køb af billet er d. 22 april. Vi håber I kommer med - det er så vigtigt at vi får set hinanden i øjnene, inden vi kaster os ud i 2 travle og altafgørende måneder. Prik en ven på skulderen og få dem med i vognen, toget eller bussen. Find billetterne her.

Materialet til Landsmødet

Al materialet til Landsmødet skal offentliggøres to uger før Landsmødet starter. Derfor får du denne mail.

Vi sender al materiale som links, for at undgå store tunge filer, der kan risikere ikke at være plads til i din indbakke. Hvis du derimod har problemer med at åbne dit materiale, så skriv til os og vi kan sende det til dig.

Du finder materiale på hjemmesiden her.

Du kan også klikke dig direkte ind på materialerne her:

Da vi ønsker at begrænse ressourcespild vil intet af det vedhæftede materiale være tilgængeligt i papirform på Landsmødet. Derfor bedes du selv printe materialet, hvis du ønsker dette, eller endnu bedre; medbringe en computer, smartphone eller tablet, hvor du kan have materialet downloadet.

Vi sørger for program og stemmesedler til alle.

Kandidater til hovedbestyrelsen og vedtægtsudvalget

Alle kandidaturer til hovedbestyrelsen og vedtægtsudvalget er nu blevet offentliggjort på vores hjemmeside. I kandidathæftet kan du orientere dig om alle kandidater, samt læse deres skriftlige opstillingsgrundlag. Find det her.

Praktisk information

Rutevejledning, informationer, detaljeret program og alt andet praktisk information findes på hjemmesiden her. Vil du hjælpe os alle og være stemmetæller kan du tilmelde dig her.

Men hvad med folketingsvalget?

Hvis valget afholdes den 26. maj 2019, er det først tilladt at hænge valgplakater op fra kl. 12.00 lørdag den 4. maj 2019.

Vel mødt på Landsmødet!

Kærlig hilsen

Alternativets Landssekretariat

Kære Landssekretariat

Der har altså desværre fået sneget sig en unøjagtighed ind i slutningen af jeres mail.

Det er korrekt, at i henhold til §84 i Lov om offentlige veje mv., og §66 i Lov om private fællesveje, så må der opsættes valgplakater i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen, og lørdag d. 4. maj er fjerde lørdag før d. 26. maj.
Men den 21/2 2017 vedtog Folketinget en ændringslov, hvor § 4 og § 5 i ændringsloven fastsætter, at ved folketingsvalg må valgplakater først opsættes når valget er udskrevet.

Derfor er jeres bemærkning om, at hvis valget afholdes d. 26. maj, så må valgplakater opsættes fra kl. 12.00 lørdag d. 4. maj, for unuanceret, eftersom valg til afholdelse d. 26. maj rent faktisk først behøver at blive udskrevet senest d. 6. maj, og hvis statsministeren gør det, så må man derfor først må opsætte plakater fra. d. 6. maj når statsministeren har annonceret hvornår valget bliver afholdt.
For at udsagnet skulle have været nøjagtigt, så burde I have tilføjet det forbehold, at det I skriver selvfølgelig kun gælder såfremt valget er udskrevet før lørdag d. 4. maj kl. 12.00

Jeg ved godt man kan sige det er en petitesse, for for at kunne vide at valget afholdes d. 26. maj, og at man derfor må hænge plakater op fra kl. 12.00 d. 4. maj, så skal valget jo være udskrevet før d. 4. maj.
Jeg mener bare, at af hensyn til nøjagtigheden i jeres udsagn, så burde forbeholdet have været medtaget.

Venlig hilsen
Jan

1 Synes om